Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı ŞALFED Kadırga Ağasar

Şalpazarı’nda kim kazanır, kim kaybeder…

Şalpazarı’nın belediye başkan adaylarından üçü geçen hafta sonu İstanbul’a geldiler ve hem Feshane’de düzenlenen Trabzon’un Kurtuluşu Günlerine katıldılar hem de başta Kirazlıtepe olmak üzere Şalpazarlıların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde ziyaretlerde bulundular. Ayrıntıları olabildiğince haberlerimizde sizlere aktardık. Şimdi de âcizane iki satır değerlendirme yapalım isteriz.

 

Son değilse bile belki sonralara doğru söyleyebileceğimiz bir şeyi baştan söyleyelim. Hemşehrilik, hocalık, öğrencilik, ağabey-kardeşlik bir yere kadar. Bu adaylar farklı partilerin adayları ve birbirlerinin rakibi durumundalar. Şalpazarı’nda kazanan adayın partisi, ülke genelinde bir fazla ilçede seçimi kazanmış olacak. Bu insanları ikide bir aynı ortama tıkıştırıp, nezaketi bozmamak adına istedikleri gibi konuşamadan en sonunda hep birlikte kolları havaya kaldırıp durmanın bir faydası yok.

 

Geçen pazar günü Kirazlıtepe Yaşam Merkezi’nde Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen konuşuyor, çok doğal olarak kendi partisi ve siyasi çizgisi doğrultusunda. Türkiye gerçekleri çerçevesinde de “Şalpazarı’nı da almamız lazım, o zaman çok daha fazla faydamız dokunur” diyor. Diğer parti adayları da aynı salonda bu söylenenlere şahit oluyor ve biraz sonra sahnede kollar hep birlikte havaya kalkıyor.

 

Sevgili dostlar, siyaset kendi başına kötü bir şey değildir. Onu kötü ya da iyi gösteren, bireysel ya da sosyal ilişkilerin yansımasıdır. Arazilerinin sınırındaki bir ağaç yüzünden birbirini vuran, en azından yıllarca küs duran insanların ilişki biçimleri doğal olarak siyasete de yansıyor ve ondan sonra siyaset kötü oluyor. Miras bölüşümlerinde kardeşler ne hale geliyor? Kimse kusura bakmasın, insan iyiyse siyaset de iyidir, kötüyse siyaset de kötüdür. Hiç boşuna siyaseti suçlamayalım.

 

Birkaç gün önce Şalpazarı’ndan İstanbul’a gelen bir yakınımdan son gözlemlerini alayım dedim. Yüzünü tiksintiyle buruşturarak, “Ne olacak, (AK Parti’nin aday belirlenme sürecini kast ederek) önce büyük bir öfke patlaması oldu. Sonra herkes ‘canım, ne de olsa iktidar partisi. Alırsak gene hizmeti onlardan alacağız’ demeye başladı. Birbirleri hakkında ağza alınmayacak sözler söyleyenler bir araya geldi” mealinde şeyler söyledi.

 

Tekrar ediyorum, bu siyaset sayesinde olmadı. İnsan ilişkileri böyleydi, o da siyasete yansıdı. Başka bir alanda herhangi bir paylaşım söz konusu olsaydı yine benzer sahnelere şahit olunacaktı.

 

Yanlış anlaşılma olmasın. Bu durum memleketim Şalpazarı’na mahsus bir şey değil. Bugünlerde Türkiye’nin neresine giderseniz gidin benzer hikâyeler duyarsınız.

 

Uzatmayalım ve genel bir fotoğrafla bitirelim. Şalpazarı’nda şu anda hangi adayın önde olduğu pek net değil. Doğal olarak favori adaylar kesinlikle kendilerinin kazanacaklarını söylüyor ve etrafındakilerden de aksi yönde bir görüş işitmekten pek hoşlanmıyorlar. Sonuçta biri kazanacak, kazananın adayı olduğu parti Türkiye genelinde hanesine +1 yazacak.

 

MHP Adayı Refik Kurukız kazanırsa; projelerini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğini göreceğiz. Kaybederse ne kendisi ne de partisi adına büyük bir kayıp olmaz gibi görünüyor.

 

AK Parti Adayı Fehmi Cengiz kazanırsa; iktidar partisine mensup olmasının avantajlarını nasıl ve ne kadar değerlendirecek göreceğiz.

 

Ancaaak… Kaybederse;

 

Fehmi Cengiz de kaybeder.

 

İlçe yönetimi de kaybeder.

 

(Esrarını hâlâ koruyan) aday belirleme sürecinin mimarları da kaybeder.

 

Hilmi Türkmen de kaybeder.

 

Tayyip Erdoğan da kaybeder.

 

AK Parti de kaybeder.

 

Kimsenin yanında ya da karşısında değiliz. Sadece acizane gözlemlerimizi aktarmaya çalıştık. Sürçi lisan ettiysek affola. 

Bülent Şirin - Şalpazarı Haber Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer Yılmaz 10 yıl önce

Şalpazarı'nı 25 yıl yönetmiş bir ailenin bu ilçe de bir çeşmesi bile yokken oturacak bir çay bahçesi olmayan tek yerleşim yeri iken iki arabanın yan yana gidemediği bir ilçe merkezi bir gerçek daha yazamadıklarım çok var. Hala hayır beklemek bence bi 5 yıl daha heba etmektir. İktidar palavra gerçek olan adayın taa kendisi Refik Başkan varken öküzün altında buzağı aramak ahmaklıktır. Saygılar

Avatar
osman albakan 10 yıl önce

Refik bey kazanırsa şalpazarı itibar kazanır hizmet de alır

Avatar
Tansel YANIK 10 yıl önce

MHP adayi refik kurukuz bunca yil Salpazarina sagladiklari katki ortada kendi imkanlariyla bi de elinde Belediye baskanliginin gucu olursa Salpazari icin neler yapacagini dusunun koru korune AKP pesinden giden insanlarin menfaati olan insanlardir.

Avatar
ali göen 10 yıl önce

inceden inceden akp propagndası yaptınız.sizi kınıyorum.resmen seçmeni tehtit ettiniz.aba altından sopa gösterdiniz.hiç yakışık almadı.ağasarın sahibi sayın refik kurukıza başarılar.

Avatar
tufan kara 10 yıl önce

Bülent bey,
ağzınıza sağlık.İstanbul da Şalpazarı adayların haberlerini okurken.Kendi kendime söyleniyordum."Bu ne biçim adaylık ve ne biçim süreç.Herkes yan yana kim hangi safta belli değil " derken yazınızı okudum.
Tek kelimeyle ağzınıza sağlık.Durumu tüm açıklığıyla özetleyen ve resmi cizen bir yorum olmuş.

Avatar
aksın Aktas 10 yıl önce

Fehmi cengiz kazanir

Avatar
Bülent Şirin 10 yıl önce

Değerli hemşehrilerim, sahte rumuzlarla yazılan yorumları yayınlmasına tabii yayınlarız ama ismini saklayanlarla tartışmaya girmeyeceğimin bilinmesini isterim. Ya ben de aynı yöntemle yazacağım -ki bugüne kadar hiç böyle bir şey yapmadım, bundan sonra da yapmayacağım- ya da siz gerçek isimlerinizle yazacaksınız. Eşit olmayan şartlarda sağlıklı ve denk bir tartışma ortamı olmaz çünkü.

Avatar
CAN 10 yıl önce

NE YANİ SİZ ŞİMDİ TARAFSIZ BİR YAZI MI YAZDINIZ? YANLI OLMAK NE DEMEK ? GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATAN İNSANLARI YOK SAYIYORSUNUZ KAYBEDERSE BİŞEY KAYBETMEZ DİYORSUNUZ, HANGİ VİCDANLA, NASIL ÇABA SARFETTİKLERİNİ GÖRMÜYORSUNUZ BİLE.... BİR DE ANLAMADIĞIM ŞU AKP KAZANIRSA HİZMET VAR BAŞKA PARTİ ALIRSA HİZMET YOK YÖNLENDİRDİĞİNİZ AKP NİN SİSTEMİ BU MU? AYRIMCILIK MI? HİZMET ALMAK İSTEYEN KOLTUĞA YAPIŞIP KALMAYAN HER PARTİ İSTEDİĞİNİ PROJESİYLE ALIR...