salpazarihaber.com

Şalpazarlı sanatçıların sorunları masaya yatırıldı..

ŞALPAZARI

ŞALFED Yönetimi, Şalpazarlı sanatçılar ve dernek başkanlarıyla birlikte bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda Şalpazarlı sanatçıların sorunları masaya yatırıldı ve çözüm önerileri tartışıldı.



Toplantıya ŞALFED Başkanı Köksal Durmuş, Erol Yanık, Harun Özdemir, Mehmet Sayal, Salih Kanbut, Hasan Keskin, Birol Bayraktar, Semih Durmuş, Şevki Çakır, Mahmut Demir, Mustafa Erdin, Osman Taner Karaca, Osman Uzun, Menderes Köse, Mustafa Kemal Yamaç, Ali Bayram, Ali Kılıç, Ali Tulumen, Osman Çoban, Kabil Yolcuoğlu ve Ali Erata katıldılar. Sanatçılardan ise Hüseyin Aydın (Çayan), Aydın Güner, Muhammet Sarı, Ekrem Öztürk, Mustafa Alkuş, Murat Kumaş, Yamaç ve Cesarettin Yamaç toplantıda hazır bulundular.

Açılış konuşmasını yapan ŞALFED Başkanı Köksal Durmuş, genel anlamda Şalpazarlıların mesleki dayanışma içinde olmaları ve alışverişlerini öncelikle birbirleriyle yapmaları gerektiğini ancak şu anda böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Bundan böyle federasyon olarak sanatçılarının arkasında olduklarını da sözlerine ekledi.

Sanatçılar da böyle bir toplantının geç kalmış ama yerinde bir toplantı olduğunu söyleyerek öncelikle ŞALFED’e teşekkür ettiler. Başta Hüseyin Aydın (Çayan) olmak üzere yeterli desteği göremediklerinden ve organizasyonlara davet edilen Şalpazarlı olmayan sanatçıların kendilerinden çok daha yüksek ücretler aldıklarından yakındılar. Ağasarlı eski sanatçıların orijinal türkülerinin başka yöre sanatçıları tarafından kendilerine mal edildiğini ve ciddi oranda maddi kazançlar elde ettiklerini de vurguladılar.

Bundan böyle sanatçılarla dernekler ve federasyon arasında daha sağlıklı bir iletişim kurularak Şalpazarlı sanatçıların bir platform altında bir araya gelip örgütlenmeleri gerektiği dile getirildi.



























Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.