Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Ağasar Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu

Akyazı tünelleri tamamlanma aşamasına geldi
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı değerlendirmede; Yapım çalışmaları hızla devam eden ve toplamda 1,5 milyar tl’ye mal olması planlanan Kanuni Bulvarı’nın Trabzon şehir merkezini iki kat büyütecek dedi. Bonuslu ve kazandıran yanı sıra güvenilir olanları da sizlere sunuyoruz.



Trabzon’un son yıllarda aldığı en büyük bütçeli yatırımda çalışmaların aralıksız olarak sürdüğünü hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, Akyazı tünellerinin tamamlanma aşamasına geldi.



Kanuni Bulvarı kapsamında inşa edilmekte olan Akyazı tünellerinde uygulanan araç geçiş sisteminin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirtti.



Akyazı tünellerinde tahkimat çalışmaları tamamlandı;

''Çift tüp olarak inşa edilen bu tünellerin sol tüpü 2 bin 470 metre, sağ tüpü 2 bin 475 metre uzunluğunda olup genişleme bölgesini içinde barındırdığı için Türkiye’de başka örnekleri yoktur. Tünellerde tahkimat işi tamamlanmış olup sol tüpte beton işi de bitirilmiştir. Sağ tüpte beton işi devam etmekte, sol tüpte kablo kanalları imal edilmektedir. Kanuni Bulvarı tünelleri otoyol standardında inşa edilmektedir, üç şerit gidiş üç şerit geliş olarak düzenlenmektedir. Tüplerin her hangi birinde kaza ya da yangın olduğunda araç ve yaya geçişlerinden diğer tüpe geçip, tünel rahatlıkla terk edilebilecek şekilde imal edilmektedir. Bu uygulama ülkemizde ilk ve tekdir” dedi.



Başkan Gümrükçüoğlu, Kanuni Bulvarı’yla ilgili değerlendirmesinde ise; “Karayolları ile birlikte yürüttüğümüz bu dev çalışma şehrimizin çehresini değiştirecektir. Kanuni Bulvarı’nın tamamlanmasıyla Trabzon şehir merkezi tam iki kat büyüyecektir. Kanuni Bulvarı’nın 8 ayrı noktasında tünel inşa edilmektedir. 24 km uzunluğundaki Kanuni Bulvarı’nda ayrıca 8’i hemzemin, 15’i köprülü olmak üzere toplamda 22 kavşağın yanı sıra 47 köprü ve 1 viyadük de yer almaktadır. Ayrıca 3 şerit gidiş ve 3 şerit geliş olarak Avrupa standartlarında yapılmakta olan bu yolda 5 metre genişliğinde sağlı sollu yaya kaldırımları bulunmaktadır. Trabzon’u adeta inci gerdanlık gibi kuşaklayacak ve Yıldızlı mevkiinden başlayıp Trabzon-Maçka Yolu Gözalan mevkiinde son bulacak olan bu yolun ilk 6 ila 8 km’lik kısmı öncelikli olarak ulaşıma açılacak. Bu projenin şehrimize kazandırılmasının mimarı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçenlere Trabzon halkı adına şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

 















banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.