Öne Çıkanlar Mevsimlik işçi Sugören Zengintaşı Yamaç üç aylar

Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Kuruldu


Toplam 21 derneğin davet edildiği Trabzon ve yöresi derneklerinden sadece sekiz kurucu derneğin yöneticileri katıldı. Duisburg ve Dortmund gibi en eski Trabzon derneklerinden hiçbirinin katılmaması dikkatlerden kaçmadı. 

Dernek merkezinin Köln’de olması kararlaştırılan toplantıda, ATDF yönetim, denetleme, Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi. Daha önceki toplantılarda oluşturulan çalışma grubunun hazırladığı tüzük onaylanarak her dernekten üçer kişinin katılımıyla 24 kişilik Merkez Karar Yönetim Kurulu oluşturuldu.

 

Yönetim Kurulu’na şu isimler seçildi. Salih Altınışık, Metin Teoman, Mustafa Yamaç, Hüseyin Cinkaya, Feyzullah Yurtsever, Murat Bektaş, Yaşar Eroğlu, Sait Çelik ve Ali Özkurt. Denetleme Kurulu ise Engin Konak, Osman Çalık ve Dr. Ahmet Ziya Küçük’ten oluştu. Görev bölüşümünün önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıda gerçekleşeceği açıklandı.

 

Toplantıya Hamsiköy ve Civar Köyler Yardımlaşma Derneği, Düren Trabzonsporlular Derneği, Şalpazarlılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Taşkıran ve Çevre Köyler Dayanışma Derneği, Uzungöl Yardımlaşma Derneği, Bielefeld Karadenizliler Kültür Derneği, Acısu Kültür ve Dayanışma Derneği ve Trabzon Ağasar Derneği yöneticileri katıldı.

 

Yönetim Kurulu üyeleri arasında Şalpazarlı hemşehrilerimiz de var. Sayvançatak’tan Hüseyin Cinkaya, Dereköy’den Murat Bektaş ve Dorukkiriş’ten gitme Hamsiköylü Mustafa Yamaç. Ayrıca Denetleme Kurulu üyeleri arasında Üzümözü köyünden Dr. Ahmet Ziya Küçük de yer alıyor.



Kaynak: Hürriyet Avrupa baskısı, Murat Sağlam

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.