Teknosa elektronik mağazasında satış elemanına yaklaştım ve bir smart tv yi göstererek “bu ne kadar?” diye sordum. Bana araştırmalarımın üzerinde bir fiyat söyleyince hemen müdahale ettim. “Normalde bu fiyat değimli bunlar” diyerek konuya hakim olduğumu gösterdim. Bu defa satış elemanı karşı bir atak yaparak “hafta sonu o fiyata düşürüyoruz, fakat şu an bu fiyatta” cevabını verdi.

Oradan üç yüz metre aşağıda satrun elektronik mağazasında aynı tv’nin benim söylediğim fiyattan satıldığını gördüm. Hatta “bu fiyatın altında satanlar dahi var” dediğimde “bize fişini getir biz de aynı fiyattan verelim.” dediler. “O ki sizden daha aşağısına satanı buldum ve oradan aldım. Neden fişini getireyim ki zaten satın almışım” deyince “siz değil başkası alsın veya bir dostunuz alsın onların fişini getirin bizde aynı fiyata size aynı ürünü verelim”. Hoş güzel diyorsun da ben zaten oradan alırım… Ayrıca her yerin fişini de kabul etmiyorlar baştan söylemiş olalım.

Optimumda sony mağazasını arayarak değişik model bir tv’nin fiyatını sordum. Yüksek bir fiyat söylediler. Başka bir yerde uyguna bulduğumu anlatınca biz sizi birazdan arayalım mı? cevabıyla beklemeye geçtim. Gelen telefonla uygun bir fiyat karşımda duruyordu. Almadım tabi.

Ayrı bir zamanda optimum alışveriş merkezinde samsung ana bayiinden akıllı telefon fiyatını sordum. Bin altı yüz doksan dokuz lira cevabını alınca bayağı bir şaşkınlık yaşadım. Çünkü biliyorum ki fiyatı o değil. Hemen bitişiğinde vodafone de küçük bir işim vardı ve gelmişken aynı akıllı telefonu bir de oraya danışayım dedim. Oradaki arkadaşın verdiği cevap bin beş yüz elli lira olunca ardından “kardeş hemen bitişiğindeki dükkan bunu bin yedi yüz liraya satıyor.” “ağabeyim iki kat yukarıda medya mark var orada bu telefon bin üç yüz lira. Bizim yapabileceğimiz pek bir şey yok bu konularda” dedi ve olayı kısaca noktaladı.

Bahsettiği medya mark aynı AVM de iki kat üstte bulunuyordu. Sadece yapmanız gereken asansöre binip ikinci kat düğmesine basarak üç yüz dört yüz liranın cebinizde kalmasını sağlıyorsunuz. Bunların hepsi bir alışveriş merkezinde olduğundan diğer olasılıkları sizlerin düşüncelerinize bırakıyorum.

Birçok kez vatan bilgisayarın broşürlerinde yüzde yirmi beşe var indirimler gördüm. Neye oranlar yüzde yirmi beş indirim olduğunu bildirmiyorlar. Mesela dese ki medya markta şu fiyata olan bilgisayar bizde bu fiyattan satılıyor, eyvallah. Fakat normal fiyatı (atıyorum) iki bin lira olan bilgisayarın küçük bir hesapla düşülecek fiyat ekleniyor ve sadece bir kalemle üzeri çizilip bizlere iki bin liraymış gibi gösteriliyor.

Bu en son anlatacağım olay da devlet babaya uyarı niteliğinde olsun. Samimi arkadaşım bimex ten uygun fiyata bir buzdolabı almış. Bimex satış elemanları arkadaşın gözleri önünde vergi vermemek için işlemleri internet üzerinden yapmışlar. Belki bu devletin bir açığıdır ve bunu da haklı olarak alıcılar ve satıcılar kullanıyordur. Fakat her halükarda olan vatandaşa oluyor, yapılan işlem hırsızlıktan öteye gitmiyor. Söyleyeceğim tek şey “uyanık olalım”.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.