Bu sezon en çok kullandığım cümlelerden birisi, “Trabzonspor maçlarını stresli izliyorum” oldu. Gerek Avrupa’da olsun gerekse Türkiye liginde olsun Trabzonspor sahada top oynamıyor. Üç dört pası peş peşe yapmaktan aciz bir karambola, şansa oynanan ve kazanılan veya kaybedilen bir oyun sistemimiz var. Bu günlere kadar ortalarda seyreylememizin nedeni sadece formanın ağırlığındandır.

Erkeklerin dedikodu alanları kahveler olduğu kadar berberlerdir de. Berberde konuşulanlara göre herkes Trabzonspor’daki bir futbolcudan şikayetçi. Fakat sebeplerini de ardından söylüyorlar. Konuşulanlara göre Onur takımın bir numarası. İkinci sırada Bosingwa geliyor. Rakip takımların sağ kanattan hiç atak geliştiremediği de dipnot olarak düşülüyor. Üçüncü sırada yer alan yine bir yıldızımız olan Malouda yer almaktadır. Yaşına rağmen oldukça fazla koşması taraftarların sempatisini kazanmasına neden olmuş. Gizli kahraman olarak tabir edilen ve sıralamada dördüncü sırayı alan isim ise Zokora.

Kaleci Onur sakatlanınca seviye iki kat aşağılara indi. İzlediğim kadarıyla bir çok maçta Trabzonspor’u ve teknik heyeti kurtaran kişi kaleci Onur’du. Zeki birilerinin şişirmesiyle fena kaleci değil dense de benim gözümde amatör bir kaleciden ileriye gidemez. Bir takımın en önemli bölgesi olan kale emin ellere emanet edilmedikçe takım her zaman tedirgin top oynar ve o iki direk arasında atılan gol takımların galibiyetini gösterir. Su an kalemiz sakat durumda.

Giray kaçar kardeşimizin saha içerisindeki çabalarını anlıyorum. elinden geleni yapan bu kardeşimiz spor dallarını karıştırıyor gibi geliyor bana. Kendisi de uzak doğu sporlarını yaptığını söylemiştir. Fakat onun daha önce yaptığı spor şu anda yaptığı sporla uzaktan yakından alakalı değildir. Aykut Demir ilk zamanlar da ki performansından çok çok uzaklarda. O da hocanın oynattığı korkak futbola uyum sağlamış. Form düşüklüğü belki de yerinde oynamamasından kaynaklanıyor olabilir. Defans buluğunda sadece Bosingwa olması, buna nazaran kalecinin olmaması rakiplerin iştahını kabartıyor. ( gerçi kaleci sadece bir maç yoktu). Orta alanda Colman bir iki maç sonra kendini toparlayacak gibi görünüyor. Bu günlerde Adrian kendini takımın üzerinde görüp futbolun şımarıkları arasında yer alıyor. Henrique bu takımın golcüsü asla değil ve olamaz. Belki ayağında top tutması ve yumuşak bilek hareketleri onu takımda oynamaya sevk etse de forvet hattı için yeterli değildir.

Eksikler; defansın göbeği ve defansın solu, yani sol bek. Orta sahanın ortası ve forvet hattıdır.

Detayları geçip gerçekleri toplu olarak söylemek gerekirse Trabzonspor güzel futbol oynayamıyor. Güzel futbol için elindeki kadro diğer takımlara oranla yeterli. Fakat taktiksel açıdan sahada göze hitap eden bir futbol yok. Bazen şansa kazandığımız maçlarda ise bizleri her zaman kaleci kurtarmıştır. Bu gidişle Avrupa takımlarından devasa fark yiyebilir ve Türkiye rekorunu o şekilde de kırabiliriz benden söylemesi.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.