Öne Çıkanlar Büyükşehir Yusuf Yazıcı Yeşilyurt Burdur Müftülüğü Tosya

Sütpınar Kur'an Kursu Yararına İftar Yemeği düzenlendi.
Şalpazarı'nın kanat önderleri ileri gelenleri ile Dernek başkanları ve yöneticileri, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in, Sütpınar Kur'an Kursu yayarına verdiği iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Sayvançatak Dernek Başkanı Erol Yanık'ın sunumunu yaptığı ve Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde 01.07.2014 Salı akşamı Sütpınar Kur'an Kursu yararına verilen iftar yemeği sonrası program, Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk'ün Kur'an tilavetiyle başladı.

Şalpazarı İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik yaptığı açılış konuşmasında Sütpınar Kur'an Kursu'nun tadilatı ve tamiratında harcanan ve yapılan ve yapılacak olanlarla ilgili bir bilgilendirme yaptı.

Müftü Çelik yaptığı bilgilendirme konuşmasında şunları söyledi.  

"1985 yılında eğitim öğretime başlayan Sütpınar Kur'an Kursu'nun 30 yıllık mazisinde bugüne kadar 1074 öğrenci eğitim görmüş olup bunlardan 400 öğrenci hafızlık çalışmış, 216 öğrenci hafızlık belgesi almıştır. 2008 Yılında Kuran Kursu Kız öğrenciler Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında Türkiye 1.'si olmuştur.

Parlak ve başarılı bir mazisi olan Kuran Kursu 2013 yılında tamirat ve tadilata alınmıştır. Fiziki yenileme çalışması sonunda Ku'ran kursumuza Eylül ayında öğretimin 4. sınıfından sonraki öğrenciler alınarak hafızlık yaptırılacaktır. Aynı zamanda bu öğrenciler İmam Hatip orta kısmını okuyacaktır.

Tamirat çalışmalarında bugüne kadar toplam 413.939 tl harcandı. Kuran Kursu tadilat ve tamiratının tamamlanması için toplam 250.000 tl'ye ihtiyaç var.

Onarım Tadilatları;

Sıva, Boya, Güneş enerjisi, Jeneratör, Su deposu, Montalama, Mutfak, Kalebodur, Döşeme, Kaloröfer, Kapı pencere, Asansör, Yangın Merdiveni, Elektirik ve Su Tesisatları yapılmıştır."

Daha sonra sırası ile Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Şalpazarı İlçe Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk, Üsküdar Belediye Başkanı Av.Hilmi Türkmen, Sütpınar Kuran Kursu Dernek Başkanı Muhammet Ergin, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk Günün anlamı ve önemine binaen birer konuşma yaptılar.

Yapılan konuşmaların ardından Kur'an Kursunun tadilat ve tamiratı için yardım kampanyası yapıldı. Yapılan kampanyada programa katılanlar gerek nakit gerekse vaad ederek destekte bulundular.

Sütpınar Kur'an Kursu yayarına verdiği İftar Yemeğine Şalpazarı İlçe Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Üskdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Şalpazarı Müftüsü Yılmaz Çelik, Av. Abdullah Erata, Av.Kamil Kahraman, Şalpazarı 
Eski Belediye Başkanı Mehmet Muhçu, Trabzon Büyükşehir meclis üyesi Muzaffer Bayraktar, Şalpazarı Belediyesi meclis üyesi Mehmet Muhçu, çok sayıda Dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldılar.



banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.