Öne Çıkanlar Beykoz vali Bişi kentsel dönüşüm Şalpazarı Eğitim ve Kalkınma Vakfı

Üsküdar'da duygusal gece

Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği, Şehit Yakınları ve Gaziler için düzenlediği üç günlük program çerçevesinde Üsküdar’da vefa yemeği düzenledi.

Çarşamba günü uçakla Trabzon’dan İstanbul’a getirilen şehit yakınları ve gaziler, Üsküdar Valide Sultan Gemisi’yle Boğaz turundan yapıp Demokrasi ve Özgürlük Adası’nı ziyaret ettiler. Şalpazarılı olan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın daveti üzerine akşam valinin davetine katılan misafirler, gece tekrar İstanbul’a döndüler.

Dün (perşembe) İstanbul’da tarihi yarımada, Fetih 1453, Edirnekapı Şehitliği, Eyüp Sultan ve Çamlıca Kulesi gezilerinden sonra akşam saatlerinde Üsküdar Belediyesi Mavi Salona gelip orada davetlilerle buluştular.

Geceyi kendisi de bir şehit evladı olan ünlü organizatör ve sunucu Necati Selvitop her zamanki üst düzey performansıyla sundu. Vefa yemeğine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şalpazarı Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tuzla Belediyesi eski başkan yardımcısı Ahmet Çabuk, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Barış Öztürk, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güner, ŞALFED eski başkanları Harun Özdemir, Köksal Durmuş ve Semih Durmuş, dernek başkan ve yöneticileri katıldılar.

Gece yemeğin ardından saygı duruşu ve topluca İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an tilavetini Şalpazarılı şehitlerle ilgili bir slayt gösterisi izledi.

Açılış konuşmasını yapmak üzere mikrofona gelen Şalpazarı Eğitim Derneği Başkanı Hasan Keskin çok duygulandığı için birkaç cümle dışında bir şey konuşamadan affını isteyerek kürsüden ayrıldı.

Daha sonra önce Refik Kurukız’a söz verildi, Kurukız da gecenin anlam ve önemine dair şehit yakınları ve gazilere gösterilen ve gösterilmesi gereken ihtimama vurgu yaparak başta dernek başkanı Hasan Keskin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Şalpazarı Belediye Başkanı konuşmasının son bölümünde Hilmi Türkmen’in hem Üsküdar’daki icraatını hem de Şalpazarı’na verdiği destek hakkında takdir hislerini ifade ederek, gördüğü bir rüya üzerinden Türkmen’i yine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan etti.

Şalpazarı Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan, kısaca kendini tanıtarak Şalpazarı’na tayin olalı kısa bir süre geçtiğini, Şalpazarılıların kendisini “Bizim uşaklara benziyorsun” demesinden çok memnun kaldığını ve kapısının sadece bir problemleri olduğunda değil her zaman herkese açık olduğunu ifade etti.

Protokol konuşmalarında son olarak Hilmi Türkmen konuşacakken, dernek yönetimi sürpriz bir kararla Üsküdar’daki başarılı icraatını anlatan bir video gösterimi yaptı. Hilmi Türkmen de şehit ve gaziliğin hem İslam dininde hem de tarihimizdeki önemine vurgu yapan sözler sarf ederek, bu anlamlı organizasyonda emeği geçen başta başkan Hasan Keskin olmak üzere herkese teşekkür etti.

Hilmi Türkmen’den sonra şehit yakınları ve gazilere söz verildi. Onlar da katıldıkları gezinin organizasyonundan son derece memnun olduklarını, hatırlandıkları için minnettar kaldıklarını ifade eden duygularını dile getirdiler.

Gece şehit yakınları ve gazilere plaket takdiminden sonra toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kafile gece 02.oo’de karayoluyla Çanakkale’ye hareket edecek. Saat 06.30’da Eceabat’ta kahvaltıdan sonra şehitliği ziyaret edecek, daha sonra Tekirdağ’a geçerek muhtelif kurumların misafiri olduktan sonra yeniden İstanbul’a dönerek Sabiha Gökçen havaalanından memlekete dönecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.