Öne Çıkanlar vefat Hilmi Türkmen Şalpazarı mahalle Karadeniz

Trabzon Valisi Ustaoğlu'ndan 23 Nisan mesajı

Vali İsmail Ustaoğlu, TBMM’nin 100. Kuruluş Yıl Dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolaysıyla Mesaj Yayımladı

"Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı bir kez daha gururla ve sevinçle kutluyoruz.

Emperyalist devletlere karşı, varıyla yoğuyla direnen aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesine önderlik eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz, tüm yoksunluklara rağmen birlik ve beraberliğimizi tesis etmenin yanı sıra, kurtuluş savaşımızın en kritik kararlarına imza atıp İstiklal Marşımızı ve başkentimizi belirlemiş, sonrasında Cumhuriyetimizin ilanıyla da günümüzün demokratik, çağdaş ve güçlü Türkiye’sinin temellerini atmıştır. 

Sadece kendi coğrafyasında değil, dünyada söz sahibi bir ülke konumuna ulaşırken, kadim medeniyetinden miras kalan, yönetme ve iktidar geleneğinden, geleceğe dair inanç ve kararlılığından güç alan Türkiye Cumhuriyeti, bu kutlu yolculukta karşılaştığı badireleri unutmayacak, yeni hain planlara karşı da her daim diri ve dik duracaktır. Bugün bizlere düşen ise; geçmişten aldığımız dersleri, yeni neslimize, yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza iyi aktarmak, ancak bir arada ve sağlam durarak, çok çalışarak ve daha çok üreterek ülkemizi hak ettiği yerlere taşıyabileceğimizi anlatmaktır. 

Bu duygularla, 15 Temmuz hain darbe girişiminde saldırıya maruz kalan ve gazi unvanı alan yüce meclisimizin 100. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kurucu meclisimizin tüm vekillerini bir kez daha şükranla ve rahmetle yâd ediyorum. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl bayramlarını gönüllerince kutlayamayan tüm yavrularımızın da gözlerinden öpüyor, sağlıkla çok bayramlara ulaşmalarını diliyorum."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.