Öne Çıkanlar vefat Ali Tulumen Ali Küçük Gümrükçüoğlu Hatice

Yılının Ahisi, Kalfası ve Çırağı ödüllerini aldı

Her yıl 12-18 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası programı kapsamında Trabzon valiliği önünde düzenlenen programda esnaflık mesleğinde örnek teşkil edenlere ödüllerini aldı.

Trabzon'da 35. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, Trabzon Valiliği önünde gerçekleştirilen törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanvekili Mustafa Özcelep, esnaf ve sanatkâr odası başkanları, İl Müftüsü Osman Aydın, İl Ticaret Müdürü Kasım Tiryaki, protokol üyeleri ve diğer ilgililer katıldı.


Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan TESOB Başkanvekili Mustafa Özcelep, “Yüzlerce yıl Trabzon'da Ahilik prensiplerine uyulmuş, devletin verdiği narhların dışına çıkılmamış ve her alandaki üretim, standartlara uygun olarak yapılmıştır. Öyle ki Trabzon Valisi Hazinedarzade Osman Paşa, Çarşı Camisini Trabzon esnafının bu dürüstlüğünü mükâfatlandırmak için inşa ettirmiştir. Her şartta devletinin ve milletinin yanında olan, ülkesinin kalkınması ve ilerlemesi için üretmeye ve çalışmaya devam eden tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik bayramının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.


Törenin son bölümünde Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon'da 2022 Yılının Ahisi seçilen Şalpazarı ilçesinden soba ustası Halil Diner'e, Trabzon Vali Yardımcısı Ömer Şahin, Yılın Kalfası seçilen Ortahisar ilçesinden mobilyacı Yusuf Can'a ve İl Müftüsü Osman Aydın, Yılın Çırağı seçilen Sürmene Bıçağı imalatçısı Şentürk Karaalioğlu'na hediye ve

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.