Öne Çıkanlar İbrahim Karagül Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu

ŞAL-SAR Gecesi Ankara'da Yapıldı.



Merkezi Ankara’da bulunan ŞAL-SAR ((Şalpazarı Ağasarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği) “Biz Bize” adı altında bir gece düzenledi. Batıkent’te Baran Center’da düzenlenen geceye seçkin bir davetli topluluğu katılırken, misafirlere yöresel yemekler ikram edildi. Gecede kemençe eşliğinde tepilen horonun yanı sıra, birbirini uzun zamandır görmeyen eski dostlar da hasret giderme fırsatı buldular.

Geceyi AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan’ın danışmanlığını yapan Yılmaz Kara sunarken, başkan Emekli Albay Nevzat Yamaç gece boyunca sık sık mikrofonu alarak farklı ve ilginç bir başkan portresi sergiledi. Konuşmaları esnasında mutlak sessizlik isteyen, bu konuda salondaki davetlileri bazen isim isim uyarmaktan çekinmeyen Nevzat Yamaç, Ağasar’daki yerleşimin ve Çepni boyunun tarihiyle ilgili bilgiler verdi, gecenin programını kendine özgü bir üslûpla sevk ve idare etti, zaman zaman da anlattığı kendi hayat hikâyeleriyle davetlilere duygusal anlar yaşattı. Bu tür gecelerde sadece horon olmaması gerektiğini söyleyen başkan Yamaç, davetlilerin sohbet etmesi, hasret gidermesi ve kaynaşması için yarım saatlik bir serbest bölüm ayıracaklarını ifade etti.

Gecede bazı isimlere plaket verildi. Atıcılıkta Dünya Şampiyonu olan Gazi Yüzbaşı Korhan Yamaç, Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş, Başkan yardımcısı ve Sayvançatak Köyü Dernek Başkanı Erol Yanık, ŞALFED Yönetim Kurulu üyesi ve Sinlice Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Karadeniz, Doğancı Köyü Dernek Başkanı Orhan Alışkan, Doğancı Köyü Derneği kurucu başkanı Hüseyin Yamaç ve Doğancı Köyü Kız Folklor ekibi üyeleri kendilerine takdim edilen plaketleri aldılar. Ayrıca Hilmi Türkmen de dernek başkanı Nevzat Yamaç’a Üsküdar’ı temsil eden Kız Kulesi manzaralı bir çini hediye etti.










Geceye davet edilen başta Trabzon milletvekilleri çeşitli mazeretler ileri sürerek tebrik telgrafı göndermekle yetinirken, katılan tek milletvekili Zonguldak bölgesinden Prof. Dr. Ercan Candan oldu. Eşi Şalpazarlı olan Ercan Candan hakkında başkan Nevzat Yamaç, “Trabzon milletvekillerinin eşleri bizim memleketten olmadıkları için gelmediler ama sayın Candan damadımız olduğu için bizi yalnız bırakmadı” diye espri yaptı. Kendisine söz verilen Prof. Dr. Candan da kısa bir konuşma yaparak, kendisi gibi profesör olan eşi münasebetiyle Ağasar kültürünü ve yöresini yakından tanıdığını, bu tür organizasyonların insanların kültürünü yaşatmak, birlik ve beraberliğini sürdürmek açısından çok önemli olduğunu söyledi.

ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş kısa bir teşekkür konuşmasıyla yetinirken, Hilmi Türkmen de yaptığı konuşmada “bizler bir derenin balığıyız. Aynı şeylere üzülür, aynı şeylere seviniriz. Şivemiz bir, tasa ve sevincimiz birdir. İstanbul’da özellikle Anadolu yakası ve Üsküdar’da yoğun bir Ağasarlı nüfusumuz yaşıyor. Ankara’da da önemli sayıda hemşehrimiz yaşıyor. Daha fazla bir araya gelmemiz ve daha fazla muhabbet içinde olmamız gerekiyor. Bu gecelerin faydası oldukça fazladır. İstanbul’da çok fazla sayıda gece yapılıyor, Ankara’da da bu tür organizasyonlar daha fazla yapılmalı. Burada da güzel bir derneğimiz var. Sayın başkanın şahsında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Dernekçilik deyip geçmeyin. Gözlerinizden anladığım kadarıyla yılda bir kez bir araya gelmenin ezikliğini yaşıyorsunuz. Bu geceler olmasa belki o da gerçekleşmeyecek. 15 gün önce İstanbul’a geldiklerinde sayın başkan Nevzat Yamaç da ifade ettiler. Ankara’da hemşehrilerimizin başta konaklama olmak üzere hiçbir sorunları kalmamış. Bu güzelliği yaşatan sizlersiniz. Sayenizde Ankara artık bize gurbet değil. Kendimizi evimize gelmiş gibi hissediyoruz. Dolayısıyla dernek faaliyetleri hiçbir işe yaramasa bile bu tanışmaya ve buluşmaya değer.

İstanbul’da görevimiz gereği bir çok hemşehri topluluğuyla bir araya geliyoruz. Bizim Ağasarlı dernekler ve kanaat önderlerinin samimiyetini hiçbirinde göremiyoruz. Zaman zaman kendi içimizde de ‘bu insanlardan, bu derneklerden bir şey olmaz’ diyoruz ama bu faaliyetleri dışarıdan büyük bir gıpta ile izleyenler var. ‘Keşke biz de Ağasarlılar gibi kültürümüzü yaşatabilseydik’ diyenler var. Bu derneklerin belki de en önemli vazifesi budur.” dedi.










Gecede Aydın Güner ve (Çayan) Hüseyin Aydın ile İstanbul’dan gelen Doğancı Köyü Kız Folklor ekibi sahne alarak davetlilere keyifli ve horon dolu saatler yaşattılar. 







banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa KILIÇ 12 yıl önce

geceyi tertipleyen komiteye öncelikle teşekkür etmek gerek.katılımın bir hayli fazla olması,renkli simaların oluşu memniniyet açısından gurur verici.katılma imkanımız olmadı ama gönlümüz oradaydı.Ankaradaki hemşehrilerimizin gönlüne göre bir gece olduğunu düşünüyorum..dilerim,bundan sonraki gecelerde birlikte oluruz..

Avatar
Muammer Yıldırım 12 yıl önce

ŞAL-SAR Şalpazarı Trabzonlular olarak böyle bir geceyi düzenleyenlere teşekkür ederim. Böyle gecelerin, birliktelerin devamını dilerim.
Dernek Yönetimi adına. Başk.Yar. Muammer Yıldırım