Aslında hukuk süreci devam ederken bu konu hakkında yazı yazmayı düşünmüyordum. Bu düşünceme hukuk cahili olmamı da ekleyince konu üzerine yorum yapmak bana düşmez diye geçirdim aklımdan. Fakat boş olan meydanı hukuk bilgisi olsun olmasın, futboldan anlasın anlamasın bir sürü kalabalık hem de kuru kalabalık dolduruyor.

Cumhurbaşkanı hukukçularına inceletmiş şike yasasını bakın art niyet, çıbanbaşlığı var mı diye? Onlar da sayın cumhurbaşkanım yasa ER RYAN’I kurtarma sinema filmiyle birebir örtüşüyor deyince haklı olarak cumhurbaşkanı yasayı meclise gönderip açıklamada da bulunmuş. Ne demiş? Kişiye özel yasa çıkarılamaz.

Mecliste alınan karar imzalarımızın arkasında duracağız ve yasayı tekrar köşke göndereceğiz oluyor. Kim bunlar biliyor muyuz? Hayır. Yıllarca yeşil sahalarda top mu koşturmuşlar? Koştursalar tanırdık. Televizyonlarda futbol yorumculuğu falan… O zaman bular için uyuklarken “bizde isterük” diyenler olarak tanımlayabilir miyiz?

Meselenin bir başka açısı da akıllara sayın başbakanımız Fenerbahçeli olması münasebetiyle Beşiktaşlı köşke karşı bir derbi mücadelesi mi oluyor sorusunu getiriyor. Cumhurbaşkanımız adil davranmaya çalışsa da sayın başbakanımızın Fener uğruna yapacağı ikinci bir hata olur ki bu diğer kulüp taraftarları tarafından affedileceğini sanmıyorum. Yoksa dediğimiz gibi mecliste futboldan anlayan milletvekili sayısı yüzde onu geçmez. Mesela devlet bahçeli futboldan anlamamasına rağmen sırf imzasının arkasında durma uğruna tapuları yakmıştır.

Kişiye özel yasalarda yarın bunu kullananlar olursa çok başınız ağrır bizden söylemesi. Abdullah Öcalan da tutup bende bu yasadan yararlanmak istiyorum diye ekstra parantez açabilir. Onun için beş defa düşünüp bir kere karar vermek gerek.

Olayı ben şahsen bir de şuna benzetiyorum. UEFA cumhurbaşkanlığı ve TFF bölümü de bizim meclisi oluşturuyor. UEFA gelip inceleyip haklı kararı verirken TFF bekleyelim diyerek, oyalama politikaları oluşturup topu taca atıyor. Başbakanın deyişiyle türbinlere oynuyor.

Bir Trabzon taraftarı olarak, bir vatandaş olarak ben bu yasanın köşke geri iade edilmesine karşıyım. Gökdeniz ceza aldığında kimsenin kılı kıpırdamadı ve o zamanın şakşakçı yorumcuları “cezalar caydırıcı olmalı” diyerek genç futbolcunun geleceğiyle oynamışlardı. Şimdi sesini çıkarmaz o zurnaların zırt dedikleri çünkü hep Trabzon’un üstüne oynuyorlar. Şu çerçevede Trabzon’la Fenerbahçe yer değiştirse şimdiye kadar Türkiye’de kıyamet kopmuştu.

Diyelim yasa onaylandı ve köşk kabul etti. En azından Aziz Yıldırım’ın Türk futbolundan uzak tutulması gerekir. Gerek maddi gücüyle gerekse TFF ye uyguladığı baskılarla diğer kulüpleri sindirip adil olmayan mücadelelere imza atması ve hatta bu söylemlerden dolayı içeri alınması spordan uzaklaşmasına yeterli bir sebeptir. Yayıncı kuruluştan tutun da hakemlere ve rakip oyunculara varana kadar müdahale ettiği söylenen Aziz beyin Türk futbolunun geleceği açısından tehlike arz ettiğini düşünüyorum. Şahsi düşüncemdir. Ayrıca yukarıda saydıklarım tamamen Aziz beyin içeri alınmasında sebep gösterilen konulardır. Hukuk konusunda cahil olduğumdan art niyetim olmadığını belirtmek isterim.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.