salpazarihaber.com

Şalpazarlılar Derneği'nin düzenlediği İftar ve Mevlit Programı yemeği yapıldı.

ŞALPAZARI

Trabzon Şalpazarlılar Derneği'nin Şehitlerimiz ve tüm geçmişlerimiz adına düzenlenen İftar yemeği ve Mevlid programı yapıldı.




Çok sayı'da vatandaşların yaylalar'da olmasına rağmen katılımın yoğun olduğu Trabzon Şalpazarlılar Derneği'nin düzenlediği ve Şalpazarı Belediyesi ile Geyikli Belde Belediyesi, Tüm Köy Muhtarları, Şalpazarı esnefları'nın organizasyonları ile Şehitlerimiz ve tüm geçmişlerimiz adına düzenlenen İftar yemeği ve Mevlid programı yapıldı.

Bu akşam (11.08.2012) Kaçkar Tv'den canlı yayınlanan Şalpazarı Atatürk İlköğretim Okul'u bahçesinde verilen iftar yemeğin'de emekli imam Cevat Demirtaş'ın okuduğu dua'dan sonra Samsun il Müftü'sü Hayrettin Öztürk'ün amin ettirmesi ile devam etti.

İftar yemeğininden sonra sırası ile Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk,Trabzon Şalpazarlılar Derneği Başkanı Turgut Kahraman,  Şalpazarı Beledye Başkan'ı Fehmi Cengiz ile eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir birer konuşma yaptılar.

Samsun İl Müftüsü Hayretti Öztürk konuşmasına ayet okuyarak başladı.

Hayrettin Öztürk; Bu akşam Şalpazarı ilçesi'nin otuz yakın köylerinden gelen bin beşyüz kardeşlerimiz ile iftar yaptık, güzel bir iftar oldu emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu iftarlar birlik ve beraberliğimizi perçileyen, kardeşliğimizi pekiştiren iftarlardır, bunlara ihtiyacımız vardı. Bu yörenin gerek konuşması ile gerek örf ve adetleri ile diğer yerlerden özel bir farkı vardır. Farklı bir dil yani öz türkçe diyenbileceğimiz Orta Asyadan gelen o saf dillerini ve kendilerine has bir giyim tarzlarını muhafaza eden bir yöredir.

Yetmiş beş milyon insanı korumak için serhat boylarına gitmiş Vatanı için, Milleti için canını feda etmiş Şehit kardeşlerimizi'de Allahtan ramet diliyor ve yakınlarına Allah'tan sabır ve bol mükafat diliyoruz.
Bu organizasyonu yapan başta Turgut Başkan'a Belediye Başkanlarımıza, Şalpazarı halkına ve emeği geçenlere huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

 
Trabzon Şalpazarlılar Derneği Başkanı Turgut Kahraman Yaptığı konuşmada şunları söyledi;
Bu organizasyonda bizleri destekleyen Şalpazarı Belediye Başkanımız Fehmi Cengiz'e, Geyikli Beliye Başkanımız Muzaffer Türkmen'e ve personellerine, değerimiz kendi evladımız Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk bey'e, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hilmi Türkmen bey'e işadamlarımız Halil Demir bey'e, Kadir Çelik bey'e, Yurt içi ve Yurt dışı sivil toplu örgütlerine, Şalpazarı Kaymakamlığına, Şalpazarı Kaymakamlığı'na bağlı kurum ve birim amirlerine, Samsun İl Müftümüz Hayrettin Öztürk'e sayın Bakanımız Mustafa Demir'e, Kaçkar Tv'ye Şalpazarı Köy ve Mahalle Muhtarlarımız'a, Şalpazarı esnaflarımız'a ve halkımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Trabzon Şalpazarlılar Derneği'nin Şalpazarında bir iftar programı yapılması düşüncesi ile bize geldiler. bu önceden özlediğimiz bir olaydı, tüm imkanlarımızı seferber ettik. Düşündüğümüzden'de çok güzel bir organizasyon oldu. Şalpazarının tüm köylerinden bin beşyüz'e yakın kişi iftar programına katıldı. Televizyonarı başında bizleri izleyen Şalpazarlıların Ramazanlarını ve Bayramlarını kutluyor ve kendilerine saygılarımızı sunuyoruz, emeği geçen tüm dostlarımıza, çalışanlara teşekkür eder, birlik ve beraberliğimizin bundan sonra'da daim olmasını temenli ediyorum saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Eski  Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir yaptığı açıklam'da şunları söyledi;

Mübarek Ramazan ayı'nın son on günü'ne girdiğimiz bu günlerde bu organizasyonu düzenleyen başta Turgut başkana ve Belediye Başkanlarına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda'da devamını diliyorum. Fırsat buldukça katılma gayreti içinde olacağım, Allah hepinizden razı olsun. Din kardeşlerimin Ramzan Bayramını kutluyorum.

İftar yemeğinden sonra Şalpazarı Merkez Cami'nde Mevlid-i Şerif ve Teravi namazı'nın kılınması ile program sona erdi

İftara katılanlar arasında Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir. Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Geyikli Belde Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen, Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk, Trabzon Şalpazarlılar Derneği Başkanı Turgut Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri, Eski Şalpazarı Belediye Başkanı Mehmet Muhçu, Garnizon Komutanı Selahattin Ural, Şalpazarı İlçe Emniyet Müdürü Murat Ersan, Trabzon AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nevzat Çabuk, emekli İmam Cevat Demirtaş, Beşikdüzü SML Müdürü Mustafa Demir, Şalpazarı Ayten Yılmaz Anadolu SML Müdürü Nurşen Demir, Şalpazarı Atatürk İlköğretim Müdürü Muhammet Karabayır, Şalpazarı ÇPL Müdürü Kemal Türkmen, Sisder Dernek Başkanı Abdullah Gülay, Vakfıkebir İHL Müdürü Sezgin Özdin, İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü Mustafa Bektaş, Mal Müdürü Ahmet Kandil, Şalpazarı Ak Parti ilçe Başkanı Metin Günay, Şalpazarı MHP ilçe Başkanı Hasan Karabayır, Şalpazarı Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Yılmaz, Şalpazarı CHP Şalpazarı İlçe Başkanı Ünal Özen, Şalpazarıspor Klübü Başkanı Ahmet Karaçoban, Geyikli Dernek Başkanı Birol Bayraktar, Sayvançatak Derneği Başkanı Erol Yanık, Şalpazarı Belediye yazı işleri Müdürü Mustafa Yanık, Öğretmenevi Müdürü Sedat Özdemir, Şube Müdürü Enver Kabataş, Köy ve Mahalle Muhtarları, Şalpazarı esnafları ile çok sayıda vatandaşlar katıldı. 


Şalpazarı Haber Ekibi olarak Böyle anlamlı bir organizasyona imza atan Başta Dernek Başkanı Turgut Kahraman ve yönetim Kurulu üyelerini, Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz'i, Geyikli Belde Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen'i ve tüm Belediyelerimizin Personelini, Köy ve Mahalle Muhtarlarımız'ı Şalpazarı esnaflarımız'ı maddi ve manevi emeği geçen herkesi kutlarız...





Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.