Anadolu takımları şampiyon olmayı düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bundan sonra anlamalılar ki bu kahpe ligin birer figüranıdırlar. Şimdi Bursaspor’un şampiyon olması tamamen beklenmedik bir kaza sonucu ortaya çıkmıştır. Şampiyonlar ligini gidip Anadolu’nun bir şehrinde izlemek istemeyen koca totolular olduğu gibi orada dönen paraya göz diken aç kurtlar da var.

Trabzon dokuz puan farkı nasıl eritti diyen güruha gelince, eğer maçlara objektif bakarsanız dokuz puanın nasıl eridiğini görürsünüz. Aykut hocanın devre arasındaki açıklaması sonucunda, Trabzonspor un Ankaragücü ve Kayseri maçı katledilmiştir. Bir de en kötü ihtimal Fener kendi sahasında bir puan da olsa Trabzon’dan alacaktı. Eskişehir maçında iddia edilen para yedirme hikayesini gözümle görmediğim için bir şey diyemeyeceğim. Yalnız Eskişehir takımı Fenerle Trabzon maçlarında aynı mücadeleyi vermemiştir. Şimdi dokuz puanı soran arkadaşlara ben federasyonu gösteriyorum. Federasyonda… Gidin onlara sorun.

Gelelim Aykut hocanın başarısına. Milyon dolarlık bir takım. Her bir futbolcu kaliteli. Yedeği bile Trabzon’da banko oynar. Ama Buca maçında çökerken maçı hoca değil hakem kurtardı. Gaziantep maçında hakem kırmızı kart göstermeyerek Fenerin elinden tuttu. Ankaragücü maçında yirminci dakikaya kadar normal giden maçta aman bir aksilik olmasın yardımları gelmiştir. Ve bunu yapanda ligin iyi hakemlerinden birisiydi. Aynı pozisyon Ankaragücü’nün lehine olsa vallahi vermezdi. Sivas maçında kaleci Feneri ipten kurtarmıştır. Sırf kendi geleceğini yakma uğruna Fenere oynamıştır. Tıpkı Kayseri kalecisi gibi… Yine hoca görünürlerde yok. Sadece Karabük maçını Fenerbahçe almıştır, o da 1-0 gibi bir sonuçla, şansa… Aykut hoca başarılı değildir. Para başarılıdır.

1996’daki olayın tekrarı diyen arkadaşlara da, geçen sene size kupayı zehir eden ve size iki dakika şampiyonluk sevinci yaşatan Şenol Güneş ve futbolcularıdır. Dünyaya rezil olduğunuzu hatırlatmama gerek yok herhalde.

Biz bize yeteriz… Madem siz size yetersiniz de neden şaibe, para, şike gibi kelimeler sizinle beraber anılıyor? Yani neden Sivas’ın kalecisinin Fenerbahçe’den para yediği söylentileri ortalıkta dolanıyor? O zaman demek ki siz size yetmiyorsunuz. Zor durumlarda biz size ekliyoruz. Sıkışınca sırtınızı federasyona dayıyorsunuz. Yoksa o da mı sizdendi? Bilemiyorum.

Biraz delikanlı olan Fenerliler bu seneki şampiyonluğa sevinmedi bile. Onlar da biliyor ki takımları ikinci yarı aldığı başarı para ve federasyon desteği ile olmuştur. (hakem atamaları)

 Başbakana gelince, diyor “bu diğer partilerin işi”. Bir AKP destekçisi olarak son düdükten sonra AKP’den tiksindim. Bu duyguyu anlamak için Trabzonlu olmak gerek, Fenerli değil. Ayrıca yapılan yatırım devletin parası değil mi? Evet bir yatırım yapıldı ama bu şampiyonluktan önce yapılan bir yatırım. Şimdi biz yatırım istemiyoruz yeter ki bizim şampiyonluğumuzu geri ver dersek ne yapacaksınız? Hani o çalınan… Mavi gömlek üzerine bordo kravat gideni geri getirmez. Kabul etmiyorum. AKP üyeliğim var, eleştirebilirim…

Bu yılki adil olmayan şampiyonluk koşusu gelecek yıllar azalması beklenen sporda şiddeti tetikler. Bunu başlatan da Fenerbahçe ile federasyondur. Adaletin olmadığı yerde şiddet ve isyanın önüne geçilemez. Federasyon iğneyi kendine batırmalıdır sporda şiddet yasasını uygulamak için…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.