salpazarihaber.com
2012-10-05 16:01:06

Özal Çürümedi Ama Çürümüş Fikirler Aramızda!

Benazir Kandemir Muhcu

kandemirmuhcu@hotmail.com 05 Ekim 2012, 16:01

Güzel memleketimin güzel insanları, sevgili okurlarım!
Bugün tarifi imkansız bir hüzün var içimde .Haftalar öncesinden içime oturan ve merhum Özal’ın kabrinin açılmasıyla zirveye çıkan bir hüzün!
Malum, yaşadığımız coğrafyanın her türlü entrikaya elverişli olması nedeniyle çalkantılı bir tarihe sahibiz…
Bütün devlerin ağzının salyalarının aktığı muhteşem bir konumdayız. Medeniyetlerin beşiği, şanlı-kanlı zaferlerin ocağı…Asya’yı Avrupa’ya kavuşturan  bir köprü. İklimi güzel,doğası güzel, konumu güzel .Velhasıl yaşanılası bir yer olan ülkemin, bu özellikleri asırlardan beri başına dert olmuştur.
Asırlardan beri uygarlıklar, devletler bu güzel vatana sahip olma mücadelesi vermişlerdir. Çok kanlar dökülmüştür bu topraklarda ve bu topraklar uğruna.

Küçücük bir beylikten kocaman bir imparatorluk haline gelen Osmanlı da bu çekişmelerden nasibini almış ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti adıyla Osmanlıyla kıyasladığımızda küçük sayılacak bir ülke olarak yoluna devam etmeye mecbur kalmıştır. Osmanlı Devleti, iç ve dış düşmanlar tarafından amiyane bir tabirle madara edildi. Bugün dahi aydın sayılan kesim tarafından Osmanlı ile ilgili’ barbar,padişahlarının uçkuru gevşek ,pespaye bir  devletti’ safsatası yayılmaya çalışılıyor.
Gönül isterdi ki; güçlü bir Osmanlı ile yolumuza devam edelim, her açıdan dünyada söz sahibi olalım.Ama olmadı,çok kan akıttık,çok gözyaşı döktük. Ve biz Türkler bir kez daha küllerimizden doğduk.

Atatürk Yurdumuzu düşmanlardan arındırdı ve yepyeni ,dinamik ,genç bir ülke kurdu.Türk halkının ayaklar altında çiğnenmiş gururunu düştüğü yerden kaldırmıştır. O’na karşı her zaman minnet doluyuz. Yani en azından ben kendi adıma minnettarım. Dediğim gibi Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur kurulmasına, dış düşmanlar temizlenmiştir temizlenmesine de ….Bu genç ülke yine rahat bırakılmamıştır.

Atatürk sonrasında Türkiye’de farklı sıkıntılar baş göstermiştir.Özellikle muhafazakar insanlar çok acı çekmiştir.Yaşanan yaşatılan maddi manevi zulümler ortada , camilerin düşürüldüğü durumlar ortada.Ve daha neler neler… O dönemi yaşayanlar ya da  benim gibi yaşamayıp da siyasete ve tarihine merakı olup, araştırıp-okuyanların ‘hepsi doğru ‘dediklerini ve benim buraya yazmadıklarımı zihinde sıralanıp dudaklarında döküldüğünü  duyar gibiyim.
Düşünsenize hırslarımızın önüne set çekememiş ve bu ülkede bir Başbakan asmışız biz. Necmettin Erbakan gibi eşsiz bir değeri hizmetten yoksun bırakmışız.Bulunduğumuz noktadan şöyle bir  geriye dönüp baktığımızda, darbelerin, zulümlerin, haksızlıkların yıkıntılarından başka ne görebiliyoruz ki?
Her darbe yıl dönümlerinde  tekrar tekrar kendimize şu soruları sormuyor muyuz ‘bu adamların suçu neydi?’
 
Bu  topraklarda nifak tohumları ekip yeşertmekten başka ne yapmışız?
Bugün ise karşılaştığımız tablo ortada 19 yıl önce kaybettiğimiz merhum Cumhurbaşkanımızı mezarında bile rahat bırakmadık.Yıllardır ölümü ile ilgili senaryolar yazdık çizdik durduk.
Neden bu ülkeye hizmet etme sevdasında olan insanlara rahat verilmiyor ki Öz Yurtlarında? Neden Adnan Menderesler, Turgut Özallar, Necmettin Erbakanlar hak ettiği değeri göremedi?
Yetmedi mi asırlardır düşmanlarımızdan çektiklerimiz,yetmedi mi kardeş kavgalarımız?
Ak Partiyi seversiniz ve ya sevmezsiniz ama şu su götürmez bir gerçektir ki, bugün dere yatağını yavaş yavaş buluyorsa bunda bu iktidarın payı büyüktür.
Turgut Özal’ın şüpheli ölümünü araştırma talimatını veren şimdiki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e de  çok teşekkür ediyorum. Ülkem için güzel düşler kuranlardan Allah razı olsun diyorum..

Evet bugün içimde  tarifsiz bir sıkıntı var. Bugün merhum Cumhurbaşkanımızın çürümemiş bedeni yerinde değil aramızda, birkaç gün sonra tekrar yerine bırakılacak ama bu ülkeyi huzursuz etmeye aç, çürümüş beyinler ve fikirler hâlâ aramızda olacak. Herkesin hesabı varsa Yüce Mevla’nın da bir hesabı vardır diyorum.
Hiçbir zaman unutmamalıyız ki; kıtalara, coğrafyalara sığmayan hayallerimiz, hırslarımız küçücük bir tabuta sığıveriyor.

Yere göğe sığmayan  duygularımızdan geriye  sadece birkaç poşet ‘ARTIK’ kalıyor.
Ona göre aklımızı başımıza alalım!...


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.