Öne Çıkanlar Ağasar Şalpazarlılar derneği Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği.Gökhan ipek.turgut ipek İstinye vefat istifa

 Geyikli İlk ve Ortaokulu Bu Yıl Kapanmayacak.
Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Cengiz, Geyikli İlk ve Ortaokulu'nun kapanması ile ilgili Şalpazarı Haber'e yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

14.08.2014 tarihi itibariyle Geyikli İlk ve Ortaokulu'nda 1.sınıfta 6, 2.sınıfta 4, 3.sınıfta 10, 4.sınıfta 4 öğrenci olmak üzere toplam 24 öğrenci, Ortaokul kısmında ise 5 sınıfta 4, 6.sınıfta 2, 7. sınıfta 6, 8 sınıfta 6 olmak üzere 18 öğrenci var. Geyikli ilk ve ortaokulu'nun toplam öğrenci sayısı 42'dir. Bu öğrencilerden 3 ve 6 sınıftan 2 tanesi de Pazartesi gideceğini söyledi. İkametlerini Beşikdüzü'ne almışlar.

1. ile 2. sınıf, 3. ile 4.sınıflar birleştiriliyor

Birleştirilmiş sınıf ve birleştirilmiş okul da yönetmeliğe göre taşıma yapılmadığına göre, bir görüş ve bir müfettiş istedik İl'den. İl de Müfettiş gönderdi. Müfettiş raporu yayınlanmadı. Bildirilmedi. Büyük bir ihtimalle busene Geyikli ilk ve ortaokul'u kapanmaz. Çünkü, taşıma ihalesi ve yemek ihalesi yapılmış. Öretmenler'in ataması yapılmış. Şuanda Ali Kıran görevden alındı. Kaymakamlık olurunu aldık. yerine Fen Bilgisi Öğretmeni Mahmut Atmaca müdür vekili olarak görevlendirdik. İl'e de yazısını yazdık.Valilik olurunu almak için yazı yazdık.

Ama bu öğrenci sayısına göre burda çocuk okumaz

Geçen sene 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 462 puan alan öğrencimiz var. Öğretmensiz bir öğrenci 462 puan almışsa, bu çocuğun öğretmeni olsaydı belki 500 tam puan alırdı. Türkiye derecesine girerdi.

1 tane Fenbilgisi, 1 tane Türkçe, 1 tane beden 1 tane de görsel sanatlar öğretmeni var, diğerleri de ücretli öğretmen. Ne kadar başarılı olabilir bu çocuklar?

Bu okulda öğrenci sayısı enaz 80'in üzerinde olması lazım. Niye 80'üzerinde olması lazım,en az bir sınıf 10 kişi olacak. 10'u aşağı düşerse sınıf kapanarak, sınıf birleştirmeye gider. Birleştirilmiş sınıfta da yönetmelik gereği taşıma yapılmaz. Birleştirilmiş Okulda da yine taşıma yapılmaz. Sene sonuna kadar kapanmaz. Ama sene sonunda ne olur onu sene sonunda hep birlikte göreceğiz. Bizim burada bu okulu kapatmak gibi bir derdimiz de yok. İstiyoruz ki bu okullar kapanmasın.

Şu şartlarda biz çocukları mı düşüneceğiz, yoksa siyasi geleceğimizi mi düşüneceğiz. Biz siyasi geleceğimizle beraber önce çocukları düşünmemiz gerekir. Siyaset de önemli, siyaseti siyasetçiler yapsın. Eğitimi bize bıraksınlar. Siyaset eğitime karışmasın. Bizim için çocuklar önemli. Biz yanlış yaparsak, biz yanlış yaptığımızda bizi uyarsınlar. Lütfen yanlış yapmadığımız müddetçe bizim işimize karışmasınlar. 

40 öğrenciye 8 tane taşıma aracı

Bir araca beş çğrenci düşmüyor. Kendi çocuğunu getiren araç var. Bu devlete de yazık bu millete de yazık. Şu öğretmenlere de yazık. Bu öğretmenler gönül rahatlığıyla 2 kişilik sınıfa girince ne yapsın. Ben 30 senenin, 15 senesi idarecilik 15 senesi de öğretmenlik yaptım. Ama ben 2 kişilik bir sınıfta nasıl ders yapacağını tahmin edemiyorum.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.