Öne Çıkanlar Çelige PTT MTA davunlu obası Orhan Alışkan

ŞALFED'de Yeni Dönem


ŞALFED'in 4. Olağan Genel Kurulu, yüksek bir katılımla Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Aidatlarını yatırıp seçimde oy kullanma hakkını kazanmış 224 delegeden 210'u kongreye katıldı, 202 delege oy kullandı. Bir oyun geçersiz sayıldığı kongrede, seçime giren iki listeden 118 oy alan Köksal Durmuş başkanlığındaki liste galip gelirken, mevcut başkan Muzaffer Bayraktar'ın listesi 83 oyda kaldı.

Böylece ŞALFED'de Köksal Durmuş ve ekibinin dönemi başlamış oldu.





Divan kuruluna, verilen teklif üzerine Hüseyin Yamaç, Mustafa Küçük ve Hüseyin Türkmen seçildi ve ardından saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu.






Federasyonun faaliyet raporunu başkan Muzaffer Bayraktar okudu. Bayraktar, iki yılda gerçekleştirdikleri faaliyetleri kısaca özetledi. Raporda web sitesinin yenilenmesi, Ağasar Dergisi’nin basılıp dağıtılması, Darülaceze ziyareti, Kirazlıtepe’de imar sorunuyla ilgili bilgilendirme toplantısı, Danışma Kurulu toplantıları, ŞALFED Geceleri, burs uygulamasının başlatılması, Pendik Kurtköy’deki Otçu Şenlikleri, yayla şenliklerine destek verilmesi, Ramazan Bayramlarında Kirazlıtepe’de düzenlenen şenlikler, ortak takvim bastırılması, ŞALFED bünyesine yeni dernekler katılarak dernek sayısının 15’e çıkarılması, Acısu’da meydana gelen sel felaketinde ilgisiz kalan yetkililer nedeniyle Trabzon valisinin göreve davet edilmesi, aynı şekilde Sisdağı’ndaki kaçak yapılaşma nedeniyle valinin basın yoluyla uyarılarak harekete geçirilmesi gibi maddeler yer aldı.




Daha sonra Ali Demirtürk tarafından kesin hesap ve bilanço, denetleme kurulu raporu ve tahmini bütçe okunarak genel kurul tarafından ibra edildi.




Ardından tüzük değişikliklerine geçildi. Dernekler Masası’nın uyarısıyla mecburen yapılması gereken bir değişiklik aynen kabul edilirken, delege sistemiyle ilgili değişiklikte ihtilaf çıktı. Sonunda kısmen kabul edilerek, teklifin geri kalanı daha sonraya bırakıldı.




Konuşmalar bölümünde ilk sözü başkan Muzaffer Bayraktar aldı. Sözlerine kongreye katılanlara teşekkür ederek başlayan Bayraktar, “Bugün ŞALFED’in geleceğini oylayacağız. Federasyon’a kuruluşuyla birlikte dahil oldum, 2009’da başkanlık görevini bana verdiniz” dedikten sonra önceki yönetimin başarılı uygulamalarını devam ettirerek, onlara yenilerini ekleme gayreti içinde olduklarını söyledi. Muzaffer Bayraktar, daha sonra faaliyet raporunda okuduğu icraatları kısaca tekrarladı. Seçildiği takdirde yapacaklarını da anlatan başkan, ŞALFED’in faaliyetlerini Şalpazarlıların olduğu her yere ulaştıracaklarını, bürokrasi ve siyasette ilerlemek isteyen hemşehrilerimizi destekleyeceklerini, iş bulmakta zorlanan gençlerin işini kolaylaştırmak için bir birim oluşturacaklarını, gençlik kolları ve kadınlar kolları kuracaklarını, derginin dışında da kültürel yayınlar yapacaklarını söyledi.




Diğer başkan adayı Köksal Durmuş da “ŞALFED Başkanlığı için geçen dönemden daha yüksek bir heyecanla karşınızdayım. Yerine getiremeyeceğim vaatlerle sizleri etkilemeye çalışmayacağım. En önemli işimiz, Şalpazarı’nın birlikteliğini sağlamak olmalıdır. Şalpazarı her yerde hak ettiği konuma getirilmelidir. En büyük sorunu, nüfusun çok büyük bir bölümünün İstanbul’a göç etmiş olmasıdır. Bu genç nüfusun birbirine yabancılaşmaması gerekir. Siyasi, ticari ve bürokratik olarak birbirini desteklemesi gerekmektedir. Biz her zaman derneklerimiz ve delegelerimizle birlikte istişare edip ortak akıl oluşturacağız. Dergimizin, Otçu Şenlikleri’mizin, burslarımızın, bayramlaşma etkinliklerimizin devamı için çaba sarf edeceğiz. İstanbul ve Trabzon’da ortak kararlar alacağımız Ağasar toplantıları yapacağız. Federasyon’a bağlı derneklerimizi sadece gecelerine gidip protokolde oturarak değil, bütün faaliyetlerinde destekleyecek ve yanlarında olacağız. Kızılay’la birlikte kan bağışı kampanyaları düzenleyecek ve hemşehrilerimizin kan ihtiyacını anında karşılayacağız. Dernek üyesi gençlerimizin tanışıp kaynaşması adına futbol turnuvaları ve folklor yarışmaları düzenleyeceğiz. Federasyon’un kendie ait bir yer alması için gayret sarf edeceğiz. Seçimi kaybetsek de her platformda kazanan arkadaşlarımızın yanında olacağız.”




Adaylardan sonra söz alan konuşmacılar, birlik beraberlik mesajları verdiler ve kim seçilirse seçilsin kazananın Şalpazarı olması temennisinde bulundular. İçlerinde en uzun süreli konuşmayı yapan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, Şalpazarı sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili uyarı ve eleştirilerini tekrarladı, hanımların ve gençlerin delegeler arasında bulunmamasından dolayı üzüntülerini dile getirdi. STK’ların önümüzdeki dönemlerde çok daha önemli hale geleceklerini, Şalpazarlıların İstanbul’da büyük bir potansiyel oluşturduklarını ve bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.




Daha sonra oylama işlemine geçildi ve oyların sayımı sonucu, daha önce iki kez aday olan Köksal Durmuş, geçerli 201 oyun 118’ini alarak ŞALFED’in yeni genel başkanı oldu. Rakibi Muzaffer Bayraktar ise 83 oyda kaldı.




Sonucun açıklanmasının ardından kürsüye gelerek kısa birer teşekkür konuşması yapan adaylar, sonucun hayırlı olmasını dilediler. Muzaffer Bayraktar, Köksal Durmuş’u kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi. “İki yıl boyunca elimden geleni yaptım. Bu kadarını başarabildim. Bundan sonrasında da eksiklerimizi göze alarak Köksal kardeşim devam eder. Biz zaten her zaman yanındayız. Ağabeylik görevimizi bundan sonra da devam ettireceğiz. Sonuçta Şalpazarı kazansın dedik. Hayırlı olsun.” Yeni başkan Köksal Durmuş ise “Arkadaşlar heyecanlıyım, beni bir alkışlar mısınız?” diye başladığı sözlerine şöyle devam etti. “Eski heyecanımdan hiçbir şey kaybetmedim. Şalpazarı’na hizmetten başka hiçbir amacım yok. Siz delegelerle, dernek başkanlarımızla, kurucu başkanımız Harun başkanımla ve Muzaffer başkanımla birlikte Şalpazarı’nı her alanda layık olduğu yere getirmek için çalışacağıma burada söz veriyorum, hepinizin bir dönem desteğini istiyorum






















Köksal Durmuş başkanlığındaki yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor.

 

1.Köksal Durmuş (başkan)

2.Erol Yanık

3.Mustafa Erdin

4.Ali Tulumen

5.Birol Karaoğlan

6.Salih Kanbut

7.Semih Durmuş

8.Şevki Çakır

9.Osman Uzun

10.Av. Ercüment Çömez

11.Mümin Karagöz

12.Mahmut Yılmaz

13.Mustafa Kemal Yamaç

14.Ali Erata

15.Ünal Balta

16.İbrahim Uzun

17.Osman Çoban

18.Ali Bayram

19.Ali Kılıç



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.