Öne Çıkanlar Erol Kaya Ekrem Cinkaya Giresun Çelige Deniz Seki

ŞALFED Kongresini yaptı

Şalpazarı Dernekler Federasyonu’nun 8. Olağan Kongresi Üsküdar Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Ömer Karadeniz’in Divan Kurulu’na sunduğu tek listeyle gidilen kongreye katılımın çok düşük kaldığı gözlendi.

Divan Heyeti için ŞALFED’in eski başkanlarından oluşan isimler teklif edildi ve Divan Başkanlığı’na federasyonun kurucu başkanı Harun Özdemir, yardımcılıklarına da yine eski başkanlardan Köksal Durmuş ve Semih Durmuş getirildi.

ŞALFED böyle gitmez

Gündeme geçilmeden eski başkanların konuşmaları gündeme damgasını vurdu. Köksal Durmuş özetle şunları söyledi. “Burada 50-60 kişi ancak var. ŞALFED kongresi böyle olmamalı. Dernek başkanlarının çoğu gelmedi. Hâttâ Kirazlıtepe’deki dernek başkanları bile katılmadılar. ŞALFED başkanlığına beş defa aday oldum. Bir tanesinde akşam 50 oy öndeydim, kongreyi elli oy farkla kaybettim. Buna rağmen hiçbir başkanımı yalnız bırakmadım, davet edildiğim her yere katıldım. Fakat son kongreden sonra başkan Ömer Karadeniz’in yanında çok az başkan gördüm. Özellikle Hasan Keskin. Bir kaybetti, ondan sonra ortalarda yok. Ben bu federasyonun kurucusuyum. Bu federasyon böyle gitmez. Toplanıp yeni bir oluşuma gidelim

Federasyon’u ayağa kaldırmalıyız

Daha sonra söz alan Divan Başkanı ve aynı zamanda ŞALFED Kurucu Başkanı Harun Özdemir de kısaca şu ifadeleri kullandı. “Bu kurumlar bizim çocuğumuz gibidir. Federasyon zarar görürse en çok ben üzülürüm. Köy ve ilçe dernekleri elbette önemli ama en önemlisi federasyondur. Kuruluş dönemlerinde büyük emekler verdik, çok çileler çektik. O günden bugüne akademi ve siyasette önemli mesafeler kat ettik ama ticarette bu gelişmeyi gösteremedik. O alanda da atılım yapmamız gerekiyor. Yeni dönemde bu oluşumu ayağa kaldırmamız lazım. Küskünlükler giderilmeli, birlik sağlanmalı. Bu konuda en büyük görev başkan Ömer Karadeniz ve yönetimine düşüyor”

Harun Özdemir’in konuşmasının ardından gündeme geçildi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın topluca okunmasını yönetim ve denetleme raporları ile tahmini bütçe okundu ve hepsi oy birliğiyle kabul edildi.

Yönetim Kurulu seçiminde mevcut başkan Ömer Karadeniz’in listesinden başka bir liste çıkmayınca tek liste halinde ve açık oylama usulüyle seçime gidildi. Ömer Karadeniz ve ekibi üç yıl daha ŞALFED yönetimi için yetki aldı.

ŞALFED'i itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yaptılar

Gündemin son maddesi olan dilek ve temenniler bölümüne geçildi ve ilk sözü başkan yardımcısı Fahri Durmuş aldı. Durmuş, başta geçen kongre sonrası camiada ortaya çıkan ve bugüne kadar devam eden huzursuzlukla ilgili olmak üzere önemli konularda açıklamalar yaptı. “Ömer Karadeniz aday olmadan önce Hasan Keskin’e aday olup olmayacağı soruldu ve kendisi işlerinin yoğunluğu münasebetiyle reddetti. Ömer başkan aday olduktan birkaç gün sonra da adaylığını açıkladı. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız bizzat dernek başkanlarını arayarak Hasan Keskin’e oy istedi. Seçimden sonra da üç yıldır federasyonu arayıp sormadığı gibi İstanbul’a geldiği dönemlerde ısrarla belli arkadaşlarla oturup kalktı, vakit geçirdi. Refik Kurukız ve Hasan Keskin ŞALFED’i itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yaptılar. Federasyon’daki derneklerle gayet uyumlu çalışıyoruz. Muhalif dernekleri ikna etmek için çalışmayacağız. Hilmi başkanımız federasyona bir mekân kazandırma sözü vermişti, halen bu sözünü yerine getirmiş değil. Bundan sonra bu konu için çaba sarf edeceğim. Federasyon olarak pandemiye rağmen bir STK’nın yapması gerekenleri yine de yaptık. Fakat tanıtımını yapamadığımız için bir şey yapmamışız gibi bir intiba oluştu.”

Fahri Durmuş’tan sonra kongre divanı hazirunda bulunan dernek başkanlarına söz verdi. Başkanlar ağırlıklı olarak camiadaki küskünlüğün giderilmesi gerektiği konusuna vurgu yaparken, özellikle Mahmut Demir ve Salih Kanbut Hilmi Türkmen’e sitem ederek hâlâ ŞALFED’e bir mekan kazandırmadığını, hâlbuki bu mekânın hem federasyon hem de bütün Şalpazarlılar için çok önemli olduğunun altını çizdiler.

Üsküdar Belediyesi Meclis Başkan vekili Esat Kalay “Kendinize haksızlık etmeyin. Üsküdar’da 1200 civarında dernek var ve sizin yaptıklarınız çok kıymetli. Hemşehriniz, başkanımız Hilmi Türkmen Üsküdar’da birçok il belediyesinin bile yapamadıklarını yapıyor. Size de mekân sözü vermişse yerine getirecektir. Bir Fenerbahçe kongre üyesi olarak Trabzonspor’un şampiyonluğunu kutluyorum” dedi.

Sorumlu Refik Kurukız’dır

Kongrenin kapanış konuşmasını Başkan Ömer Karadeniz yaptı. “Söz konusu ayrışma meselesinin baş sorumlusu Refik Kurukız’dır. Gelecek seçim kendisini yıkmak için elimden geleni yapacağım” diye başlayan Karadeniz, sözlerine şöyle devam etti. “Geçen kongreden sonra İstanbul’daki 11 Trabzonlu belediye başkanına mektup yazdım. Bir tane kurban yeri alamadık, alabilseydik bir milyon TL vaadi yerine gelmiş olacaktı. Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’den randevu bile alamadık. Ticari olarak bu toplumun önünü açmaktan başka çaremiz yoktur. Önümüzdeki dönem futbol turnuvası, Otçu ve federasyon gecesi hedeflerimiz var. Öncelikle onları gerçekleştireceğiz

ŞALFED’in yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Ömer Karadeniz

Fahri Durmuş

Soner Bayram

Enes Kahraman

Fevzi Tok

Yusuf Ziya Metin

Fahri Demirbaş

Erdem Kuru

Ömer Öztürk

Recep Kandil

Adem Alkurt

Bahattin Uçar

Hasan Karagöz

Ali Tulumen

Mehmet Özdin

Muhammet Demir

Basri Karaman

İlhan Erata

Yüksel Yamaç

Hayrettin Yamaç

M. Kemal Yamaç

Yakup Kaval

Osman Gülay

Ali Aydın

Oktay Uçan

Hasan Kanbut

İlhan Demirci

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.