Bazen ümitsizlik içinde kıvrandığım anlar olur. Geleceğime dair daha doğrusu çocuklarımın geleceğine dair endişeler kaplar gönlümü, ümitsizlik sancısı kalbimde tepinip durur.

Nereye gidiyoruz? Derim. Türkiye nereye doğru sürükleniyor? Her televizyonu açış bir tedirginlik, Her klavyeye dokunuş bir korku, Her sokağa çıkış bir eziyet, Halbuki; bundan birkaç yıl evvel ne kadar da mutluydum, umutluydum, gelecek adına  pul kadar olumsuz düşünce yoktu içimde. Her güne neşeli başlar bugün acaba hangi acı kalbimi dürtükleyecek diye tereddüt etmezdim.

İlk çocuğumu dünyaya getirdiğimde ne denli mutluysam, geçtiğimiz yıl 2.çocuğumu kucağıma aldığımda o denli üzgündüm. Çünkü evlatlarım, bu karma karışık dünyanın en karışık topraklarında yetişecekti.

Geriye dönüp baktığımda düşünüyorum da vakt-i zamanında alıp başımı buralardan gitmediğime çok yanıyorum. Öz vatanımda garip, öz vatanımda parya olmaktansa  "gurbet işte ne beklenir ki" derdim. Bu yazımdan devletime karşı bir kin anlaşılsın istemem. Benim derdim ülkemle değil. Ülkemin her ayağa kalkmak için yaptığı hamleleri, paçasından tutup çekmek maksadı ile  gayret sarf edenleredir öfkem.

Şimdi aşağıdaki satırlara dökeceğim bir durum bugün beni daha da öfkelendirdi, İsyan etmeye sevk etti; Hem de 10 Kasım arifesinde. Sevgili Atamızı kaybetmiş olmanın hüznü, her geçen gün daha çok acıtıyor içimi. Ben Onu görmedim, Onunla aynı havayı solumadım, hatta Onun hakkında üstü kapalı fena şeyler de duydum. Ama bunlara inanmayı aklımın köşesinden dahi geçirmedim. Ancak ne yazık ki, şu suçlamalara da her zaman maruz kaldım, "boşuna Atatürk’ü seviyorum diye çırpınma, kimse örtülü birinin onu sevdiğine inanmaz." İnsanların ne düşündüğü umurumda değil, beni benim düşüncelerim bağlar. Kimseye yalan borcum yok. O’na olan sevgim azalmak ya da yok olmak yerine O’nun emanetini devralan siyasileri gördükçe daha da artıyor. Onlar böyle yapmasaydı Atatürk gerçeğini bu kadar net araştırmaz ve bilmezdim, Ama şunu da canı gönülden isterdim ki; Atamzın Türkiye’sinde, Atamızın partisi, bu ülkenin çanına ot tıkıyor. Hemcinsi olan bir bakanın başarılarını dillendiren kendi üyesini istifaya zorluyor. Ve zorbalıkla bir şeyler yapıp bu ülkeyi yönetmeye talip oluyor. Her neyse bu onların iç meselesi diyeceğim, artık CHP’nin kendi içindeki maceralarla uğraşamayacağım da şimdi bugün yaşadığım olayı anlatayım size sence benim CHP’nin ana muhalefet olduğu bu ülkede karamsarlığa kapılmam gereksiz bir evham mı ?

Bugün tıp fakültesinde okuyan bir yakınım için burs talebinde bulunmak üzere çalıştığım kurumda başkanımızın yanına gittim. Sağolsun başkanımız beni samimi karşıladı, talebimi ilettim, fakat bir süre önce CHP’nin Belediyelerin öğrencilere verdiği bursun iptal edilmesi için yaptığı başvuru neticesinde Belediyemizden burs alamayacağımızı öğrendim. O denli içime dokundu ki; saatlerce ağladım, isyan ettim. Altı üstü birkaç kuruştu bu burs, Ey CHP ne istedin bu ülkenin gençlerinden? Ne istedin imkanı olmayan ailelerden? Bu davranışın sana mı oy kazandırır? Yoksa sizin yüzünüzden bu bursu veremeyen belediyelere mi ?
Evet oradan alınan burs sizin bir çay paranız bile değil belki ama imkanı olmayan öğrencilerin can suyu idi.
Lanet olsun bu düzene !

Bu ülke, vatandaşa küfür edip eşek yüküyle para kazananlara mı armağanındı sevgili Atam!

Kendini teşhir ederek yolunu bulanlara mı? Kendi öğrencilerini sırf iktidar takdir görmesin diye üç kuruşluk burstan mahrum bırakanlara mı? Kalk Atam kalk ne olursun! Zira bunlar seni lekelemeye devam edecekler!

Bu yazıda size 10 Kasım armağanım olsun Ey CHP. Malum yarın 10 Kasım sahte göz yaşlarınızın sel olup akacağı gün.
Rabbim sana merhameti ile muamele etsin Atam! Bu sahte Atatürkçülerin yaptıkları sana değmesin!




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
demokrat 9 yıl önce

cokmu durustsun merak ettım siz belediyeye nasıl girdınız kpsss ile degıldır herhalde bu ülkeyı chp sıznıyetı bagızsızlıgına kazantırdı sızın gıbı madacı faşıst dusundeye bölmeye çalısıyor

Avatar
benazir kandemir muhcu 11 yıl önce

ak partili belediyeler öğrencilere burs verdiği için oyları artıyor endişesi...
selamlar..

Avatar
Sevgi Demirbaş 11 yıl önce

İptal nedenini belirtmemişsiniz,merak ettim.