Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu Karadeniz Müziği

ŞALFED'den Farklı Bir Ağasar Gecesi

ŞALFED (Şalpazarı Dernekler Federasyonu) Ağasar Kültür Sanat Gecesi adı altında farklı ve üst düzey bir organizasyona imza attı. Kirazlıtepe’de bulunan Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde ve Üsküdar Belediyesi’nin sponsorluğunda düzenlenen geceye başta Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk olmak üzere çok sayıda siyasetçi, bürokrat, iş adamı ve vatandaş katıldı. 

Saat 18.oo’de ikram ve sergi gezisiyle başlayan etkinlikte daha sonra salona geçildi ve derneklerin kız horon ekipleri ortaklaşa bir gösteri sundular. Daha sonra taş kırma, imece, ve yöreye özgü konuşma ve esprilerin sergilendiği tiyatral gösteriler sergilendi. Cesi (Cesarettin Yamaç) sahne alırken kendisine otantik kıyafetlerle kız ve erkek horon ekipleri ve dernek başkanlarından oluşan bir koro eşlik etti. 

Protokol bölümünde ilk sözü alan ŞALFED Başkanı Semih Durmuş kısa bir teşekkür ve selamlama konuşması yapmakla yetindi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de konuşmasında gecenin farklı bir formatta düzenlenmiş olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ağasarlı olmaktan her zaman gurur duyduğunu da ifade eden Türkmen, siyasi konulara girmeyerek sadece 7 Haziran seçimlerinde destek istedi ve Şalpazarlıların her zaman emrinde olduğunu söyleyerek sözlerini bitirdi. Son konuşmacı Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk da Şalpazarı deyince akla horondan başka bir şey gelmiyor gibi bir imajın yanlış olduğunu ve bu gecenin farklı bir formatta düzenlenmesinin son derece yararlı olduğunu ifade ederek başta Hilmi Türkmen olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Gece daha sonra horon ve eğlenceyle devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.