Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen beton mikseri ucuruma uctu dernek Ostimspor geyikli.şalpazar.agasar.

Büyükşehir Belediyesinde raylı sistem toplantısı
Trabzon Büyükşehir Belediyesinde hafif raylı sistem toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon’a kazandırılacak olan hafif raylı sistem A’den Z’ye masaya yatırıldı.


İLK ETAP HAVAALANI-KTÜ C KAPISINDAN AKYAZI’YA;
Toplantının ardından konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’a raylı sistem kazandırmak için çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. “Hemşehrilerimizin bildiği gibi Trabzon’da yatay hat boyunca raylı sistem projelerinin çalışması sürdürülüyor” diyen Gümrükçüoğlu, “Bu projeler önceki açıklamalarımda da belirtmeye çalıştığım gibi Havaalanı-KTÜ C Kapısından itibaren Akyazı bölgesini içerecek şekilde detaylandırılıyor. Proje hazırlığı bakımından ise Akyazı’dan Akçaabat ilçesine kadar ve Havaalanı-KTÜ C Kapısı istikametinden Yomra ilçesine kadar bu mesafenin hepsini kapsayacak şekilde proje hazırlığı devam ettirilecek” diye konuştu.

2017 SONUNDA İNŞAATA BAŞLAMAYI PLANLIYORUZ;
Raylı sistem inşaatının 2017 sonunda başlamasını planladıklarını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, değerlendirmesinde özetle şunları kaydetti: “Muhtemelen 2017 yılının ilk yarısının sonrasında kaynak temini cihetine gidildiğinde 2017 sonu gibi ilk etap, yani Havalanı ile Akyazı bölgesi arasındaki bölgenin yine adım adım yapılması Trabzon’un gündemine gelmiş olacak. Bu konuda projeler tamamlandıktan sonra kamuoyuna tüm bilgiler iletilmiş olacak ve kamuoyunun, meslek kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, halkımızın bu konudaki talepleri dikkate alınacak. Bu konudaki yol haritasını, yolculuk sayısının artması, toplu taşımanın gerçekleştirilmesinin yanında Kanuni Bulvarının da hizmete girmesinden sonra, dikey hatlarda gerek otobüs taşımacılığının gerekse dolmuş-minibüs taşımacılığının da daha ulaşımı kolaylaştırıcı ve zaman tasarrufu sağlayacak tarzda Trabzon’umuzun günlük hayatına ve yazın nüfusu çok artan şehrimizde hizmet verilebilir hale getirilmiş olacaktır.

ÇOK DAHA GÜZEL BİR TRABZON BIRAKACAĞIZ;
Yol ağını bu şekilde geliştirirken aynı zamanda Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın son Trabzon ziyaretlerinde kamuoyuna ilettiği gibi demiryolu ile Trabzon’umuzun buluşturulması bakımından projelerin devam ettiği ve 2023-2025’li yıllara kadar Trabzon’un demiryolu ile buluşturulacağı münasebetiyle söylediğimiz hafif raylı sistemlerin ve Kanuni Bulvarı hizmetlerinde o raylı sistem ile birlikle karayollarının da demiryolu hatlarıyla kombine değerlendirilmesiyle kamu kaynaklarının israf edilmeden gerçekleştirilmesi için diğer kamu kurumlarımızla hafif raylı sistem konusunda da irtibat kurularak yola devam edilecektir. İnanıyoruz ki ileri ki yıllarda bölgemize, ülkemize ve dünyaya daha güzel bir Trabzon bırakacağız.


banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.