Öne Çıkanlar Mustafa Çömez Hayrullah Akçay Paris Aykurt Nuhoğlu abzon İli Şalpazarı İlçesi Sinlice Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

''Sis Dağını Aşanlar'' Projesi kapsamında Semineri yapıldı.
Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından  ÖDES Programı kapsamında finanse edilen, Trabzon Valiliği koordinasyonunda Şalpazarı Kaymakamlığı Sosyal Yradımlaşma Vakfı tarafından yürütülmekte olan ''Sis Dağını Aşanlar'' adlı projesinde Özel Eğitim Semineri yapıldı.

Seminer'e Şalpazarı İlçe Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Şalpazarı Emniyet Amiri Ferda Yılmaz, Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Şalpazarı İlçe Milli Eüitim Müdür İrfan Ertav,  Anadolu Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Trabzon Kent Konseyi Engelli Meclisi genel sekreter'i Yusuf Şafak, ÖDESTrabzon İl Formatör'ü Melek Demir, Yomra Anaokul Müdürü Nerim Demircioğlu, Atatürk İlköğretim Müdürü Muhammet Karabayır, A.Y.A.S.M.L Müdürü Nurşen Demir, ÇPL Müdürü Kemal Türkmen, Mal Müdürü Ahmet Kandil, İlçe Tarım Müdürü Raşit Baş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Bektaş, Şalpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Buket Kayıkçı Terzi, ÇEDAŞ Şalpazarı İşletme Şefi Oğuzhan Karabayır, Şalpazarı Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Bayraktar, Mahalle Muhtarları ile öğretmenler ve çok sayıda vatandaşlar katıldılar.

Bu gün saat 11:00'de Şalpazarı Atatürk İlköğretim Okulu Konferans salonunda yapılan seminerin 1. bölümünde, İlçe Eğitim Müdürü İrfan Ertav'ın yaptığı açılış konuşması ile başladı.

Semninerde sırası ile, Anadolu Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Trabzon Kent Konseyi Engelli Meclisi genel sekreteri Yusuf Şafak, İl Formatörü Melek Demir, yaptıkları konuşmalarda, Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntılar, karşılaştıkları zorluklar ve Eğitim, Öğretim, İş hayatı gibi bir çok konuda, neler yapılmalı, nasıl çözüme kavuşturulabilmeli hususunda bilgilendirme konferansı yapıldı.

Yapılan seminer Engellilere ayrılmış yollara araçların park ettiği kaldırımlara dikilen direklerin Engellilerin geçmesine mani olduğunu anlatan bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

Son olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav'ın yaptığı kapanış ve teşekkür konuşması ile seminerin birinci bölümü sona erdi.

Saat: 13:00'da başlayan seminer'in 2 Bölümü de, Sis Dağını aşanlar Proje Öğrencileri'nin açtıkları Resim, Karikatür, ve Müzik gösterisi etkinliğine, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdrü İrfan Ertav'ın açılış konuşmasının ardından, Sis Dağını aşanlar Proje Öğrencilerinden Selvi Muhçu yaptığı selamlama konuşmasında günün anlamını taşıyan bir şiir okudu.

Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan yaptığı konuşmada, ÖDES Projesi kapsamında kabul edilen ”Sis Dağını Aşanlar” Projemizin etkinliklerinden birinde daha toplanmış bulunuyoruz. Amacımızın iyice anlaşıldığını düşünerek, engelli öğrencilerimizin toplumda neler yapabileceğini görmüş olmaktayız. Onların her zaman yanlarında olduğumuzu tekrar söylemek istiyorum. Bu zamana kadar yapılan etkinliklerden çok memnun kaldıklarını ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

Ayrıca Şalpazarına yeni bir hükümet konağının yapılacağını, Projesinin onaylandığını ve yapılacak olan Hükümet konağının çok moderin olacağını engelli vatandaşlarımızı için herşeyin düşünüldüğünü söyledi.

Sis Dağını aşanlar Proje Öğrencilerinden oluşan Gökkuşagı gurubu'nun yatığı gösteri'nin ardında yine, Sis Dağını aşanlar Proje Öğrencileri'nin açıkları sergi gezildi.

Son olarak seminere katılanlar topluca günün anısına haıra fotoğrafı çektirilmesi ile seminer sona erdi.





banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.