Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Ağasar Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu

Oğuz Çepni Dernekleri Federasyonu kuruldu

Şalpazarı Dernekler Federasyonu kurucu başkanı ve halen İstanbul Trabzon Federasyonu başkan yardımcısı olan Harun Özdemir’in başkanlığında kurulan federasyonun kuruluş gecesine Türkiye’nin farklı bölgelerinden çok sayıda Çepni derneği yöneticileri ve mensupları katıldı.

Etkinliğin gündüz bölümünde kongre prosedürü tamamlandıktan sonra akşam saatlerinde tanışma ve kaynaşma faslına geçildi. Gecede Doğukan Karasu, Erdal Çolak, Umut Ayvaz, Temel Türkmen, Gökhan Sağgül, Cesi, Filiz İlkay Balta ve Şalpazarı Dorukkiriş derneği folklor ekibi sahne alırken sunuculuk görevini Murat Kurt üstlendi.

Gecede Federasyon başkanı Harun Özdemir ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen birer konuşma yaptılar. 

Harun Özdemir, beş yıldır devam eden görüşmeler neticesinde bir süre önce Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren Çepni derneklerinin bir federasyon çatısı altında birleşmesi fikrinin ortaya çıktığını ve bugün de en geniş katılımlı federasyon kuruluşunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Özdemir şöyle devam etti. “Kendi yaşadığımız yörelerle ilgili STK faaliyetlerimiz uzun süredir devam ediyor. Fakat bin yıl önce bu topraklara gelmiş olan boydaşlarımız olan Çepni boyu mensupları Türkiye’nin her tarafında dağılmışlar. Osmanlı bakiyesi olan bütün topraklarda mevcutlar. İnanç ve siyaset üstü bir birliktelik inşa ediyoruz. Herkes inancını Allah ile arasında özgürce yaşıyor zaten. Siyasete gelince, içimizden çıkan siyasetçilere siyasi parti ayırmaksızın kendi bölgelerinde birbirlerine karşı olmadıkları sürece destek vereceğiz.

Esas amacımız, kendi aramızda boy ve akrabalık bilincini geliştirmektir. Geçmişte Selçuklu ve Osmanlı başta olmak üzere Türk devletlerinin çöküş sebeplerine bakıldığı zaman Türklerin kendi içinde birbirine karşı kışkırtılması sonucu düşman edilmesini görürüz

Harun Özdemir konuşmasını oluşuma destek veren bütün dernek başkanı ve yöneticilerine, özellikle mekânı tahsis etmek de dâhil başından beri büyük katkıları olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e teşekkür ederek bitirdi.

Harun Özdemir’in ardından Hilmi Türkmen de bir konuşma yaptı ve özetle şunları söyledi. “Burada tarihe tanıklık ediyoruz. Gördüğüm kadarıyla Türkiye’nin özeti şu anda bu salondadır. Türkiye’nin her tarafından boydaşlarımız burada. Türk dünyasının ana omurgası hiç tartışmasız Çepni boyudur. Çok uzun bir süre sonra bu boyun mensuplarının bir federasyon çatısı altında bir araya gelmesi çok önemlidir, çok anlamlıdır. İki aylık bir süre zarfında bu oluşumun resmileştirilerek genel kurulunun yapılıyor olması takdire şayandır. Tabii ki birçok alanda faaliyet gösteren çok farklı STK’lar var. Ama burası dernekler üstü, siyaset üstü tam bir kardeşlik topluluğudur. Tamamen safiyane duygularla, bütün Türkiye’yi kucaklayacak bir şekilde bir üst çatı olarak hız kesmeden kaliteli bir anlayışla yoluna devam edecektir diye düşünüyorum. Biz Orta Asya’dan başlayan yürüyüşün son temsilcileriyiz ve bu bayrağı bizden sonraki nesillere aktarırız kanaatindeyim. O yüzden bu akşamki toplantı tarihi bir öneme sahiptir

Etkinlikte MHP Üsküdar İlçe Başkanı Güngör Karali ve İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan ile yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundular.

Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Eğitim Araştırma Dayanışma Kalkındırma ve Kültür Federasyonu'nun asil yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

1-Harun Özdemir

2-Sırrı Oğuz

3-Yaşar Saka

4-Hüseyin Koca

5-Serkan Cihan

6-Abdurrahman Ada

7-Âdem Dağıdır

8-Reşat Kurucu

9-Fikret Poyrazoğlu

10-Muharrem Sağlam

11-Ahmet Ataç

12-Muharrem Dalkıç

13-Cengiz Demirkaya

14-Fahri Durmuş

15-Soner Bayram

16-Salih Kanbut

17-Cihat Uygun

18-Aydın Çırak

19-Hürriyet Cemal Özkaynak

20-İsmail Özdemir

21-Ferdi Kılınç

22-Özen Oğuz

23-Hasan Kargün

24-Metin Demirbaş

25-Muzaffer Tok

26-Erol Şentürk

27-Mustafa Özdemir

28-Sadık Aslan

29-Ahmet Temür

30-Mesut Altınbaş

31-Bilal Yücebaş

32-Nurcan Özçakır

33-Kürşat Demirbaş

34-Tuncay Mandal

35-İsmail Yüksel

36-Reşat Akın

37-Esat Şahin

38-Yusuf Ziya Metin

39-Hüseyin Bektaşi

40-Kemal Bektaş

41-İlhami Ergel

42-Mahmut Demir

43-Yüksel Yamaç

44-Muzaffer Hıdır

45-İsmail Kırcıoğlu

46-Murat Özdemir

47-Ethem Bakar

48-Sibel Soydemir

49-Kadri Kara

50-Nurcan Kurt Öngün

51-Cansın Tunçdirek

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayhan polat 2 yıl önce

Kırşehir Çiçekdağı Çepni köyü
Dubai de yaşıyorum derneğimizi kurmak istiyoruz
Bilgilendirirseniz memnun oluruz saygılar 00971509964043
[email protected]