Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar Sisdağı ŞALFED Kadırga

Geyikli Derneği bir ilke imza attı

Dernek merkezinde düzenlenen kermese Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Sancaktepe Belediye Meclis Başkan Vekili Haşim İskender, ŞALFED Başkanı Ömer Karadeniz, ŞALFED Kadın Kolları Başkanı Fatma Kandil, Kirazlıtepe Muhtarı Nazmi Yamaç, ŞALFED üyesi derneklerin başkan ve yöneticileriyle vatandaşlar katıldılar.

Olumsuz hava şartlarına rağmen halkın yoğun ilgisine mazhar olan kermeste kurdele kesimi öncesi konuşmalar yapıldı. Dernek başkanı Fahri Demirbaş, Dernek Kadın Kolları Başkanı Ayşe Karagöz, ŞALFED Kadın Kolları Başkanı Fatma Kandil ve Kirazlıtepe Muhtarı Nazmi Yamaç kısa birer konuşma yaparak Geyikli Derneği’nin anlamlı etkinliğine dair takdir ve teşekkür hislerini dile getirdiler.

Daha sonra mikrofona davet edilen Hilmi Türkmen de özetle şunları söyledi.

İlk defa engelliler için bir kermes yapılıyor, onların yaşam kalitesini artırmak için kaynak üretilmeye çalışılıyor. Başta dernek başkanımız ve kadın kolları başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm hanım kardeşlerimize ve dernek mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Diğer derneklerimize de örnek olmasını diliyorum.

Üsküdar Belediyesi olarak Türkiye’de başka örneği bulunmayan bir engelsiz yaşam merkezimiz var. Geçtiğimiz aylarda bir Amerika seyahatimiz oldu. New York Belediye Başkanını ziyarete gittiğimde birkaç projeden bahsettim, birisi de engelsiz yaşam merkeziydi. Büyük bir hayranlıkla dinledi ve mutlaka görmek istediğini söyledi. Bir süre önce ekibini gönderdi. Hayranlıkla incelediler ve not aldılar. İnşaallah onlar da yaparlar.

Ülkemizde nüfusun yüzde 7’si ya fiziksel ya da zihinsel engellidir. Sağlığı yerinde olan herkesin bu vatandaşlarımıza karşı duyarlı olması lazımdır. Hiçbirimizin yarın ne olacağı belli değildir. Sağlıklı insanların da hepsi engelli adayıdır."

Hilmi Türkmen konuşmasının son bölümünde Sis Dağı’nda inşaatı devam eden şadırvanın da yakında biteceğini, Temmuz ayındaki Sis Dağı şenliğine yetişeceğini müjdeledi. Konuşmasını yaptığı esnada gelen Haşim İskender’e de mikrofonu takdim etti. Haşim İskender de geçen yıl gelemediğini, bu sene bütün programlarını iptal ederek katıldığını, kermesin amacına ulaşması için elinden gelen katkıyı sunacağını söyledi ve “Seçimde bize verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından topluca kurdele kesildi ve kermes ziyaretçilere açıldı. Geyikli Derneği Başkanı Fahri Demirbaş kermes devam ederken Şalpazarı Haber’e yaptığı açıklamada ilgiden son derece memnun olduklarını, ciddi bir organizasyon sorunu yaşamadıklarını ve satışa sunulan ürünlerin tamamının satılacağını tahmin ettiklerini söyledi.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.