Öne Çıkanlar Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu Esat Kalay

ŞALFED başarılı gençlere ödül verdi

Üsküdar Belediyesi Valide Sultan Gemisi’nde düzenlenen etkinlik yoğun bir katılımla gerçekleşti. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Abdullah Atmaca, İş-Kur Kadıköy Hizmet Merkezi Şube Müdürü Ali Yaylı, ŞALFED Kurucu Başkanı ve Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Eğitim Araştırma, Dayanışma ve Kültür Federasyonu Başkanı Harun Özdemir, Karma Dövüş Sanatçısı ve Kickboks Dünya Şampiyonu Sabriye Şengül, Şalpazarı dernekleri başkan ve yöneticileri de davetliler arasında yerlerini aldı.

ŞALFED Genel Başkanı Ömer Karadeniz ve Gençlik Kolları Başkanı Basri Karaman konuşmalarını kısa tutup selamlama ile yetinirken, Kadın Kolları Başkanı Fatma Kandil’in dolu ve ayrıntılı konuşması herkesin takdirini toplandı. Fatma Kandil konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

Göreve başladıktan sonra ilk olarak bütün derneklerimizin kadın kollarıyla istişare ederek neler yapabileceğimize dair çalışma yaptık. Çok güzel projelerimiz vardı, bunlardan biri şehit ailelerini ağırlamak bir diğeri de topluca Trabzonspor’un maçına gitmekti. Bu arada galiba o sene bu sene, yalnız kutlamaları silahsız ve kazasız belasız yapmalıyız. Diğer bir projemiz, Ağasar kültürü, geleneklerimiz göreneklerimiz adı altında öğrencilerimiz arasında bir yarışma yapacaktık. Fakat hemen akabinde pandeminin başlamasıyla projelerimizi askıya almak zorunda kaldık. Buna rağmen yine de boş durmadık ve SMA hastası Demir Ali’mize kumbara başlattık, bütün derneklerimizle beraber çok güzel bir kermes yaptık. Köy okullarımıza malzeme yardımı yaptık. Yine okullarımızla ilgili çok güzel bir projemiz var, onu da önümüzdeki haftalarda açıklayacağız.

Eğitim her zaman en öncelikli konumuz olmuştur. Bu konuda her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sevgili gençler, her zaman olumlu düşünün. Gülümseyin. Hayat bir sınavdır ama o kadar da acaip bir şey değil. Bir hobiniz olsun. Enstrüman çalın. Sinemaya gidin. İnsanlara yardım edin. Sosyal projelerde yer alın. Bizler STK’lar olarak her zaman yanınızda yer alacağız. Bundan sonra da çok güzel projelerle sahada olmaya devam edeceğiz

Fatma Kandil sözlerinin sonunda yaklaşan Dünya Kadınlar Günü’nü de kutladı ve başta eşi olmak üzere kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Daha sonra konuşması için mikrofona davet edilen Hilmi Türkmen de sözlerine yoğun programı dolayısıyla gemide fazla kalamayacağından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı ve özetle şunları söyledi.

Bu gemi 2017’de hizmete girdi ve üç milyon vatandaşımız Boğaz turu yaptı. Bu hizmetin başka birçok hizmetimiz gibi İstanbul’da değil dünyada örneği yoktur.  Görevimiz ne olursa olsun bulunduğumuz makamın hakkını vermemiz lazım. Bu dünyaya bir şeylere sahip olmak için değil şahit olmak için geldik. İstanbul’un en güzel ilçesi tartışmasız Üsküdar’dır. Biz de bu güzel şehrin güzelliklerine güzellik katmaya devam ediyoruz. Gerek Üsküdar’da gerekse ülkemizin birçok bölgesine yaptığımız hizmetler bir lütuf değil bir görevdir.

Eğitimin bizim için çok önemli olduğunu her fırsatta söylüyorum ve söyleyeceğim. Çünkü bizim hem Şalpazarlılar hem Türkiye hem de inanan Müslümanlar olarak başka bir çıkış kapımız yok

Hilmi başkan konuşmasının son bölümünde ŞALFED Kadın Kolları Başkanı Fatma Kandil’in konuşmasını çok takdir ettiğini söyledikten sonra yaklaşan Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik etti ve Şalpazarı derneklerinin başarılarında kadınların emeği bulunduğunu özellikle vurguladı.

Daha sonra ödül törenine geçildi ve başarılı gençlere tek tek ödülleri verildi. Sabriye Şengül, Sudenaz Aksoy, Ezgi Kılıç, Ceren Kurukız, Nehir Kılıç, Büşra Kılıç, Buse Kılıç, Sudenaz Turan, Mehmet Selim Küçük, Muhammet Salih Küçük ödüllerini aldılar. Hilmi Türkmen plaketlerin haricinde her birine altın hediye etti.

Etkinlik daha sonra Adem Uçar’ın ney taksimi, Emre Kandil, Aytekin Kandil ve Umut Ayvaz’ın eşliğinde horon ve eğlenceyle devam etti.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.