Öne Çıkanlar Necmi Kandil Ali Kandemir Avcılar dernegi abzon İli Şalpazarı İlçesi Sinlice Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Beykoz

Yerel basın Almanya’da, Trabzon ve Trabzonspor’u masaya yatırdı
Almanya’nın Dortmund kentinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Vakfı ve Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri, kültür sanat faaliyetleriyle Avrupa’ya adeta damgasını vuruyor. Trabzon ve Karadeniz Bölgesi’nin tüm kültürel değerlerinin sahnelenmekte olduğu etkinliklerde, Yerel Basının Gözüyle Trabzon ve Trabzonspor konulu panel düzenlendi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgut Özdemir’in yönettiği panelde; Günebakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Öztürk, Taka Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut, Cumhuriyet Gazetesi Trabzon Temsilcisi Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, Sporyorum.com internet sitesi sorumlusu, gazeteci Cevat Kol ve Karadeniz Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Ergun Ata görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

YEREL BASIN GÜNÜ TRABZON İÇİN KULLANIYOR;

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TGC Başkanı Özdemir, Trabzon’da yerel basının gücüne değinirken, yerel basının bu gücünü her zaman Trabzon’un lehine kullandığını ifade etti. 

ARAP TURİZMİNİ MUTLAKA KIRSALA YAYMALIYIZ;
Günebakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Öztürk, Trabzon üzerine yaptığı değerlendirmede özellikle ekonomik konulara değindi. Arap turizminin Trabzon için büyük bir lütuf olduğunu kaydeden Öztürk, “Ancak bunu kırsala yaymalıyız. Trabzon’un kırsaldaki 200 mahallesinde 5’er babaevi, devletin vereceği hibe kredilerle restore edilip Arap turizminin hizmetine sunulursa Trabzon turizmden gerçek manada kar elde etmiş olur. Turizmden kırsalımızda para kazanmış olur” dedi. Öztürk ayrıca Arsin’de yapılması planlanan Trabzon Yatırım Adası’nı çok önemsediğini kaydederken, yatırım adasının demiryoluyla buluşturulmasının planlandığını ve bunun hayata geçirilmesiyle Trabzon’un ciddi avantajlar elde edeceğini vurguladı.

DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUM;
Taka Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut ise sözlerine “Avrupa’nın göbeğindeyiz. Dortmund’da bu etkinlikleri düzenleyenlere teşekkür ediyorum” diyerek başladı. Sunumunun başında Avrupa’daki Türklere seslenen Turgut, gurbetteki Türklerin, Türkiye ve Trabzon için önemine değinirken Trabzon üzerine yaptığı değerlendirmede ise Trabzon’un önemli bazı sorunlarını çözdüğünü ifade etti. Turgut, Trabzon üzerine özetle şunları kaydetti: “Trabzon bazı sorunlarını çözdü. Çöp sorununu çözdü, vakıf üniversitesi kuruldu ve şimdi de ikinci devlet üniversitesi geliyor. Dönüşüm projelerini her zaman çok önemsedim. Dönüşüm projeleri şehrin asayişinden imarına kadar her konuda çok ciddi önem arz ediyor ve Trabzon’da önemli dönüşüm projeleri yapılıyor. Trabzon gücünü birleştirirse çok ciddi başarılara imza atar.”

TRABZON JEOPOLİTİK ÖNEME SAHİP;

Cumhuriyet Gazetesi Trabzon Temsilcisi Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu ise sunumunda Trabzon’un jeopolitik önemine dikkat çekti. İlk olarak Avrupa’daki Trabzon etkinliklerini değerlendiren Mollamehmetoğlu, “Olumlu düşünmeliyiz, birbirimize destek olmalı ve dayanışma içinde olmalıyız. Almanya’da bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum” dedi. Mollamehmetoğlu, “Trabzon çok önemli bir jeopolitik öneme sahip. Dünyada giderek Avrasya ön plana çıkıyor ve Avrasya’yı kontrol etmek için büyük bir mücadele var. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan gerilimler gelecekte nasıl sorunlarla karşılaşacağımızı bize gösteriyor. Trabzon, bu jeopolitik mücadelenin gerek fırsatları gerek risklerini yaşayacak bir kent” değerlendirmesinde bulunurken demiryolu konusunda da bir an evvel somut adımlar atılmasını talep etti

2010-2011’DE TRABZONSPOR’UN ŞAMPİYONLUĞU ÇALINDI;

Gazeteci Cevat Kol ise Trabzon üzerine yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Bende gurbetçi çocuğuyum. Babam Hollanda’ya ilk gidenlerdendir, gurbetten geldiğinde çikolatayı tatardık… Hepimizin köylerinde dört-beş katlı evlerimiz var. Büyüklerimiz yaptırmış ‘çocuğum gelecek, gelenim duracak’ diye ama kimse durmuyor. Biz ne zaman o evleri çocuklarımızla doldurursak o zaman Trabzon’u kalkındırmış oluruz.” Trabzonspor üzerine de değerlendirmelerde bulunan Kol, “2010-2011 yılında Trabzonspor şampiyon olduğunda adaletsiz sistem kupamızı aldı götürdü” diye konuştu.

TRABZONSPOR GEÇMİŞ DÖNEMDE ÇOK KÜTÜ YÖNETİLDİ;
Karadeniz Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Ergun Ata ise sunumunda Trabzonspor üzerine değerlendirmelerde bulundu. Trabzonspor’un son dönemde çok kötü yöneldiğini ifade eden Ata, “Hiç kimse bundan kötü olamaz’ diyerek son kongrede şu an görevde olan yönetime destek olduğunu belirtirken, “İç sahada 8 maçımız var. ‘Trabzonspor bu maçlardan 24 puan alacak’ diyebilenler var mı içimizde? Trabzonspor’u yönetenler kendilerini Trabzonspor’dan ön planda tuttuğu sürece Trabzonspor’dan çok beklenti içinde giremeyin” ifadelerini kullandı.

Panelistlerin sunumunun ardından katılımcılar söz alarak görüşlerini ifade ettiler. Panelistlerin, katılımcıların görüşlerini de değerlendirdiği panel, soru-cevap bölümüyle tamamlandı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.