Öne Çıkanlar Beykoz Mustafa Türkmen Selahattin Ural vali Bişi

Şalpazarı'nda 2012-2013 Eğitim-Öğretim Sezonu Başladı



Şalpazarı Atatürk İlköğretim İlkokulu bahçesinde yapılan törenle 2012-2013 Eğitim Öğretim sezonu başladı. Okul bahçesinde bulunan Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav’ın çelenk koymasının ardından kaymakam Zihni Yıldızhan günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Törene Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Başçavuş Adem Solak, CHP İlçe Başkanı Ünal Özen ve çeşitli daire amirleri katıldı.

 


 

Öğretmen açığı bulunmuyor

 

Şalpazarı’ndaki okullara 26 öğretmen ataması yapılması sonucu bu sene okullarda öğretmen açığı kalmadı. Şalpazarı İmam Hatip Lisesi Müdürü Hayrullah Akçay, okulda 2 idareci, 4 kadrolu öğretmen, 6 görevlendirmeli öğretmen ile eğitim-öğretim sezonuna sorunsuz başladıklarını, okula öğrenci kayıtlarında gözle görülür bir artış olduğunu ve halen 118 öğrenci kaydedildiğini, okulun orta kısmının da açıldığını söyledi. Akçay, bu yıl ilk defa yeni sitemle orta kısmın açıldığını, bu sınıfta başlayacak olan öğrencilerin velilerinin gayretleri ve okulda bulunan okul öğretmenlerinin özverili çalışması ile eğitim öğretim de gözle görülür bir ivme yakalamayı hedeflediklerini söyledi bu vesile ile bütün öğrencilere başarılı bir eğitim yılı dileklerinde bulundu.

 

 

Şalpazarı Atatürk İlköğretim Okulu müdürü Muhammet Karabayır,  2012-2013 eğitim öğretim yılı başlamadan okulu ziyaret eden müfettişlerden olumlu bir rapor geldiğini bizlere aktardı. Şalpazarı genelinde yeni sisteme göre eğitim yapılmasına uygun olduklarını belirtti. Karabayır, 3 idareci, 32 öğretmen, 3 hizmetli ve 508 öğrenci ve  bunun yanında 60 ana okulu öğrencisi ile yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarını, yeni eğitim öğretim yılı için başarılar beklediğini sözlerine ekledi.

 



Şalpazarı Çok Programlı Lise müdürü Kemal Türkmen’in açıklamaları ise şu şekilde: Lisede  334 öğrenci ile eğitim öğretime başlandı.  23 öğretmen, 1 müdür, 1 müdür baş yardımcısı,  3 müdür yardımcısı, 1 memur, 1 kadrolu yardımcı hizmetli personel, yeni kayıt olan öğrenci sayısı 65.

Şalpazarı Ayten Yılmaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdiresi Nurşen Demir, toplam 144 Öğrenci. 2 İdareci Ve 2 Hizmetli  Toplam  16 Öğretmen İle Eğitim Öğretim Yılına hazır olduklarını belirtti.

Haber ve fotoğraflar: Mustafa Özcan

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.