Öne Çıkanlar Fatma Özen Mevsimlik işçi kontenjan Bahattin Karabina Kültür bakanlığı

Hasan Keskin güven tazeledi

Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği’nin 5. Olağan Kongresi Üsküdar’da yapıldı. Tek listeyle gidilen kongrede kurucu ve mevcut başkan Hasan Keskin oy birliğiyle yeniden seçildi.

Üsküdar Belediyesi Mavi Salon’da tertip edilen kongreye Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Tuzla Belediyesi eski başkan yardımcısı Ahmet Çabuk, Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu ve Genel Sekreteri Dilek Bulut, ŞALFED eski başkanları Muzaffer Bayraktar ve Semih Durmuş, dernek başkan ve yöneticileri katıldılar.

Kongre divan kurulunun oluşturulmasıyla başladı ve verilen teklif üzerine bu görevi Ahmet Çabuk, Dr. Fatma Çömez ve Fatma Ayvaz üstlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gündeme geçildi.

Şalpazarı Eğitim ve Kalkınma Vakfı’na doğru…

Başkan Hasan Keskin derneğin geçmiş dönem faaliyet raporunu okudu. 10. Yılını geride bırakan derneğin bir önceki kongreden bugüne kadar gelenekselleşen faaliyetlerini düzenli bir şekilde devam ettirdiklerini, pandemi şartlarında toplu organizasyonlara ara verilmek zorunda kalınmış olmasına rağmen “Bakkala bir hesap” adı altında Şalpazarı’nda esnafa borcu olan vatandaşların bir kısmının borcunun kapatıldığını ve ayrınca internet üzerinden görüntülü etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Kısa da olsa kuruluş çalışmaları devam eden Şalpazarı Eğitim ve Kalkınma Vakfı hakkında bilgiler verdi, zaten dernek kurulurken amaçlarının vakıflaşma olduğunu tekrar vurguladı.

Hasan Keskin olmasa zorlanırdım

Hasan Keskin’den sonra mikrofona davet edilen TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu, Hilmi Türkmen ve Hasan Keskin’e övgüler yağdırdı. “Şalpazarı’nın ve Şalpazarılıların bende ayrı bir yeri, ayrı bir sempatisi vardır. İstanbul’da Trabzonlu 11 tane belediye başkanımız görev yapıyor, içlerinde sadece Hilmi Türkmen’in kapısını çalmadan girebiliyoruz. Hasan Keskin’le üç yıldır federasyonda birlikte çalışıyoruz. Olağanüstü bir gayret sarf ediyor. Açık söylüyorum, Hasan Keskin olmasa ben federasyondaki görevimde zorlanırdım”

Eğitimden başka çıkar yolumuz yok

Daha sonra konuşan Hilmi Türkmen de özetle şunları söyledi. “Eğitim derneği kurulduğundan beri iyi niyetli bir çabanın içerisindedir. Sonuçta Şalpazarı’nın bir tane eğitim derneği var. Kendilerine teşekkür ediyorum. Şalpazarılılar olarak eğitimden başka bir çıkar yolumuz yok. Yegane çıkış kapımız eğitimdir. Yöremizin iklim ve coğrafya koşulları Türkiye’nin diğer bölgelerine göre biraz dezavantajlı. Tarım, hayvancılık ve orman ürünlerinden geçim temini zor ve meşakkatli. Bu minvalde Şalpazarı’na kazandırdığımız meslek yüksekokulu son derece önemlidir.  Okulumuzun şu an tek eksiği yurt binasıdır ve halen onun üzerinde çalışıyoruz. En geç bir yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz”

Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli de mikrofona davet edildi ve Şalpazarı’nın Fidanbaşı mahallesi kökenli, Adapazarı Akyazı doğumlu olduğunu açıklayan Demirelli memleketten 100 yıl önce çıkan bir ailenin mensubu olmalarına rağmen yine de hemşehrilik bağlarını muhafaza ettiklerini, bu yüzden kongrede bulunduğunu söyleyerek Eğitim Derneği’ne başarılar diledi.

Son olarak da dernekten burs alan ve bu yıl okulundan mezun olan Sedef Yavuz kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Kongrede daha sonra seçim maddesine geçildi. Mevcut başkan Hasan Keskin’in divana sunduğu liste dışında başka bir liste çıkmayınca yeni yönetim kongreden onay alarak üç yıllık süre için yeniden göreve getirildi. Başkan Hasan Keskin, derneğin her organizasyonunun finalinde gelenek haline getirdiği üzere herkesi sahneye davet ederek toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

1-Hasan Keskin
2-Murat Özer
3-Nedim Güney
4-Pirağa Yılmaz
5-Ali Usta
6-Kemal Türkmen
7-Semih Demirci
8-Ersan Gülay
9-Turan Metin
10-Bilgehan Kandil
11-Birol Ataman
12-Osman Kıt
13-Prof. Dr. Serdar Kabataş
14-Ünal Balta
15-Hakan Özcan
16-Mustafa Erdin
17-Bahri Erata
18-Fatih Demirtaş
19-Hacer Haniç
20-Erhan Kekeç
21Sefer Özdin

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.