Geçen pazar günü ŞALFED’in istişare toplantılarından biri daha yapıldı. Yöneticiler dördüncü dediler ama sonradan kurucu başkan sayın Harun Özdemir beşinci diye düzeltti sağolsun. 

Toplantı gündemi yönetim tarafından belirlenmişti ve Şalpazarı paneli, dergi ve Otçu Şenlikleri konularını kapsıyordu. Tabii konuşmacılar tamamen gündeme bağlı kalmadılar, hâttâ kimi gündemin yanından bile geçmedi. Biz de gündem dışı kafa şişirmemek için plâket töreninde gevelediğimiz iki satır laf dışında bir kelâm etmedik. Gündem dışı neden söz edecektik? Mesela İstanbul’da başlamış ve yakında birçoğumuzun kapısını çalacak olan kentsel dönüşüm gerçeği ve özelde Kirazlıtepe’nin imar sorunu… 

Kirazlıtepe’nin imar sorunu demek, çok uzak olmayan bir gelecekte orada topluca yaşayan hemşehrilerimizin dağılacağı anlamına geliyor, eninde sonunda… Bu gerçek hayırlara mı vesile olacak yoksa şerlere mi şimdiden bilemeyiz. Ancak insanların herhangi bir şekilde yaşadıkları yerden ve birbirinden uzaklaştırılacak olması herhalde hoş bir şey olmasa gerek. 

Otçu bir şekilde yine olur, Federasyon işin içinde olsa da olmasa da. Dergi de bir şekilde çıkar. Bu kadar kaliteli bir kağıda basılmasa ve bu kadar hacimli olmasa da… Biraz gayretle gayet başarılı bir panel de düzenlenir, faydalı da olur. Ancak “imar sorunu”na karşı Kirazlıtepe’de oturan Şalpazarlıların lehine bir düzenlemeye önderlik eden bir ŞALFED tarihi bir görevi yerine getirmiş olacaktır ve artık kimse “bu dernekler ne iş yapıyor? Federasyon da neyin nesi?” diyemeyecektir. (Konunun sadece Kirazlıtepe olmadığını, kentsel dönüşüm olgusunun er ya da geç Samandıra ve Tuzla gibi hemşehrilerimizin yoğunlaştığı bölgelere de uzanacağını unutmuyoruz tabii) 

Bu konuda kimseyi suçlayamayız. Hayatın doğal akışı içinde bazı şeylerin değeri artacaktır, onlara da fiyatını verenler sahip olacaklardır. Ya o fiyatı siz vereceksiniz ya da yasal çerçeve içerisinde kitlesel ve kurumsal olarak direnecek, memnun olacağınız bir çözümü zorlayacaksınız. Bu konuda başlıca görev ŞALFED’e düşüyor ve dediğimiz gibi üstleneceği misyon; başarabilirse Şalpazarlıların lehine bir çözüm kendisi için çok önemlidir. 

Toplantıda hakkında tek bir kelime dahi geçmeyen çok önemli bir konu vardı, o da Şalpazarıspor. Futbolun günümüzde ne kadar önemli bir vakıa olduğu malûmdur. İlçenin tanıtımını kestirme yoldan sağlayacak bir vasıtadır Şalpazarıspor. Bundan iyi tanıtım olur mu?  

Biz toplantı haberini bu sitede yayınladığımızda ilginç bir şey oldu. Biz haberi girdik, iki saat sonra Şalpazarıspor’un bir galibiyet haberi geldi. Tabii onu da hemen sitede yayınladık. Okunma oranlarında iki saatlik fark ciddi bir zaman dilimidir ve Şalpazarıspor haberi sonradan yayınlanmasına rağmen okunma sayısında toplantı haberine fark attı. Demek ki -en azından Şalpazarı Haber’i takip edenler olarak- Şalpazarlılar Şalpazarıspor’u önemsiyor. 

Bu, “toplantı önemsizdir, boş iştir, Şalpazarlıların da umurunda değildir” anlamına gelmiyor. Toplantı haberini hazırlayıp siteye koyana kadar merak edenler tarafından birçok telefon aldık. Biz bu örneklemede sadece Şalpazarıspor’un önemine dikkat çekmek istedik. 

Toplantının şekil ve içeriği hakkında ayrıntıya girmeyelim ve “Gurbette iki ve daha fazla hemşehrinin bir araya gelmesi başlı başına iyi bir şeydir” deyip sözü noktalayalım. İnşallah sonraki toplantılar daha da verimli ve faydalı geçer, planlanan Şalpazarı panelinden yeterli fayda hasıl olur. Şalpazarı’nın Paris olmayacağı kesin. Ancak gerekli ve yeterli çaba gösterilirse kış ve doğa turizmi merkezi olabilir. Bu da yeter. Şalpazarlılar kanaatkâr insanlardır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bülent Şirin 12 yıl önce

Cevap verip açıklama getirdiğin için teşekkürler sayın başkan. Esasında bir köşe yazarının yazısına gelen bir yoruma yazının altında bir karşı yorumla cevap vermesi usûlden değildir ama burası bizim mekânımız. Usûlü dert etmeyelim.

Dernekçilik faaliyetlerine, işin içinde olmayan kamuoyunun çok büyük bir bölümü soğuk ve mesafeli duruyor. En önemli görevlerimizden biri de bu dezavantajı bertaraf etmek olmalı. Bu konuda herkes gayret göstermeli. Mesela ben az okunacağını bile bile birçok yazımı bu konulara ayırıyorum.

İmar sorunuyla Şalpazarıspor konularını istişare toplantısında gündeme getirmeyi uygun bulmamış ya da unutmuş olabilirsiniz. Ancak madem federasyon olarak yakinen ilgileniyor ve takip ediyorsunuz, sık sık biz Şalpazarlıları çalışmalarınız hakkında bilgilendirirseniz memnun oluruz. Açıklamalarınızı sitemizde seve seve yayınlayacağımızı biliyorsunuz. Saygılar.

Avatar
KÖKSAL DURMUŞ(ŞALFED GENEL BAŞKANI) 12 yıl önce

Bület Kardeşim Yazında çok güzel konulara değinmişsiniz. Ancak!

Federasyonumuzun Kirazlıtepe-küplüce ve M. Akif Ersoy Mahallelerinde yoğun bir şekilde oturmakta olan hemşerilerimizin imar konuları ile yoğun birşekilde ilgilenmektedir.

Doğancı Derneğimizde Dernek Başkanlarımız-Kirazlıtepe Mahalle Muhtarımız, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcımız Hilmi Türkmen ve Üsküdar Belediyesi İmar Komisyon Başkanı'nın katılımlarıyla geniş bir toplantı düzenledik ve gerekli bilgileri aldık.

Dernek başkanlarımızda dernek üyeleriyle gerekirse Federasyon Başkanı olarak benimde katılacağım toplantılar düzenleyecekler ve Gerekli girişimlerde bulunacağız. Federasyon sitemizde de bu konuyla ilgili yaptığımız toplantının özeti de yer almaktadır.

Şalfed Olarak Şalpazarısporumuzu yakından takip etmekteyiz. Sezgin Hocamızla iştihare halindeyiz. Bu konularla bilgisi tam olmayan Bazı arkadaşların düşüncelerini 'ilk ağızdan' bizlerle paylaşması nı arzu ederiz.

ŞALFED GENEL BŞK. KÖKSAL DURMUŞ