Öne Çıkanlar İbrahim Karagül Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu

Eğitime katkı ilk adımdan...



Merkezi İstanbul Eyüp’te bulunan Trabzon Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği’nin ““İşimiz de, Gücümüz de Eğitim” sloganıyla başlattığı kitap kampanyası, kitap setlerinin Şalpazarı’nda faaliyet gösteren ilköğretim okullarında eğitim hayatına yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine verilmesiyle sona erdi. 

Tamamı Şalpazarlı hayırsever vatandaşların katkılarıyla temin edilen ve Şalpazarı’na gönderilen 104 adet eğitim seti, derneğin Şalpazarı temsilcilerinden ilçe tarım müdürü İsmet Karabayır ile ilçe milli eğitim müdürü İrfan Ertav tarafından öğrencilere dağıtıldı.







 

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Usta 13 yıl önce

Mustafa Abi biz sizin gibi büyüklerimizin takip etmesini değil.Takip edilmesini tercih ederiz.Sizin gibi büyüklerimiz mutlaka bu işin içinde olmalı.Bizim de düşüncemiz aynı.
Biz çocuklarımızın elinden daha erken tutmak istiyoruz.Böylece onları daha üst kademelere taşımak istiyoruz.Bunun da ilk adımı attan çocuklarımızı iyi yetiştirmek.Biz de en alttan başlamaya karar verdik.İkinci aşamda da ise beşinci sınıftan sonra çok üst seviyedeki öğrencilerin elinden tutup ,üst seviyedeki yerlere kazandırmak.Bu bir süreç olduğu için önce birinci adımı attık.Sonra ikinci ve üçüncü ... adımları da gelecektir.

Avatar
Mustafa BULAN 13 yıl önce

Sayın arkadaşlar bir süredir dernek faaliyetlerini takip ediyorum. Gördüğüm kadarıyla faydalı işler yapma konusunda bir gayret var ne yazıkki faaliyetler konusunda niyet olarak doğru ancak sonuç yönünden bazı faaliyetleri doğru bulmuyorum. Öyleki eğitimi destek faaliyetlerinin genele yönelik yapılması yerine seçici ve hakikaten hem yetenekli hemde maddi desteğe muhtaç çocuklarımıza yapılması daha doğru olur. Genele yapılan faaliyetler dışarıdan biraz politik görünmektedir. Şu anda gerek SBS gerekse de LYS sınavlarında başarı potansiyeli yüksek olan ancak maddi sıkıntılardan dolayı iyi bir dersaneye gidemeyen eminim gerek Şalpazarı'nda gerekse de diğer şehirlerde yaşamakta olan çok sayıda hemşehrimizin çocukları bulunmaktadır. Ayrıca bir şekilde üniversiteye girmiş yeterli maddi imkanı olmayan çocuklarımızda var. Ben bunların olduğunu biliyorum ve duyuyorum. Dernek faaliyetlerini bu durumda olan çocuklarımıza yöneltirsek daha doğru sonuçlar alırız.Genele yapılan faaliyetlerde insanlara dişe dokunur bir destek veremeyebilirsiniz. Ancak mevcut imkanları doğrudan ihtiyacı olan ve gelecek vaadeden çocuklarımıza yönlendirirsek daha olumlu sonuçlar alır aynı zamanda camiamıza yetişmiş insan kazandırırız.
Mustafa BULAN