Öne Çıkanlar İbrahim Karagül Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu

ŞALFED Konfederasyonu tartıştı


ŞALFED, Ağasar - Şalpazarlılar Sancaktepe Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin ev sahipliğinde geniş katılımlı bir toplantı düzenledi. Toplantıya ŞALFED Kurucu başkanı Harun Özdemir ve federasyona bağlı derneklerin başkan ve yöneticileri katıldılar. Genel Başkan Köksal Durmuş, eski başkan Muzaffer Bayraktar’ı da davet ettiğini ama işleri münasebetiyle katılamayacağını bildirdiğini söyledi. 



Derneğin ikramı olan yemekten sonra toplantıya geçildi. Açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Köksal Durmuş, sözlerine dernek başkanı Mahmut Demir’e ve toplantıya katılanlara teşekkür ederek başladı. Daha sonra bir önceki toplantıdan bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında kısaca bilgi verdi. 


Haziran ayında düzenlenecek olan Otçu Şenliği için gerekli temasların yapıldığını ve organizasyonun önünde bir engelin bulunmadığını açıklayan başkan Durmuş, ilerleyen günlerde Danışma Kurulu toplantısının yapılacağını açıkladıktan sonra ŞALFED gecesinin tarihini tartışmaya açtı. Dernek yetkilileri kendi gecelerinin tarihlerini bildirdikten sonra Nisan ya da Eylül-Ekim aylarının müsait olduğu ortaya çıktı ve müzakereler sonucunda gecenin Eylül-Ekim döneminde yapılması şeklinde irade beyanı gerçekleşti. ŞALFED Gecesinin yeri ve tarihi ilerleyen toplantılarda belirlenecek. 


ŞALFED gecesinin şekil ve içeriği konularında da dernek gecelerinden farklı olması, daha nezih ve üst düzey bir katılımla gerçekleşmesi şeklinde görüşler ortaya atıldı ve bu görüşler genelin kabulüne mazhar oldu. 

 

Toplantının ana eksenini Trabzon Konfederasyonu konusu oluşturdu. Trabzon sivil toplum kuruluşlarının son zamanlarda iyice dağılıp parçalandığı ve dolayısıyla güç kaybettiği, yaptırım gücünden uzaklaştığı gerekçesiyle mevcut dört federasyonun konfederasyon çatısı altında toplanmasının büyük faydaları olacağını savunan başkan Köksal Durmuş, konu hakkında toplantıya katılanların teker teker görüşlerini aldı. Bazı katılımcılar böyle bir girişim için henüz erken olduğu şeklinde görüş bildirirken, bir çoğu da böyle toparlayıcı mahiyetteki bir üst kurum içinde Şalpazarlıların aktif ve etkili pozisyonda bulunmalarının kendileri için sevindirici olacağını ifade ettiler. Yine bazı katılımcılar konfederasyonun altının dolu ve icraatçı bir kimliği olması gerektiğini savunurken, diğerleri de isim bazında bile kalsa böyle bir girişimin önemli olduğunu savundular. 


Başkan Köksal Durmuş da hemen yarın konfederasyon kurmaya kalkışılmayacağını, bunun bir süreç ve fikir olduğunu, zaman içinde görüşülüp tartışılacağını söyledi ve genel bir teşekkür konuşmasıyla toplantıyı noktaladı. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ersin kaya 12 yıl önce

ŞALFED federasyonu bşk. ve kurmaylarının sancaktepede vermiş oldukları bu mesajın çok kuvvetli olduğu kanısındayım...yalnız içerik olarak sivil toplum örgütlerinin bir konfederasyonla çözüleceği kanısında değilim. sivil toplum örgütlerini yerinde ve zamanında çözülmesi taraftarıyım...
ayrıca Federasyon bşk. bir şenlik günü arayışı içerisinde şimdiden olması da beni düşündürüyor. tşk. saygılar