Öne Çıkanlar Ağasar Ömer Dural

ŞALFED Ahmet Çabuk’u Ziyaret Etti

 

Son derece sıcak ve samimi geçen ziyarette ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş, söze ziyaretin gecikmiş olmasından dolayı özür dileyerek başladı ve önümüzdeki dönemlerde federasyon olarak gerçekleştirmeyi düşündükleri projeler hakkında bilgi verdi. Federasyona bağlı derneklerin faaliyetlerinin halihazırda devam etmesi nedeniyle, federasyon etkinliklerinin ilkbaharda başlayacağını ifade eden Durmuş, bir gece planladıklarını, Kadırga Şenliği’nin yapılacağı cuma gününden önceki pazartesi ya da salı günü, Şalpazarı ya da Beşikdüzü’nde Şalpazarı’nın sorunlarının tartışılacağı bir panel düzenlemek amacında olduklarını ve panele milletvekili düzeyinde davetlerde bulunacaklarını söyledi. Önümüzdeki Ocak ayında da Şalpazarı’na yeni atanan kaymakam Cevdet Bakkal’ı ziyarete gideceklerini açıklayan Durmuş, Haziran başında İstanbul’da yapılacak Otçu şenliği için de Ahmet Çabuk’tan destek talebinde bulundu. 




Ahmet Çabuk da öncelikli düşüncesinin gurbette yaşayan çocukların memleketlerini öğrenmeleri ve oralara ısınmaları için yaz aylarında bir tur düzenlenmesini tavsiye etti. Ahmet Çabuk daha sonra özetle şunları söyledi.

 

“İstanbul’da nüfusumuz arttıkça her türlü insan da çıkmaya başladı. Ahlaki değerlerimizi titizlikle korumamız ve onlardan taviz vermememiz lazım. Bu gidişle 10 sene sonra çocuklarımız Ağasar’a gitmek istemeyecek, kültürü unutacak. Federasyonun bu gibi tehlikelerin önüne geçmesi ve projeler üretmesi gerekiyor. 

 

İstanbul’da memleketteki yayla şenliklerinin benzerinin yapılması çok güzel bir şey. Fakat geçen yıl Kurnaköy’de düzenlenen Otçu Şenlikleri’nde bazı tatsız görüntüler sergilendi. Bunlar tekrarlanmazsa çok daha iyi olur. Özelde herkes canı istediği şekilde eğlenebilir. Ancak genele açık yerlerde eğlence şekli herkesin ortak kabulü olan sınırlar dahilinde düzenlenmelidir. Federasyonun yapması gerekenlerden biri de Ağasarlıların yüz kızartıcı suçlarla karışmasına engel olacak, tedbir alacak faaliyetlerde bulunmak olmalıdır.

Öte yandan ŞALFED'e ve Şalpazarlılara elimizden gelen desteği her zaman vermeye hazırız”









banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.