Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı vefat Ağasar Turan Uzun

Memleketimin Öğretmenleri İstanbul'da buluşuyor 1.gün



Sabah direkt DSİ Çamlıca Tesisleri’ne gelen kafile, kahvaltının ardından Üsküdar Belediyesi’nin tahsis ettiği iki otobüsle Şişli’deki Cevahir İş Merkezi’ne geçti. 





Şişli Camii’nde kılınan cuma namazından sonra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ziyaret gidildi. Ancak Sarıgül il dışında olduğundan dolayı kafileyi yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu ağırladı. Dernek başkanı Hasan Keskin ve öğretmenler Trabzonlu olan Kahyaoğlu ile bir süre sohbet ettikten sonra Hasan Keskin, Tayfun Kahyaoğlu şahsında Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e Ağasar Vadisi adlı fotoğrafı hediye etti. Kahyaoğlu da mukabele ederek başkan adına öğretmenlere birer hediye paketi verdi.




Şişli Belediyesi’nden ayrılan kafile 4. Levent’teki Sapphire’ giderek terastan İstanbul’u seyretti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra yine DSİ Tesisleri’ne dönen kafile, aynı mekanda etkinlikler çerçevesinde düzenlenen geceye katıldılar.








































Öğretmenlerin gecesi yoğun bir ilgiye sahne oldu. Fasıl eşliğinde yemeklerini yiyen davetliler, daha sonra Ağasarlı Zehra, ardından da Aydın Güler’in türküleriyle coştular. Geceye katılamayan Ali Kulaç dışında derneğe ve Şalpazarı’nda eğitime katkıda bulunmuş 9 isme plaketleri verildi. Prof. Dr. Turgut İpek, Prof. Dr. Gökhan İpek, Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, Ali Öztürk, Ali Kulaç, Muzaffer Bayraktar, Kaşif Yılmaz, Ahmet Yüksel Gülay ve Şalpazarı Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Özdemir plaket alan isimlerdi. Tören esnasında yapılan konuşmalarda eğitim önemine vurgu yapıldı ve organizasyonu düzenleyen Şalpazarı Eğitim Derneği’nin kurulalı kısa bir süre olmasına rağmen farklı ve önemli işlere imza attığı ifade edildi. 


























Plaket töreni bittikten sonra Kasımağzı Derneği Komedi Dans Ekibi’nin sergilediği güzel gösteri ilgiyle izlendi ve ardından ünlü sanatçı İbrahim Can sahne aldı. Yılların deneyimiyle muhteşem bir performans sergileyen İbrahim Can, değişik bölgelerden türküler söyledikten sonra yöre türkülerine geçti. Merhum kemençe üstadı Ali Cinkaya’nın bir türküsünü, davetliler arasında bulunan kardeşi Muhammet Cinkaya’yı sahneye davet ederek birlikte okuması gecenin en güzel görüntülerinden birini oluşturdu. Dorukkiriş Köyü Derneği Kız Folklor Ekibi’nin başarıyla sergilediği gösteriden sonra gece usta kemençe sanatçısı Sebahattin Yanık’ın finaliyle sona erdi. 

































Geceye Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Mustafa Demir, KARKON Başkanı Tahsin Usta, Trabzon Federasyonu Başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu, ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş, Şalpazarı Belediyesi eski başkanı Mehmet Muhcu, ŞALFED Eski Başkanı Muzaffer Bayraktar, ŞALFED Kurucu Başkanı Harun Özdemir, Trabzon Fikir Kulübü adına Yavuz Saltık, ŞALFED üyesi dernek başkan ve yöneticileri ve Şalpazarı’ndan gelen eğitim kafilesi katıldılar.

Etkinlikler cumartesi ve pazar günleri de devam edecek ve kafile pazar günü akşamı Şalpazarı’na uğurlanacak













 

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.