Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Ağasar Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu

Memleketimin Öğretmenleri İstanbul’da Buluşuyor 3. gün


“Memleketimin Öğretmenleri İstanbul’da Buluşuyor” adlı etkinliğin üçüncü ve son gününde, kafile saat 12.oo’de Kirazlıtepe’de ŞALFED Genel Merkezi’ne geldi. 



Geyikli Derneği Lokali’nde yapılan toplantıda açılış konuşmasını Dernek başkanı Hasan Keskin yaptı. 





ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş, misafirlere hoşgeldiniz dedikten sonra organizasyonu tertip eden Şalpazarı Eğitim Derneği başkanı Hasan Keskin ve yönetimine teşekkür ederek, hem derneğin faaliyetlerine hem de genel anlamda eğitimle ilgili çalışmalara federasyon olarak bütün desteği vereceklerini belirtti. 



Ardından dernek başkanları ve Kirazlıtepe muhtarı Nazmi Yamaç kısaca kendilerini tanıttılar. Şalpazarı’ndan gelen öğretmenler de teker teker kendilerini tanıtarak, organizasyon hakkında görüşlerini bildirdiler. Derneğin Şalpazarı ayağı kurulduğu takdirde ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade ettiler.

















Şalpazarı Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Özdemir, davetli olarak gelen öğretmenler adına organizasyonu düzenleyen dernek başkanı Hasan Keskin ve yönetim kuruluna, ŞALFED Başkanı Köksal Durmuş ve yönetim kuruluna teşekkür ederek çiçek verdi. Hayrettin Özdemir ayrıca derneğe üye olacağını da ilave etti. 






Toplantıda Şalpazarı’nın sorunları konuşuldu ve çözüm önerileri üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Bahar aylarına doğru Şalpazarı hakkında bir panel yapılması gündeme getirildi, mevcut derginin çıkarılması sürecinde karşılıklı destek sözü verildi. Daha sonra derneğin ikramı olan hamsi partisi yapıldı ve İstanbul Boğazı’na karşı topluca hatıra fotoğrafı çektirildi. 
 












Kafile daha sonra Üsküdar’a giderek tarifeli motorla Boğaz turuna katıldı. Bir yandan Boğaz’ın eşsiz güzelliklerini seyredip bir yandan da sohbet eden öğretmenler, dönüşte yine Üsküdar iskelesinde inerek konaklama yerleri olan Küçükçamlıca DSİ Sosyal Tesisleri’ne gittiler. Orada da çay ve tost ikramından sonra otobüse binen kafile, 18.oo civarında Şalpazarı’na uğurlandı. 


















Davetliler, Boğaz Turu'na katılan Japon turistlerle de sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.



























































Sitemiz yazarlarından olan ve kafileyle İstanbul’a gelen öğretmenlerimizden Abdullah Gülay, üç günlük organizasyon hakkında görüşlerine başvurduğumuzda bize özetle şunları söyledi: 

Şalpazarı Eğitim Derneği’nin düzenlemiş olduğu bu organizasyonun gerçekten bugüne kadar hiç düşünülmemiş ve çok özel bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. 46 öğretmen arkadaşı Şalpazarı’ndan alıp, İstanbul’da üç günlük yoğun bir program kapsamında gezdirmek herkesin harcı değildir. İstanbul’dan kaynaklanan ufak tefek sorunlar dışında çok güzel bir gezi oldu. Bir gece düzenlendi, o gecedeki katılım, öğrencilerimizin hatırlamaları bizleri memnun etmiştir. Memleketimizde hangi düzeye ulaşmış ya da ulaşamamışsak, hepsinin altında öğretmenlerin imzası vardır. Aramızda emekli öğretmenler de var. Onlar bu işlerden uzaklaşmışlar, unutulduklarını zannetmişler, fakat hatırlandıklarını görünce eski heyecanlarına döndüklerini ifade ediyorlar. 

Gecede öğretmen arkadaşlar adına da söz verilmeliydi diye düşünüyoruz ama bu çok büyütülecek bir mesele değil. Ancak orada sanırım program yoğunluğundan kaynaklanan bir ihmal oldu bize göre. Plaket töreni çok uzun sürdü ve konuşmalar olduğu için öğretmenlere de zaman kalmamış olmalı. Bunu problem yapmıyoruz ama öğretmenler olarak toplu bir selamlama eşliğinde en yaşlı öğretmenimize bir teşekkür etme fırsatı verilmiş olsaydı çok daha iyi olurdu kanaatindeyiz. Bunları sitem ya da eleştiri mahiyetinde söylemiyorum. Her ne olursa olsun, bunu gündem yapmaya gerek yoktur. Böyle bir çalışmayı takdirle karşıladık, başta Hasan bey olmak üzere yönetim kurulundaki bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Arkamızda çok güzel hatıralar kaldı.” 

Abdullah Gülay, Şalpazarı Eğitim Derneği’nin dernekçilik anlayışına yeni bir soluk getirdiğini söyledikten sonra kendilerinin de Sisdağı Yaylaları Turizm Kalkındırma Tanıtım ve Güzelleştirme Derneği adı altında yeni bir dernek kurduklarını ifade etti. Gülay, yeni derneğin yönetim kuruluna ŞALFED’e katılmayı teklif edeceğini ve İstanbul’daki çalışmalara katkı sağlamayı düşündüklerini de sözlerine ekledi. 


banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KAZİM AKSOY 12 yıl önce

Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği'nin,MEMLEKETİMİN ÖĞRETMENLERİYLE BULUŞUYORUZ etkinliğine katılanlar arasında bende bulundum.Gezinin özenle planlanıp uygulanmasının yanında anlamlı olması bakımından da önemliydi.Gezi sırasında bizlere gösterilen ilgi ve samimi duygular bizleri son derece duygulandırmıştır.Geri dönüş yolunda bu duygu herkesin yüzünden okunuyordu sanki.Bu gezinin öğretmen ve öğrenciler üzerinde olumlu etkilerinin olacağını belirtmek istiyorum.

Bize bu fırsatı tanıyan Dernek Başkanımız Hasan KESKİN Bey,Kaşif Bey,Serdar Bey,Bülent Bey olmak üzere bütün yöneticiler ve emeği geçen herkes ;amacına uygun herkes tarafından takdir edilen bir etkinliğe öncülük ettiniz.Sizleri canı gönülden kutluyor,en samimi duygularımla sonsuz teşekkürlerimi sunuyor,çalışmalarınızda başarılar dilliyorum.