Öne Çıkanlar Zeki Çabuk Sisdağı Bahri Beldüz oto boya işçi alımı

Basri Karaman'dan önemli açıklamalar

Gençlerin hemşehri dernekçiliğine ilgisiz ve kayıtsız olduğu şeklinde süre gelen şikâyetlerin aksine, Basri Karaman yoğun iş temposuna rağmen Şalpazarı ve dernekçilik konularına haylice kafa yoruyor, fikirler geliştiriyor, projeler tasarlıyor.

Önümüzdeki aylarda ŞALFED’in kongresinin olduğunu hatırlattığımızda “Mevcut yönetimin içinde ben de bulunmaktayım. Ayrıca şunu belirtmek gerekiyor ki mevcut kadro yıllardır dernekçiliğin önünde gelen, daima Şalpazarı ve Şalpazarlılar için çalışan tecrübeli isimler” diyor.

Türkiye’nin ilk ilçe federasyonu olan ŞALFED’in önem ve değeri konusunda genç kardeşimizle ortak düşünceye sahip oluşumuzdan son derece memnun kaldık.

Bunca yıldır takip ettiğimiz hemşehri dernekçiliği camiasında ilk kez bu yaşta ve böylesine ideallerle dolu bir kardeşimizi görünce açıklamalarına geniş yer verelim istedik.

***

-Mevcut yönetim bütün dünyayı etkileyen Pandemi nedeniyle iki yıldır hatırı sayılır bir etkinlik yapamadı. Fakat Üsküdar Belediyemizin de katkılarıyla ihtiyaç sahibi birçok vatandaşa yardımlar yapıldı. Alışveriş kartı verildi, ücretsiz meyve-sebze yardımları üyelerimize derneklerimize ulaştırıldı.

-Önümüzde bir kongre var. Yeni gelecek yönetimin Pandemi’nin de etkisini kaybetmesiyle birlikte daha başarılı olacağını düşünüyorum. Yönetime başka adaylar çıkabilir, ŞALFED’e sahip çıkılması bizi her zaman memnun eder.

-Siyaset ve bürokraside değerli büyüklerimiz var. ŞALFED’in de bu büyüklerimizden bekledikleri var. ŞALFED Türkiye’nin ilk ilçe federasyonudur ve bizim için çok değerlidir. Sözünü ettiğimiz büyüklerimizin ŞALFED’le daha sıcak ve sıkı ilişkileri olması gerekir. ŞALFED sivil toplum gücüyle her zaman onların arkasında olmalı, onlar da ŞALFED’e yardımcı olmalılar. Mesela kendi alanlarında personel alımı gerçekleştiği zaman bu işlemden ŞALFED’i haberdar etmeliler. Tabii ki torpil yapılsın demiyorum, o doğru bir şey değil. Fakat bir pozisyon için bizim aramızda liyakat sahibi hemşehrilerimiz varsa onlar da o pozisyonlar için değerlendirmeye alınmalıdır.

-ŞALFED Şalpazarlıların bir envanterini çıkarmalıdır. Bizim sadece İstanbul’da değil, Türkiye’nin birçok bölgesinde ve Avrupa’da hemşehrilerimiz var. ŞALFED zaman içerisinde bütün hemşehrilerimizle karşılıklı sıcak ilişkiler geliştirme çabası içinde olmalıdır.

-“Çok gezen bilir” projesi. Sağlık alanında üyelere indirim temin etme projesi. Özel sağlık kuruluşlarıyla yapılacak anlaşmalarla birlikte federasyona bağlı derneklerin üyeleri için sağlık hizmetlerinde indirimler alınacak.

-Dernek merkezine yakın bir yerde bir ecza dolabı düşüncemiz var. İnsanlarımız evde kullanmadıkları ilacı en yakındaki eczaneyle anlaşarak depoya bırakacak. Orası derneğin ecza dolabı olacak, bir başkasına ilaç lazım olduğu zaman eczacı ihtiyaca göre orada bulunan ilaçtan reçeteye yazacak. Böylece ilaç ihtiyacı olan insanlarımız ücret ödemeden ihtiyacını karşılamış olacak.

-Ayrıntılarını sonra açıklayacağımız bir evlenen çiftlere destek paketimiz olacak. Evlilikleri de Kesinlikle Kolaylaştırmamız Gerekiyor. Toplumun Liderleri Derneklerimizin Başkanları Bu konu da özel efor sarfetmesi gerekiyor. Yani evliliğin Kolaylaştırılması için gerekli adımlar atılacak

-Eğitim için sıladan gurbete giden öğrenci kardeşlerimize fatura yardımında bulunma projemiz var. Bilindiği gibi Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen bunu Üsküdar’da uygulamaya koydu ve büyük takdir topladı.

-Bana göre ŞALFED’in yapması gereken bir şey daha var. Yaz aylarında nüfusu artan yaylalarımızda Acil Müdahale Ekibi kurulması gerekiyor. Sağlık bakanlığının hangi birimiyle görüşmek gerekiyorsa onlarla anlaşarak bu temin edilebilir.

-Gençlerimize mutlaka bir enstrüman çalma alışkanlığı kazandırmalıyız. Etkili konuşma ve iletişim kurma eğitimi. Bir eğitmenle anlaşacak ve düzenli olarak derneklerimizde gençlere bu alanda eğitim vereceğiz. Günümüz dünyasında konunun önemini anlatmaya sanırım gerek yoktur. Bunun haricinde aile içi ilişkiler, aile düzeni, çocuk eğitimi, acil müdahale gibi konularda seminerler vereceğiz.

-Veri tabanı oluşturacağız. Hangi köyden kaç tane üniversite mezunumuz var, hangi bölümü bitirmişler, ne işle meşgul olduğuna dair bilgileri toplayacağız. Meslek sahibi olma konusunda sıkıntı çeken varsa yardımcı olacağız. Üsküdar Belediyesi’nin ÜSİM adlı kurumla yaptığını kendi ölçeğinde ŞALFED-İstihdam adıyla ŞALFED de yapacak. Veri tabanımızda bulunan insan sermayemizi değerlendirmek adına, nerede bir iş ilanı varsa o pozisyona uygun hemşehrimiz için firmayla görüşecek ve istihdam sağlandığı takdirde ilk üç ay sigortasını biz ödeyeceğiz.

STK’ların önemine vurgu yapmak istiyorum. Ne yazık ki derneklere çoğunluk kıraathane gözüyle bakıyor. Bu imaj değişmelidir. Üsküdar’da bugün tam sayıyı bilmemekle beraber 10 binden fazla Şalpazarlı hemşehrimiz yaşıyor. STK’larımızın aile ve hemşehrilik bağlarını güçlendirmek suretiyle siyasetle uğraşan büyüklerimizin işini kolaylaştırması gerekiyor.

Şalpazarı için:

-Birincisi, tamamen ŞALFED’in kendi imkânlarıyla ulaşımın kolay sağlanacağı noktalara Kütüphane-Etüt Merkezi kurulacak.

-İkincisi, “Çok gezen bilir” sloganıyla öğrencilerimizi İstanbul’a getirip tarihi ve turistik yerleri gezdirmeyi amaçlıyoruz.

-Tarım ve hayvancılık alanlarında mutlaka projelerimiz olacak. Özellikle seracılıkta önemli hamleler yapabiliriz ve yapmamız gerekiyor. Çünkü bizim topraklarımız seracılığa gayet uygun. Uzmanlardan görüş ve destek alınacak, hâttâ ŞALFED bizzat pilot uygulama yapacak ve bir çadırla sera kuracak.

-Şalpazarı’nda köyler arası kaynaşmanın sağlanması için spor müsabaka ve turnuvaları yapılacak.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.