Özel bir televizyonda, kendine yakışmayacak şekilde Trabzon’u eleştirir tarzda hakemleri kışkırtan Aykut Kocaman şimdilerde ektiğini biçiyor sanırım. Ne kadar yöneticilerimiz olayın üzerine gitmese de ve ne kadar hakemler objektif olmaya çalışsalar da o konuşmanın etkisi altında kaldılar.

Trabzon’un Ankaragücü ile oynadığı maç, Aykut hocanın konuşmasının gölgesinde geçmiştir. Sırf bu konuşmaya dayalı olarak 66. dakikadaki Trabzon’un penaltısı verilmedi. Yorumcuların hemen hemen hepsinin penaltı dediği pozisyon, hakemler tarafından “bakın bizler Trabzon’u kollamıyoruz” yorumunun kurbanı olmuştur. İkinci yarının ilk maçı olması ve aradaki puan avantajı da göz önünde bulundurularak o günlerde olayın üzerine fazla gidilmedi.

Buna nazaran Fenerbahçe de oynayan Emre’yi her maçta oyundan atması gereken hakemler, Aziz beyin devre aralarında hakem odasına girip “çıkın maçınızı adam gibi yönetin” sözüne maruz kalmamak için sessiz kalmışlardır. “Çıkın maçınızı adam gibi yönetin” cümlesi aba altından sopa göstermek değil de nedir? Şunu çok iyi idrak etmek gerekir.

Hakemlerle en çok haşır neşir olan takım Türkiye’nin en zengin kulübü olan Fenerbahçe’dir. Bu konunun kapanması asla mümkün olmayacaktır. Eğer sezon sonunda Fenerbahçe şampiyon olursa kesinlikle Aykut hocanın Trabzon hakkındaki yorumları spor tarihine geçecektir.

Kayseri maçında hakemin bariz bir hatası yoktu desek çok da abartmayız aslında. Bir pozisyonda çalınmayan bir düdük var. Bunun için Trabzonspor seyircisi hakeme karşı bir taşkınlık yapmaz. Bu taşkınlığın asıl sebebi Aykut Hocanın Trabzon hakkındaki yorumlarının bir eseridir. Böyle bir açıklama olmasaydı eğer, bu günlerde hakemler hakkında yüzeysel isyanlar olacaktı. Seyircinin yorumu bu noktaya kadar gelmeyecekti.

Şimdi ne olacak sorusunun asıl cevabı, aynı hezimete Fenerbahçe de uğrayacak. Nasıl ki bir müsabakada taraflardan birine kırmızı kart gösteriyorsa hakem ve durumu eşitlemek için de diğer tarafa da anlamsız bir kırmızı gösterip saçmalıyorsa, aynı görünüm iki kulüp içinde nüksedecek bilmiş olun. Şu an kırmızıyı gören Trabzonspor ve sıra Fenerbahçe’de…

Zirveye oynayan iki takımın hakem çekişmesinden yararlanıp Bursaspor da sezon sonunda ipi göğüsleyebilir. Hatta her iki taraf böylesi daha hayırlı oldu mantığı da güdebilirler. Lakin bu seferde Bursaspor’un arkasında federasyon desteği var dedikoduları yayılacak kamuoyuna.

Şenol hocanın hakemler hakkında konuşmaması da bir taktik gibi görülebilir. Hakemlere iyi niyetle yaklaşan tek çalıştırıcı diyerek birçok yerden destek görse de günümüzün Türkiye’sinde kazanan taraf olamayacaktır.

Futbol çirkefleşti ve bunun sebeplerinden bir de gerçekten Fenerbahçe’nin yersiz açıklamaları. Ne gerek vardı açıklamalara? Şimdi bütün gözler Fenerbahçe hakemleri etkiledi olarak lanse ediliyor. Sanmayın Fener bundan kazandı. Hayır. Dediğimiz gibi ilerleyen zamanlarda sırf Aziz beye ve yine sırf Aykut Hocaya misilleme olarak hakemler Fenerbahçe’nin üzerine oynayacak. Ama korkarak. Nasıl mı? Fener iki sıfır öndeyken veya üç bir iken maç bitmeye yakın rakibe bir penaltı ikram edilecek. Veya fenerden bir kırmızı kar görecek. Umudumuz inşallah her şey yoluna girer.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şevki karadağ 13 yıl önce

Çok teşekkür ederim Necati bey.doğru ve haklı tespitlerde bulunmuşsunuz.Bizler daha öncede buna benzer manzaralar çok yaşadık.muhittin boşatı,cem papilayı...vs unutmadık,unutmayacağızda.
Ama ne hikmetse,fb bunu bize karşı hep yapıyor ve sonunda onlar karlı çıkıyor.Yaptıkları bütün entrikalar oyunlarda yanlarına kar kalıyor.ve yine öyle olacak...gibi.