Öne Çıkanlar Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Necmi Kandil Ali Kandemir Avcılar dernegi abzon İli Şalpazarı İlçesi Sinlice Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

ÖMSS Kura Başvuruları Başladı..
Başvurular OSYM http://osym.gov.tr adresinden yapılacaktır.
Kuraya katılacaklar için başvuru süresi : 14-25 MAYIS 2012 Kuraya katılacak adaylar için başvuru ücreti : 10,00 tl (bu ücret aday tarafından 14-25 mayıs 2012 tarihleri arasında ilgili bankalara yatırılacaktır.)

Başvuru hizmeti ücreti 3.00 TL Şifre edinme ücreti 2.00 TL
DİKKAT: Başvurusunu yapmayan, başvurusu geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran, aynı işlem için birden fazla ödeme yapan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez!
OSYM kılavuzun da yer alan ücretlerin Dışında başvuru merkezlerine ve bankalara başka bir ad altında herhangi bir ücret ödenmeyecektir.
 
KURAYA KATILMAK İÇİN BAŞVURULAR:
Kuraya ilköğretim ilkokul ortaokul mezunu olan veya ömss'nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvuracaklardır. Bu adaylar sınava girmeyecekler, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır.
 
KURAYA KATILMAK İÇİN BAŞVURU SÜRESİ:
Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne Ön Kabul Ve Taahhüt Beyanı Belgesi Almak İçin Başvuru Süresi:
Bu Süre 14 Mayıs 2012 Tarihinde Başlayacak 25 Mayıs 2012 Tarihinde Sona Erecektir.

Ösym başvuru merkezine başvuru süresi:
14 mayıs 2012 tarihinde başlayacak, 25 mayıs 2012 tarihinde sona erecektir. Bu Tarihler Dışında, Bakanlık İl/İlçe Müdürlüklerine Ve Ösym Başvuru Merkezlerine Başvuru Yapmak İçin Kesinlikle Gitmeyiniz.

2.1. BAŞVURU KOŞULLARI

ÖMSS ve kuraya; 14/01/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete?de yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun % 40 ve üzerinde özürlü olduğu özürlü sağlık kurulu raporları ile belirlenmiş olan adaylar başvurabileceklerdir. Özürlü sağlık kurulu raporlarında %40'tan daha az özürlü olduğu belirtilen adaylar ÖMSS ve kuraya başvuramazlar. ÖMSS'ye ortaöğretim kurumlarından, Kuraya ise ilköğretim/ilkokul/ortaokul mezunu veya ÖMSS?nin yapıldığı yıl itibariyle mezun Olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvurabileceklerdir. Ancak; mezun olabilecekleri öğrenim düzeyinden başvuruda bulunan adayların, ÖMSS sonucu ve kuraya göre yerleştirme işlemlerinin yapılabilmesi için yerleştirme işlemine son başvuru tarihi itibariyle ilgili eğitim kurumlarından mezun olmaları şarttır. Kuraya başvuran adaylar sınava girmeyecek ancak, ÖMSS sonuçları açıklandıktan sonra ilan edilecek Tercih Kılavuzuna göre tercihleri doğrultusunda yapılacak yerleştirme işlemine tabi tutulacaktır. İlgili kurumlardan denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında bu eğitimleri tamamlamış olan özürlü adaylar da ÖMSS kuraya başvurabilirler. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 48'inci maddesi 7'inci fıkrası hariç diğer koşulları taşıyan adaylar ÖMSS'ye başvurabilecektir. 657 48 MADDESİ DEVLET MEMURLUĞUNA ALINACAKLARDA AŞAĞIDAKİ GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR ARANIR.
Genel şartlar:
1. Türk Vatandaşı olmak,
2. Bu Kanunun 40 ncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak,

3. Bu Kanunun 41 inci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak.

4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

5. (Değişik alt bent: 10/01/1991 - 3697/1 md.;Değişik altbent: 23/01/2008-5728 S.K./317.mad) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, (İptal ibare: Anayasa Mah.nin 25/02/2010 tarihli ve E. 2008/17, K. 2010/44 sayılı Kararı ile.) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

6. Askerlik durumu itibariyle;na) Askerlikle ilgisi bulunmamak,nb) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak,nc) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,n7. 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek ... akıl hastalığı ... bulunmamak.nB) Özel şartlar:n1. Hizmet göreceği sınıf için 36 ve 41 inci maddelerde belirtilen öğretim ve eğitim kurumlarının birinden diploma almış olmak,n2. Kurumların özel kanun veya diğer mevzuatında aranan şartları taşımak.)?nİlköğretimden sonra ortaöğretim düzeyinde öğretime devam etmeyip Millî Eğitim Bakanlığı İş Okulundan mezun olanlar kuraya başvuramayacaklardır. Ayrıntılı bilgi isteyen adaylar
http://osym.gov.tr/dosya/1-59235/h/2012omsskilavuzyeni220-2-2012.pdf adresinde ve Lise ve dengi okul müdürlüklerinden bilgi alabilirler.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.