salpazarihaber.com

''Şalpazarı’nın artık derneksiz köyü kalmamıştır”

KÜLTÜR

İstanbul’da bir süre önce kurulan Trabzon Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği’nin 1. Olağanüstü kongresi Üsküdar Kirazlıtepe’de yapıldı.

İstanbul’da bir süre önce kurulan Trabzon Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği’nin 1. Olağanüstü kongresi Üsküdar Kirazlıtepe’de yapıldı. Oylama sonucu kurucu başkan Hasan Keskin’in başkanlığındaki liste ittifakla iki yıl için yönetim kuruluna seçildi.



Divan kurulunun Nedim Güney, Seyhan Aksoy ve Mehmet Usta’dan oluştuğu kongre, açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Kongreye misafir olarak katılan Ak Parti İstanbul 1. Bölge aday adayı Mehmet Muhcu’nun kısa selamlama konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. 14 dernek üyesinin imzasıyla kongreye sunulan derneğin federasyon vb. gibi üst kurumlara katılma yetkisi oy birliğiyle yönetim kuruluna verildi. Daha sonra oylama yapıldı ve yine oy birliğiyle Hasan Keskin başkanlığındaki liste iki yıl süreyle yönetim kuruluna seçildi.

Dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmalarda, Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Hilmi Türkmen, yeni dernek projesinin kendisine açıklandığı zaman haddinden fazla dernek olduğunu ve yapılmak istenenlerin mevcut derneklerle yapılması gerektiğini savunmasına rağmen, dernek üye profilini gördükten sonra gerçekten böyle bir derneğe ihtiyaç duyulduğuna ikna olduğunu ve derneğin önemli bir boşluğu gidereceğini ümit ettiğini söyledi.

Konuşmacılar içinde en çarpıcı sözlerden birini öğretmen İbrahim Kara söyledi. Kara da diğer konuşmacılar gibi bu amaçla kurulan bir derneğe olan ihtiyaca işaret ettikten sonra, “Şalpazarı’nın bazı köylerinin dernekleri yoktu. Örneğin bizim köy en büyük köylerden biri olan Üzümözü köyü ve İstanbul’da da kalabalık bir nüfusa sahip olmasına rağmen bir derneği yok. Bu dernek kurulduktan sonra artık Şalpazarı’nın derneği olmayan köyü kalmamıştır” dedi.

Son olarak mikrofona gelen başkan Hasan Keskin, kendilerini göreve layık gören kongre iradesine teşekkür ettikten sonra, derneğin bugün geldiği noktayı kısaca özetledi. Derneğin çıkış noktasının mevcut derneklerin oluşturdukları sinerjinin topluma yansıtılmasındaki sıkıntı olduğunu söyleyen Keskin, faaliyetlerin birinci derecede ağırlığının eğitim konusu olacağını vurguladı. İlk projenin de 23 Nisan’da yapılacak 1. Çocuk Şenliği olacağını açıklayarak etkinliğin ayrıntıları hakkında bilgi verdi.



Trabzon Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği’nin yönetim kadrosu şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU
1 Hasan Keskin
2 Mustafa Küçük
3 Bülent Şirin
4 Ali Toplu
5 Kemal Kılıç
6 Kaşif Yılmaz
7 Mehmet Usta
8 Av.Ali Osman Taşkın
9 Muhammet Ayaz
10 Murat Kumaş
11 Muhammet Yavuz







Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.