Öne Çıkanlar vefat mahalle Ali Tulumen Ali Küçük Gümrükçüoğlu

5. Üsküdar Kitap Fuarı Başladı

 5. Üsküdar Kitap Fuarı Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı
Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen açılışa Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 66 yılda 66 kitap yazan ve aynı zamanda fuarın onur yazarı olan Beşir Ayvazoğlu ve kitapseverler katıldı.
 


Fuarın onur konuğu olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açılışta yaptığı konuşmada "Türkler okumaz diye bir şehir efsanesi var. Belki nitelik ve sayı olarak istediğimiz noktada değiliz ama bu doğru değil. Son 15-16 yılda her yaştan her kesimin kitaba erişimi kolaylaştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı Millet Kıraathaneleri seferberliği de hem nicelik hem de nitelik yönünden dönüşüme çok ciddi katkılar yapacak’’ dedi.
 
Her yıl sürekli artan bir ilgiyle karşılaştıklarını ve özellikle gençlerin kitaba olan ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise 4 yılda 400 bin kişiyi ağırladıklarına dikkat çekti.

Fuarda 130 yayınevi ile 250’den fazla yazarı ağırlayacaklarını ifade eden Başkan Hilmi Türkmen ‘Türkiye’de son yıllarda ciddi bir entelektüel üretim söz konusu. Türkiye’nin büyük ivmesiyle doğru orantılı bir gelişme bu. Millet Kıraathaneleri, kütüphaneler, müzeler, kültür merkezlerinin açılması hızlandı. Bağlarbaşı Nevmekân ve Nevmekân Sahil’deki Millet Kıraathanesin’de 100 bin kitap, 20 bin dijital kitaba sahibiz. Kitapta KDV düzenlemesi yapıldı. Kültür sanat kanalı TRT 2, 22 Şubat’ta yeniden açılıyor. Bütün bunlar millî bir siyasetin, devletimizin kültür-sanat alanında attığı güçlü kurumsal adımların sonucu. Fuarımız da bu büyük dönüşümün bir parçası. Türkiye bilgiye, kültüre eşit koşullarda ulaşan bir ülke olma yolunda ilerliyor’’ dedi.

Kitap fuarlarının genellikle şehre uzak yerlerde olduğunu söyleyen Başkan Türkmen, konum itibariyle Üsküdar’ın kolay ulaşılabilirliğini anımsattı ve fuarla gençlerin kitaba, yazarlara erişimlerini kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Kitap fuarının ilk gününde özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği ve stantların tıklım tıklım olduğu 5. Üsküdar Kitap Fuarı, 17 Şubat’a kadardevam edecek.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.