salpazarihaber.com

2.Şalpazarı Çocuk ve Gençlik Festivali Çanakkale gezisi ile sona erdi.

KÜLTÜR

2.Şalpazarı Çocuk ve Gençlik Festivali 3.Gününde yapılan Çanakkale gezisi ile sona erdi.




Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Şalpazarı Çocuk ve Gençlik Festivali'nin 3. gününde Şalpazarı'ndan gelen Öğretmenler ve Öğrenciler Üsküdar Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüs ile dün akşam saat 23:oo'de İstanbul'dan hareket ederek sabah 04:30'da Çanakkale Eceabat'a indi. Kafile sabah Eceabat Belediyesi sosyal tesislerinde yaptığı kahvaltının ardından saat 06:oo'da rehber eşiliğinde gezi programına başladı.

Sabah sattlerinde havanın yağmurlu olmasına rağmen kafile'nin Çanakkale Şehitlik gezisi oldukça neşeli geçti.

Rehber Çanakkale Savaşı'nın tarihi hakkında ve şehitlikte yapılan mücadelelerle ilgili bilgiler vererirken, ilerleyen saatlerde havanın düzelmesi ile müzeleri de ziyaret eden kafile sık sık topluca hatıra fotoğrafları çektirip Çanakkale gezisi anısına hediyelik eşyalar aldılar.


Kafile Eceabat Belediyesi sosyal tesislerinde yediği öğle yemeğinden sonra istanbul'a hareket ederek merkezi Üsküdar Kirazlı tepe mahallesinde bulunan Şalpazarı Dernekler Federasyonu (ŞALFED) merkezine gelerek topluca akşam yemeği yediler.

Yemekten sonra Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği'nin girişimleri ile Gaziosman Paşa Belediyesinin tahsisi ettiği otobüs ile akşam 19:30'da İstanbul'dan Şalpazarı'na gitmek için hareket ettiler.





Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.