Ordunun içinde yanlış yapanlara cezası verilmelidir.

Darbe yapanlar yargılanamıyorken sen darbe yapacaktın diye yargılananlar inandırıcı gelmiyor.
Adalet herkese her zaman lazımdır. Doğru. Ama adil yargılamalar olmalıdır.  

Kuvvet komutanları ve Genelkurmay’daki komutanlar böyle bir şeye kalkışmış olsa yargılanıp ceza verilmeleri hak olabilir.

Peki bunların emri altındaki subayların aldıkları emri yerine getirmemeleri gibi bir lüksleri var mıdır?

Yoktur.

Görevi emirleri yerine getirmek olanlara askerliği de bilerek bu şekilde ceza verilmesi doğru mudur? Doğruysa yarın her kademedeki subaya, askere üstlerinin verdiği kararlara karşı çıkma, uymamanın da yolu açılmıştır.

Bir savaş olsa ve ben askerlerimi oraya götürmem diyen subay kendini "beni darbe yapmaya teşvik ediyorlar" diye pekala savunabilir... Bu tür ardına bakılmadan kesilen cezalar Türk subaylarını içten itaatsizleştirmenin yolunu açacaktır. Askerler aldıkları emri sorgulayacaklardır. Bu da Türk askerinin özelliğinin bitmesi demektir.

Artık hiçbir komutan “ben size savaşmayı, ölmeyi emrediyorum” diyemeyecektir.

Asker değil yarınlar için Türkiye kaybedecektir... Emre uyacak ne subay ne de asker bulabilene bundan böyle aşk olsun.

Cezası olanlar tabii ki yargılansın ve cezalarını çeksinler. Ama iradesi olmayan görevi aldığı emri yerine getirmek olan alt kademedeki onlarca subaya kesilen cezayı yadırgadım.

Ne diyelim Allah devlete millete zeval vermesin…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.