Ligde Trabzonspor’la lider arasındaki puan farkı her maçtan sonra daha da açılıyor. Osmanlının gerileme dönemi misali acil çözüm bulunmazsa şampiyonlar ligini bahane ederek düşüşe devam edeceğiz. Gidişatı herkesin gördüğünü ve acil bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum.

“Her iki kulvarda da mücadele ediyoruz” söylemi bana göre bir bahane değil. Beşiktaş’ta bizim gibi her iki kulvarda da mücadele ederken ligi götürmesini de biliyor. Ayrıca sahaya doksan dakika çıkıp orada oynayan oyuncular ayağına top geldiğinde “durun bir dakika kardeşim, ben Lille maçını düşünüyorum” demediğine gör sorun yok. Tek bir sebep olur; hoca “bu maçta kötü oynayacağız çünkü Lille’nin hocası bu maçı izliyor” derse ki bunu -hiçbir hocanın söyleyeceğini sanmıyorum- ancak o zaman kaybedilen maçın bahanesi olur. Elbette şampiyonlar ligi kafaları kurcalar ve futbolcular kendini rahat hissetmezler. Fakat orada oynayan takımın ölüsü Türkiye liginde çok iyi bir düzeyde olması gerekmez mi?

Çorbaya dönen şike olaylarına bulaşmadan Trabzonspor’umuzun durumunu irdelemeye devam etmek istiyorum. Maçı izlerken harika paslaşmalar ve göze hoş futbolu gördükçe inanın içim kıpır kıpır ediyor. Fakat o güzellikte oynanan futbolu gollerin süslemesini beklerken her ne oluyorsa o top ileride üç dört kişi tarafından markaja alınan Burak kardeşimizde kayboluyor. Hızıyla markajlardan kurtulabildiği zaman atarsa Trabzonspor eyvallah diyor. Genç ve agresif olmasından dolayı ve ona top oynatılmamasını da bahane ederek sinirleri geriliyor ve kaçınılmaz sonuç ortaya çıkıyor, bir bakmışsınız oyuna küsmüş...

Bize yıllarca Umut Bulut’u iyi forvet diye diye Trabzon’un yeni forvet almasını engelledikleri gibi bir Allah’ın kulu kulüp de Umut’a transfer teklifinde bulunmadı. İyi idi neden siz transfer listenize veya (o zamanlar) milli takıma almıyordunuz? O gittikten sonra yer yerinden oynamadığı gibi yeri de dolduruldu diye düşünüyorum. Neden o zaman gol yollarında sancılı Trabzon dersek sahaya tek forvet çıkınca onun kilitlenmesi her şeyi bitiriyor. Bu yüzden kafası çalışan forvet lazım Trabzonspor’a.

Benim izlenimlerime göre Trabzon’da üç nokta aksamakta. Birincisi kaleci Tolga cesur çıkışlarına rağmen refleksi iyi bir kaleci değil. Birebirlerde kendini rakibin ayaklarına atması ve açıyı kapatıp yine kendini kaleye siper etmesi onun gönülden oynadığının kanıtıdır. Fakat yetenek ve refleks konusunda Onur’un kaleyi devralması gerekir.

İkinci aksayan bölüm Giray kardeşimin serseri mayın gibi ortalıkta dolanmasıdır. Nerede, ne zaman ve nasıl hata yapacağını bilmeden korkuyla onu izlediğim olmuştur. Her halükarda topa müdahale etmek için canını dişine takarak mücadele vermesi takdire şayan bir iş fakat bazen öyle saçma hatalar yaptığı oluyor ki, ya olmadık yerde rakibe faul ya da kendi kalemize golle sonuçlanıyor.

Ve son olarak da başta belirttiğimiz üzere acil markajlardan kaçan kendine boşluk bulan ve gelen topları golle değerlendiren (Milan Baros gibi) kafası çalışan bir forvete ihtiyacımız var. Lille maçında takıma başarılar dilerken Beşiktaş’ın Trabzon’da uyguladığı taktiği öneririm. Defansı kalabalık tutup kontrataklarla gol kovalamak.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
NABİ ÇÖMEZ 12 yıl önce

OTUZ YILDIR BU YAZILARI ONLARCA YAZAR YAZDI VE MİLYONLARCA SEYİRCİ VEYA OKUYUCU OKUDU DUYDU EEE NE OLDU HAMAM BİLE DEĞİŞTİ SAUNA OLDU AMA ANLAYIŞ VİZYON DEĞİŞMEDİ BİZİM BEYLERDE FAZLA DEĞİL ÜÇ TANE İYİ FUTBOLCU AL.DİYORUZ (SEYİRCİ OLARAK) AMA SESİMİZİ DUYAN YOK ŞAMPİYONLAR LİGİNE KATILIMDA OLMASA BU SENE TRANSFER OLMAZDI HERHALDE .SON OLARAK İNTER DEN DÖRT PUAN ALDIĞIMIZ BİR GRUPTAN ÇIKAMAMAK ÇOK ACI OLUR DERİM BEN

Avatar
mehmet ÇÖMEZ 12 yıl önce

başda tolga-giray ikiisi hakkında yapmış olduğunuz yorum çok doğru,alınacak stoper girayı kesmeli gloveckiyi değil.biz lille maçına bjk tatktiylen oynarsak çok gol yeriz hiç atamayız franız forvetleri TS oyuncuları gibi yeteneksiz olamazlar deplanmandaki İNTER maçındaki gibide nasip-kısmet ikilisi herzman bizden yana olmaz