Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar köy şalpazarı.agasar Müftüye Sahip Çıktılar.Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk

ŞALFED’den Hilmi Türkmen’e Ziyaret


23 Ekim’de yapılan kongrede seçilen yeni yönetim kurulu, hemşehrimiz olan Av. Hilmi Türkmen’i ziyaret ederek iyi dilek ve temennilerini sundu, aynı zamanda ŞALFED’in,  İstanbul’da yaşayan Şalpazarlıların ve bizzat Şalpazarı’nın sorunları üzerinde konuşarak fikir alışverişinde bulundu. 



ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş, federasyon yönetiminde görev bölüşümünü yaptıklarını, Kurban bayramında yönetim kurulu üyeleriyle dernek ziyaretlerinde bulunduklarını, Trabzon’da bir Şalpazarı paneli düzenlemek amacında olduklarını söyledikten sonra federasyonun mekanının taşınması ve danışma kurulu toplantısı konularında Türkmen’den destek istedi.

 


Hilmi Türkmen de elinden gelen yardımı esirgemeyeceğini, hemşehrilerine sırtını dönmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

 

Daha sonra söz alan Erol Yanık, “federasyonun bir tanımı yapılmalı, kalıcı gelir kaynakları bulunmalı. Federasyona çok fazla misyon yüklenmiş, beklentiler yüksek. Karşılamakta zorlanıyor. Federasyon icra değil temsil makamı olmalı. Bir süre önce bir vesileyle ziyaret ettiğimiz TURSAB, bünyesindeki kurumların ödediği aidatlarla dönüyor. Bizim federasyonun bünyesinde bulunan 15 dernek her ay belli bir aidat ödeseler federasyon çok rahatlar, masraflarını karşılar” dedi. Hilmi Türkmen de, “dernek mensuplarının kendi derneklerine federasyondan daha fazla önem vermeleri ideal bir durum değil ama ne yazık ki durum böyle. İnsanlar federasyona biraz ‘olsa da olur olmasa da’ gözüyle bakıyor. Federasyonun önemi iyi anlatılmalı” dedi.

 

Ziyaret, Av. Hilmi Türkmen ve ŞALFED yöneticilerinin topluca poz vermesiyle sona erdi.

 

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erol Yanık 12 yıl önce

Sn:Mehmet kardeşim,yorumunuzu saygıyle karşılıyorum,Ancak şunu belirtmek için yazıyorum:Bizler Ağasarın adını kullanarak bi yerlere gelmek değil,Şanlı AĞASARIN ismini vede Kültürünü tanıtmak vede yaşatmak için görev yapıyoruz.
Ağasarın sorunlarına en az sizin kadar vakıfız,elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce yöremiz için gerekenlerin yapılması için,siyasi bürokrasi olarak çalışıyoruz.belki yetersiz olabiliriz ancak biz Devlet değiliz,
Bizler gurbetteki Ağasarlılar olarak yöremize elimizden gelen desteği yapıyoruz,ancak ordaki siyasiler vede yöneticiler en az bizim kadar mücadele ederlerse sorun çözülür,her kes benim köyüm derse sıkıntı olur,sayvançatak köyünde üzüm bağı varda,çamlıca köyünde narinciye bahçelerimi var,mantalite burda yanlış,nereye ne gerekiyorsa onu istemeliyiz vede halkımıza faydalı olacak işler yapmalıyız,sevgiler saygılar.

Avatar
mehmet karagöz 12 yıl önce

Evet bundan önceside böyle idi bundan sonrada değişmeyecek Agasar adını kullanarak herkes kendisine bir yer arayış içinde hep agasar ismi ön planda ama asıl ağasarda yaşayanların sorunlarını bilyormusunuz. Kapanan köy okulları kapana köy sağlık evleri insan bir iğnesin yaptırmak için ilçeye inmek için binbir çaba gösteriyor yollarımız berbat halde yakında agasar diye bir yer kalmayacak köylerde imeciye çağıracak genç yok insalar hayvancılığı bıraktılar kendi tarlalarını bağlarını yapmıyorlar cayırlar boy boy köyde halada biçilmemiş duruyor şimidi birileri hep dernek kuruyor ne derneği bunlar bırakın gelip 15 gün aĞasarda bu milleti oyalamayın şurda şenlik burda şenlik bunlara verilen paralarla birlik kurun gerçekten geride bıraktığınız yaşlıların daha iyi imkan sağlayacak faydalı hizmetler yaptırın... saygılar

Avatar
Nedim GÜNEY 12 yıl önce

federasyon yetkilileri siyasi kimliği olsa da bir belediye başkan yardımcısını ziyarete gidiyorlar. Şalpazar'ından çıkmış hemşehrimiz zaman-zaman çok ciddi katkılarıda olan birisi ; tabiiki ziyaret edilecek. bunlar nezaket ziyaretleridir. hizmet için siyasi kimliğine bakılmaksızın bu ziyaretler gereğince yapılmalıdır kanaatindeyim. Amaç hizmet ise talip olanlara yardımcı olmak hepimizin görevidir...