Öne Çıkanlar vefat mahalle Ali Tulumen Ali Küçük Gümrükçüoğlu

Şalpazarı Eğitim Derneği’nden deprem temalı kahvaltı

Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği geleneksel bahar kahvaltısını bu yıl deprem temalı olarak düzenledi. “Birlik olacağız, yaralarımızı saracağız” başlıklı kahvaltılı toplantı Üsküdar DSİ Küçükçamlıca tesislerinde gerçekleşti.

Etkinliğe AFŞİNDER Başkanı Ahmet Ardıç, MARAŞFED Genel Başkan yardımcısı Cuma Köse, TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, ŞALFED Genel Başkanı Ömer Karadeniz ve yönetim kurulu üyeleri, dernek başkan ve yöneticileri ile aileleri katıldılar.

Artık afetin sonrasını değil öncesini planlayacağız

Kahvaltının ardından Azmi Turan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başlayan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın topluca okunmasından sonra açılış konuşmasını kısa adıyla Şalpazarı Eğitim Derneği Başkanı Hasan Keskin yaptı. STK’ların bu süreçte çok güzel bir sınav verdiğinin altını çizen Keskin özetle şöyle devam etti. “Bütün derneklerimiz hiçbir yerden talimat almadan harekete geçtiler ve ellerinden gelenin fazlasını yaptılar. Burada Gebze Şalpazarlılar Derneği ile Darıca Kabasakal Derneği’mizin adını anmamak olmaz. Depremin hemen ardından en kısa zamanda bölgeye ulaşıp uzun süre yemek hizmeti verdiler. Ayrıca Fatih Muhcu kardeşim de Tuzla Belediyesi bünyesinde giderek çok değerli hizmetlerde bulundu. Artık afetin sonrasını değil öncesini planlamak durumundayız. Biz de Eğitim Derneği olarak bölgede fiilen çalışan derneklerimize maddi katkı yaptık. En kısa zamanda kardeş şehrimiz Kahramanmaraş’ta bir kreş ya da anaokulu açacağız”

Daha sonra kürsüye davet edilen ŞALFED Genel Başkanı Ömer Karadeniz, STK’ların ne kadar önemli olduğunun bu afette bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayarak, ilk günden itibaren Üsküdar Belediyesi’nin talimatıyla çalışmaya başladıklarını, federasyon bünyesindeki derneklerden toplanan yardımların bölgeye ulaştırıldığını, ayrıca iş makinaları gönderildiğini söyledi.

Savaş olsa ancak bu kadar yıkım olurdu

AFŞİNDER Başkanı Ahmet Ardıç, dinleyicileri mest eden bir üslupla Trabzon ve Kahramanmaraş’ın asırlara dayanan bir kardeşlik bağı olduğunu ifade ederek memleketten Trabzonlulara selam getirdi. “Savaş olsa ancak bu kadar yıkım olurdu” diyen başkan, Türkiye’nin her yanından Trabzonluların olağanüstü bir yardım seferberliğine şahit olduklarını, depremde yıkılanlar hariç mevcut binaların da yüzde 67’sinin yıkılacağını ve dolaysıyla çok büyük bir çalışma gerektiğini, bunun haricinde insana ve morale ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Sizinle gurur duyuyorum

TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu da federasyon da dâhil olmak üzere Trabzonluların afet sonrası gösterdiği seferberlikten büyük gurur duyduğunu ifade ederek özetle şöyle devam etti. “Seçim sürecine girdik. Hepimiz farklı siyasi görüşlerden olabiliriz, bu son derece doğaldır. Bu yüzden birbirimizi kırmayacak, incitmeyeceğiz. Bizden bölücü çıkmaz. Hemşehrilerimizi hangi partiden olurlarsa olsunlar destekleyecek ve ileri taşıyacağız.

Trabzon Konfederasyonu’nu beş federasyonumuzla birlikte kurduk, yakında faaliyete geçiyor. Son hazırlıkları yapılan Trabzon Evi’ni de gelecek ay hizmete açıyoruz. Trabzonlular için çok önemli bir merkez olacak. Ramazan geliyor, burada düzenleyeceğimiz iftarları iptal ettik ve deprem bölgesine yardım olarak göndermeye karar verdik. Federasyonda da beraber çalıştığımız Hasan Keskin kardeşim ve siz Şalpazarlılarla gurur duyuyorum. Sizlere ayrı bir sempatim var”

Konuşmalardan sonra plaket törenine geçildi ve deprem münasebetiyle afet bölgesinde faaliyet gösterenlere plaket takdim edildi.

Final şiirle…

Son bölümde başkan Hasan Keskin bazı davetlileri gruplar halinde sahneye alarak kendilerine söz verdi. Bu bölümde tarihçi-yazar Hasan Köse’nin okuduğu “Elbistan” başlıklı şiiri etkinliğe yakışır bir final oldu.

Elbistan

Bu hüznü Elbistan'dan aldım.

Bir bağ-ı gülistandan aldım.

Dolaştım zilzal-i ol şehirleri,

Harab olmuş bostandan aldım.

Ümidi şafakta yaşlardan aldım,

Yollara dökülen başlardan aldım.

Gördüm koç oğlu koç yiğitleri,

Avuçta bekleyen kuşlardan aldım.

İrfanı, hikmeti, dengeyi gördüm.

Harap gülistanda cemreyi gördüm.

Gördüm çocukların saf yüreğinde,

Mazi ile birleşen atiyi gördüm.

Mekâna inzal muhabbet gördüm.

Topraktan fışkıran Merhamet gördüm.

Taştan taş olmuş sin çatlatan

Coş olmuş ağlayan pınarlar gördüm

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.