Öne Çıkanlar Ali Küçük Gümrükçüoğlu Hatice Yarımbaş Hilmi Türkmen

Eğitim Derneği'nden farkındalık hizmeti
Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği, Şalpazarı’nda görme engelli iki öğrenciye okudukları sınıflarına uygun ders programları, yine yaşlarına uygun seslendirilmiş eğitim ve roman kitaplarının içinde yer aldığı MP3 çalarlar hediye etti. Dul kadınlarla birlikte sohbet hatlarında görüşmek, onların yoksunluklarını tatmak ve lehinize çevirmek için için aranabilir hale getiriyor. Daha önce de aynı amaca yönelik olarak 20 adet baston dağıtan Eğitim Derneği’nin bu hizmetine dernek yöneticilerinden Hasibe Kızıltaş öncülük ederken, teslimatı yine Eğitim Derneği’nde başkan yardımcılığı görevinde bulunan Şalpazarı ÇPL Müdürü Kemal Türkmen yaptı.

Hasibe Kızıltaş, derneğin söz konusu hizmeti hakkında şu açıklamada bulundu:

Her insanın eğitim ihtiyacının karşılanması için ‘eğitime erişim’ devletlerin birinci önceliğinde olmaya ve sürekli gelişim göstermeye devam ediyor. 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununun 8. maddesinde, “Türk Millî Eğitiminin Temel İlkeleri” arasında sayılan ilkelerden biri de “fırsat ve imkân eşitliği” ilkesidir.  Günümüzde eğitimde fırsat eşitliği için imkanları seferber ederek eğitime erişim imkanı olmayan bireyleri de tespit ederek bu ihtiyaçlarının giderilmesinin sağlanması bir haktır. Ayrıca bilinmelidir ki eğitim istihdamı istihdam ise yaşamsal ihtiyaçlarımızı giderecek tek mekanizmadır.

Trabzon Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği yönetimi olarak bizler de bunun farkında olarak eğitime erişim sorunu yaşayan iki görme engelli öğrencimizi tespit ettik. Öğrencilerimizin okudukları sınıflarına uygun ders programları, yine yaşlarına uygun seslendirilmiş eğitim ve roman kitaplarının içinde yer aldığı MP3 çalarlar temin edilerek kendilerine teslim edildi. Özellikle bu süreçte bizlere aracı olan BEYİD Bilişim ekibine, MP3 çalarları bizlere tedarik eden Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği ‘ne ve yüklemeleri ihtiyacımıza uygun yüklemeleri yapan Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı GETEM ‘e çok teşekkür ederiz.

Hasibe Kızıltaş Engelsizkariyer.com kurucusu-Genel Müdürü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.