Öne Çıkanlar MİS İbrahim Sarı kasımağzı Hilmi Türkmen Muzaffer Durmuş

Harem'den Halep'e yardım eli

Harem’de düzenlenen törene Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Rize Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, STK Başkan ve yöneticileriyle vatandaşlar da katıldılar.



Üsküdar Valide-i Atik Camii imam hatibi Kerim Öztürk’ün icra ettiği Kur’an tilavetiyle başlayan tören daha sonra protokol konuşmalarıyla devam etti. İlk olarak mikrofona gelen Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık özetle şunları söyledi. “Bugün Üsküdar’ın asaletine şahitlik ediyoruz. Halep başka bir ülkenin şehri gibi değerlendirilebilir. Fakat Çanakkale’de Halep’ten 4000, Şamdan 6000 şehidimiz vardır. O topraklar ve orada yaşayan insanlar bizim bir parçamızdır. Dolayısıyla biz komşumuza yardım etmenin ötesinde bir iş yapıyoruz. Bu toprakları bize vatan kılan dedelerimizin torunlarına düştükleri yerde yaralarını sarmaları için Üsküdar’dan bir el uzatıyoruz. Kızılay savaşın başladığı altı yıldan bu yana Suriye’nin içerisine gönderdiği yardım TIR sayısı 30 bini aştı. Savaşta 400 bin can kaybı oldu. Bizim yardımlarımız olmasa belki çok daha fazla olacaktı. Bir insanı bile kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir. Sizlere teşekkür ediyorum. Emanetiniz emin ellerdedir, Kızılay en kısa sürede yerine ulaştıracaktır”

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar AK Parti ilçe başkanı Halit Hızır ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım da kısa birer konuşma yaparak Türkiye’nin İslam Alemi içindeki yeri ve önemine vurgu yaptılar ve Halep’e gönderilen yardım malzemelerinin maddi tarafından ziyade manevi öneminin daha büyük olduğunu ifade ettiler.

Törende bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de “Bugün bir Osmanlı şehri olan Harem’den yine bir Osmanlı şehri olan Halep’e yardım TIR’larımızı uğurluyoruz. Bu TIR’larda sadece maddi yardım malzemeleri değil, hayır dualarımız ile sevgi, şefkat ve muhabbetlerimizi de gönderiyoruz. Bu aziz millet tarihin her döneminde kardeşliği ön plana çıkararak merhametiyle nam salmıştır. Geçen yıl da buradan Bayırbucak Türkmenlerine 100 TIR dolusu yardım göndermiştik. Harem kutlu yürüyüşlerin ve yolculukların başlangıç yeridir. Halep bize coğrafi olarak uzak olabilir. Fakat bizim için uzakları yakın eden “Müminler kardeştir” mealindeki ayettir. Dünyanın neresinde bir kardeşimizin canı yansa bizim de yanmalıdır. Üsküdar bu TIR’ları doldurmuş olmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşamaktadır. Kızılay’ımızdan, Milli Eğitim’imizden, STK’larımızdan, kanaat önderlerimizden, hayır sever iş adamlarımızdan, annesine babasına belli etmeden harçlığını biriktirerek yardım kervanına katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan duanın ardından Suriye’de barışın gelmesi için beyaz güvercinler uçuruldu. Tören, Hilmi Türkmen’in yola çıkacak ilk TIR’ın direksiyonuna geçerek hareket ettirmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.