Öne Çıkanlar Mevsimlik işçi Ramazan Sugören Erol Yanık Zengintaşı

Eğitim Derneği Trabzon Evi’nde toplandı

Toplantıdan önce katılımcılara Trabzon Evi’ni gezdirip tanıtan Başkan Hasan Keskin, toplantının düzenlendiği Trabzon Evi’nin inşa süreci hakkında da bilgiler verdi. Özellikle Mehmet Muş ve Süleyman Soylu’nun büyük desteğini gördüklerini, TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu’nun da özel teşekkürü hak ettiğini ifade ettikten sonra özetle şunları söyledi.

Hizmet ve etkinliklerimiz artarak devam edecek

“Bu bina Trabzon’un kalesidir. Biz bir gün görevi devredeceğiz ama burası kalacak. TDF’nin yeni hedefi İstanbul’da bir Trabzon kız öğrenci yurdu inşa etmektir. Bizde de vakıf çalışmaları başlayıp son aşamaya gelince sanki Eğitim Derneği geri planda kalmış gibi bir intiba oluştu. Asla öyle bir şey yok, vakfımız ve derneğimiz koordineli bir şekilde faaliyetlerini sürdürecek. Kahramanmaraş’ta yapmayı taahhüt ettiğimiz anaokulu için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca İstanbul’da hem vakfımız hem de derneğimizin merkezi olacak Şalpazarı Kültür Evi’ni hayata geçireceğiz.”

ŞALFED’e eleştiri

Başkan Keskin, derneğin üyesi olduğu Şalpazarı Dernekler Federasyonu hakkında da değerlendirmelerde bulunarak genelde federasyonun faaliyet performansını özelde de Eğitim Derneği’ne karşı tutumunu eleştirdi. Yönetime Eğitim Derneği’nden hiçbir temsilci alınmadığını, temsil edilmedikleri kurumun etkinliklerine katılmalarının da bir anlamı bulunmadığını savunan Hasan Keskin 8-11 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan “8. Şalpazarı Çocuk ve Gençlik Festivali”nin ŞALFED’in organize ettiği Otçu Şenliği’yle özellikle denk getirilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını, festivalin dört ay önce planlanarak Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğü’ne onay için sunulduğunu özellikle vurguladı.

Toplantının son bölümünde geçmişte Eğitim Derneği yönetim kurulunda görev yapan ve halen dernek başkanı sıfatıyla görev yapan Çamlıca Derneği Başkanı Avni Çakır, Doğancı Derneği Başkanı Mustafa Kemal Yamaç ve Sinlice Derneği Başkanı Bahri Erata’ya bizzat Başkan Hasan Keskin tarafından teşekkür edilerek plaket takdim edildi.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.