Öne Çıkanlar vefat Ali Küçük Gümrükçüoğlu Hatice Yarımbaş

Sayvançatak 27. Yılını kutladı

Merkezi Üsküdar Kirazlıtepe’de bulunan, tam adı Trabzon İli Şalpazarı İlçesi Sayvançatak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olan Sayvançatak Köyü Derneği, 27. Kuruluş Yıldönümünü “Birlik, Beraberlik, Eğitim ve Kültür Sosyal Etkinliği” adı altında muhteşem bir geceyle kutladı.

Geceye Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Haşim İskender, Şalpazarı İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Serdar Ceylan, Sayvançatak muhtarı Ali Kalay, Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) Başkanı İsmail Şatıroğlu, Şalpazarı Dernekler Federasyonu (Şalfed) Başkan vekili Fahri Durmuş, Üsküdar Trabzonlular Derneği Başkanı Bahattin Karadağ, Şalfed eski başkanları Harun Özdemir, Muzaffer Bayraktar ve Semih Durmuş, İstanbul’da faaliyet gösteren Şalpazarılı dernek başkanları ve vatandaşlar katıldılar.

Gecede merhum Mehmet Özdin damgası

Gecede geçtiğimiz aylarda hayata veda eden derneğin kurucu ve onursal başkanı Mehmet Özdin sık sık anıldı ve hayırla yad edildi. Eşi Fatma Özdin sahneye davet edilerek kendisine çeşitli hediyeler verildi. Mehmet Özdin’in derneğin ilk gecesinde yaptığı konuşmanın da yer aldığı video gösterisi esnasında salonda duygulu anlar yaşandı. Geceyi sunan tecrübeli sunucu ve organizatör Erol Yanık’ın ilgili bölümlerde konuşurken zaman zaman zorlandığı gözlendi.

İlk konuşmayı yapan TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu, Şalpazarı’nın hem TDF hem de Trabzon için önemine vurgu yaparak “Çok şanslısınız. Hem Üsküdar’da hem de Şalpazarı’nda çok iyi belediye başkanlarınız var. Bazen dernekler ne işe yarar gibi sözler işitiyoruz. Ne işe yaradığı işte bu muhteşem gecede görülüyor” dedikten sonra Trabzon Günleri’ndeki Otçu Yürüyüşü’ne övgüler yağdırdı ve bu vesileyle organizatör Erol Yanık’a teşekkür etti.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız da yaptığı konuşmasında Hilmi Türkmen’e minnet duygularını dile getirerek Şalpazarılılara verdiği destekten ötürü kendisine teşekkür etti. Şalpazarı’nda yeni belediye binasının hizmete açıldığını da hatırlatan Kurukız, geçen yıl Sis Dağı’nda gerçekleştirilen Sarıkamış anma yürüyüşünde çekilen fotoğrafın aday olduğu yarışmada herkesin desteğini istedi.

Sahneye son olarak gelen Hilmi Türkmen, kurucu ve onursal başkan Mehmet Özdin’e rahmet ve minnet duygularını ifade ederek sözlerine başladı. Daha sonra Üsküdar’ın belki de Türkiye’nin en önemli ilçesi olduğunu iddia ederek kendilerinin bu ilçede ikamet etmesinden ötürü bu şansı çok iyi kullanmaları gerektiğini söyledi. Gelecek ay Üsküdar’da STK’larla bir toplantı yapacaklarını ve toplantıda derneklerle birlikte bir yol haritası belirleyeceklerini açıkladı. Hilmi Türkmen daha sonra özetle şunları söyledi. “İstanbul’daki Şalpazarı dernekçiliği yaklaşık 30 yıllık bir maziye sahip. Artık teşkilatlanma aşamasını geçmiş olmamız gerekiyor. Bundan sonra toplumun her kesimi için faydalı çalışmalar yapmalıyız. Belediye devlettir, STK’lar da millet. Bizim yapamadıklarımızı dernekler yapacak. Biz her şeyi rahat rahat söyleyemeyiz, siz söyleyebilirsiniz. Bu tabii sonsuz bir özgürlüğe sahip olduğunuz anlamına gelmiyor, bilakis sorumluluklarınız artıyor” Türkmen, Şalpazarı’nın iş adamları bulunmadığını ve kurtuluşunun tek çaresinin eğitim olduğunu tekrarlamayı da unutmadı.

GECENİN FOTOĞRAFLARINI FACEBOOK SAYFAMIZDAN GÖRBİLİRSİNİZ

https://www.facebook.com/pg/%C5%9Ealpazar%C4%B1-Haber-293250670708598/photos/?tab=album&album_id=2995405827159722

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.