salpazarihaber.com

Şalpazarı Müftülüğünden Organ Bağışı Konferansı.

ŞALPAZARI

Şalpazarı İlçe Müftülüğünce her ay düzenlenen konferansın bu ayki konusu "Organ ve Doku Bağışına Dini ve Tıbbi Bakış" oldu.

Şalpazarı İlçe Müftülüğünce her ay düzenlenen konferansın bu ayki konusu "Organ ve Doku Bağışına Dini ve Tıbbi Bakış" oldu.



Geçkleşen Konferansın açılışında, İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik, Organ bağışı, nakli, fiş çekme, beyin ölümü gerçeğine, İlahiyatçıların ve Din İşleri Yüksek Kurulunun nasıl yaklaştığı konusunda bir sunum yaptı. 



Daha sonra Organ bağışı Trabzon Koordinatörü ve Vakfıkebir Devlet Hastanesi Doktorlarından Op. Dr. İzzettin Kahraman verdiği konferansta; Tarihten günümüze organ nakli, ülkemizde ve dünyada organ bağışına duyulan ihtiyaç, bu gereksinimlerin istatistiki durumları, organ bağışında bulunmak için yapılması gerekenler, nakillerin nasıl gerçekleştiği ve organların hastalara nasıl ulaştırıldığı konusunda bilgi verdikten sonra katılımcılardan gelen "beyin ölümü" konusuna özel bir atıfta bulunarak, konunun hassasiyetine binaen açıklayıcı paylaşımlarda bulundu. 

Katılımcılardan gelen soru ve cevapların sonra, İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik, Op.Dr. İzzettin Kahraman ve Ekibine, katılımcılara teşekkür etti. Konferans Belediye Başkanı Refik Kurukız, İlçe Müftülüğü Personeli, Bayan Kur'an Kursu Öğrencileri ve vatandaşlar tarafından ilgi ile takip edildi. 




Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.