Öne Çıkanlar Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu Esat Kalay

Herkesi kucaklayacağız.

-

Sayın başkan, döneminiz hayırlı uğurlu olsun.
 

-Sağ olun, teşekkür ederim.

 

- Siyasette herhalde yeni değilsiniz, bir geçmişiniz var, değil mi? 

-Aktif olarak içinde değilsek de var.

 

-Seçim süreciniz biraz sıkıntılı mı geçti? Bir aday daha vardı ve merkezin sizinle çalışmak yönünde bir irade beyan ettiğini duyduk? 

-Sıkıntılı geçtiğini düşünmüyorum. Biz bir aileyiz. Biz herkesi kucaklayacağız. Şu anda bir sorun yoktur. Diyaloglarımız gayet sağlıklı bir şekilde devam etmektedir. Biz İlçe olarak bir aileyiz, bir bütünüz.

 

-AK Parti ilçe başkanı olarak kısa, orta ve uzun vadeli hedefleriniz nelerdir? 

-Hedeflerimiz çok. Tabii ki ulaşıp ulaşamayacağımızı zaman gösterecek, biz gayretimizi göstereceğiz. Her zaman söylediğim bir şey var, ben değil biz vardır. Hiçbir parti kötü değildir, partinin içindeki insanlar önemlidir. Onun için biz bütün insanlarla iyi geçinmeye önem veriyoruz. Parti üye kayıtlarımızı başlattık ve hızlı bir şekilde sürdürüyoruz.

 

İlk hedefimiz kaybettiğimiz belediye ve il genel meclis üyeliğini geri almaktır. Bunu başarmak için de gerekli hizmetlerin yapılması icap ediyor. Mesela şu anda kız meslek lisesinin binasının ilçemizde bulunmaması, çok programlı lise binasında eğitim görmeleri bir eksikliktir. Biz bunları etkili ve yetkili makamlara ileteceğiz. Şıhkıranı-Erikbeli-Kürtün yolunun karayolu ağına alınması, alınır alınmaz da yatırıp programına alınıp ödeneğin çıkarılması, ayrıca Doğancı köyü-Sayraç yolu açıldığı takdirde 1,5 saatlik mesafe 15 dakikaya inecek. Bu zaten mevcut yolun ufak bir bakımıyla halledilebilecek bir uygulamadır. Şıhkıranı-Erikbeli yolu yaklaşık 30 kilometrelik bir yol; genişletilmesi yapılmıştır. İnşallah bakanımız Erdoğan Bayraktar’la da görüşerek halledebilirsek yaz ve kış turizmi canlanacak ve Şalpazarı ciddi bir hareketlilik kazanacaktır.

 



-Sisdağı turizm merkezi kapsamına alındı. Başka bölgelerimiz için de bu tür çalışma ya da projeler var mı? 

-Şimdilik yok ama sözünü ettiğimiz yollar karayolları ağına alındığı zaman Simenli köyünün baş tarafları ve Şıhkıranı’nın turizm bölgesi olmaması için bir sebep yok. İleride çıkacak olan bir yasayla beraber bu alan genişletilebilir.

 

-Yakında Trabzon büyükşehir olacak. Şalpazarı size göre bu gelişmeden nasıl etkilenecek, olumlu ya da olumsuz? 

-Bence olumlu etkilenecektir. Şöyle olumlu etkilenecek diye düşünüyorum: Büyükşehir olduğu zaman Şalpazarı’nın bütün köylerinin Büyükşehir belediye seçiminde oy kullanabileceği kanaatindeyiz. Bu bilgi kesin değildir ama merkez ve altı mahalle oy kullanacak, Geyikli Belediyesi lağvedilecek. Özel idareden yararlanabilmemiz için bütün köy ve mahallelerin oy kullanacağını düşünüyoruz, çünkü bir ilçe belediyesinin 32 köy ve mahalleye götürülecek hizmetlerin altından kalkması çok zor olacaktır. Bu işin üstesinden ancak Büyükşehir belediyesi gelebilir.

 



-Trabzon’un merkezin doğusunda kalan ilçelerinin daha fazla hizmet ve yatırım aldığı şeklinde bir görüş var. Ben de şahsen rakamların bunu açıkça ortaya koyduğuna inanıyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 

-Evet, bu görüşün doğruluk payı vardır. İç kısımlarda kalan ilçeler tabii ki biraz mahrum kalıyorlar. Bu ilçelerden Çaykara’nın avantajı Uzungöl’ün turizm alanı olması. Fakat inşallah bundan sonra yetkili makamların da bunları göz önüne alarak gerekenin yapılacağını düşünüyorum. Biraz önce de söylediğim gibi sorunlarımızı etkili ve yetkili makamlara ileteceğiz. Onların da gerekli çözümleri üreteceklerine inanıyorum.

 

-Sayın başkan, biz gurbette yaşıyoruz ama gözümüz kulağımız memlekette. Bütün gelişmeleri takip etmeye çalışıyoruz. Bizim iki hayatımız var biri gurbette diğeri de memlekette olmak üzere. “Şalpazarı’nın nüfusu 10-12 bin civarında” dediniz. Yani Şalpazarlıların çoğu gurbette yaşıyor. Bu gurbetteki nüfusla ilişkiler kurmayı düşünüyor musunuz ya da nasıl bir ilişki kurmayı düşünüyorsunuz? 

-(Esprili bir ifadeyle) Böyle bir düşüncemiz olmasa zaten burada olmazdık. Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen ve Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk beyle görüşmeler yaptık ve yapacağız. Ağırlıkla Anadolu yakasında olmak üzere İstanbul’da ciddi bir Şalpazarlı nüfusu var. Net rakam nedir bilmiyorum ama 30 binin üzerinde bir seçmenimiz olduğu söyleniyor. Bu az bir sayı değildir. Birlik ve beraberlik oldukları takdirde çok güzel şeyler yapabilirler.

 

 

-Son olarak Şalpazarı Haber okurlarına söylemek istediğiniz bir şey var mı? 

-Siz nasıl memlekette olan bitene duyarlık gösteriyorsanız, biz de gurbette yaşayan eş, dost, akraba ve yakınlarımızın gecelerini, faaliyetlerini sizin vasıtanızla takip edip özlem gideriyoruz. Başarılarınızın devamını diliyorum.

 

Biz bütün insanlarımızı çok seviyoruz. Sadece Şalpazarı değil, bütün ülkemiz insanlarını çok seviyoruz. Birlik-beraberliğimiz çok önemli. Fitne ve fesat çıkarmak isteyenlere Allah’ın fırsat vermeyeceğine inanıyoruz. Biz de vermeyeceğiz. Bizim halkımız doğruyu yanlışı ayırt edebilecek kadar aklı başındadır. Ben gelecekte her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum. İnşallah hep beraber doğru ve güzel şeyler yapacağız.

 

-Sayın başkan, biz de röportaj için teşekkür ediyor ve aynı şekilde size başarılar diliyoruz.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.